Eğitim Bilgileri
1994 - 2001
1994 - 2001Doktora
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Dr), Türkiye
1988 - 1992
1988 - 1992Yüksek Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli), Türkiye
1984 - 1988
1984 - 1988Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Teknolojisi Yüksekokulu, Beslenme Ve Diyetetik Pr., Türkiye
Yaptığı Tezler
2001
2001Doktora
Karaciğer sirozlu hastaların diyetlerinde dallı zincirli aminoasitlerin önemi üzerine bir araştırma
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Dr)
1992
1992Yüksek Lisans
Diyarbakır il merkezinde yaşayan adölesanlarda şişmanlık prevalansı, beslenme alışkanlıkları ve bilgi düzeyleri, enerji tüketimi ve harcamalarına ilişkin bir araştırma
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Beslenme ve Dietetik
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Yönetimsel Görevler
2022 - 2023
2022 - 2023Erasmus Programı Kurum Koordinatörü
İstanbul Bilgi Üniversitesi
2021 - 2023
2021 - 2023Bölüm Başkanı
İstanbul Bilgi Üniversitesi
2020 - 2023
2020 - 2023Bölüm Başkanı
İstanbul Bilgi Üniversitesi
2019 - 2023
2019 - 2023Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
İstanbul Bilgi Üniversitesi
2019 - 2020
2019 - 2020Bölüm Başkan Yardımcısı
İstanbul Bilgi Üniversitesi
2019 - 2020
2019 - 2020Bölüm Başkan Yardımcısı
İstanbul Bilgi Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2010 - 2012
2010 - 2012Diyetisyen
Diyarbakır Askeri Hastanesi, Diyetisyen
2002 - 2010
2002 - 2010Diyetisyen
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Diyetisyen
1991 - 2002
1991 - 2002Diyetisyen
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Diyetisyen
1990 - 1991
1990 - 1991Diyetisyen
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Diyetisyen
1988 - 1989
1988 - 1989Diyetisyen
Özel Yükseliş Koleji, Diyetisyen
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Uzmanlık Alan Dersi
Tez
Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması
Seminer
Beslenme ve Kanser
Yüksek Lisans
Yaşlı Beslenmesi
Uzmanlık Alan Dersi
Tez
Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması
Seminer
İleri Beslenme I
Tez-I
Tez II
İleri Beslenme II
Beslenme Bilimlerinde Seminer
Tez
İleri Beslenme ve Beslenme Biyokimyası-I
Antropometri
Beslenme ve Kanser
Lisans
Seminer Hazırlama ve Sunumu I
Klinik ve Beslenme Uygulamaları III
Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması
Vakalarla Beslenme
Seminer Hazırlama ve Sunumu II
Klinik ve Beslenme Uygulamaları II
Toplu Beslenme Sistemleri-I
Bitirme Projesi
Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi
Kanser ve Beslenme
Halk Sağlığı
Sağlıklı Yaşam ve Beslenme
Sürdürülebilir Sağlıklı Yaşam
Lisans
Seminer Hazırlama ve Sunumu I
Klinik ve Beslenme Uygulamaları III
Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması
Vakalarla Beslenme
Seminer Hazırlama ve Sunumu II
Klinik ve Beslenme Uygulamaları V
Klinik ve Beslenme Uygulamaları II
Klinik ve Beslenme Uygulamaları IV
Toplu Beslenme Sistemleri-I
Bitirme Projesi
Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi
Kanser ve Beslenme
Yiyecek Hizmetleri Yönetimi I
Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması
Mezuniyet Projesine Giriş
Pediatri Klinik Beslenme Uygulaması
Seminer I
Genel Klinik Beslenme Uygulaması
Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi
Diyetetik Mesleki Uygulama I
Seminer II
Diyetetik Mesleki Uygulama V- Genel-Güz
Diyetetikte Mesleki Uygulama III- Çocuk-Bahar
Diyetetikte Mesleki Uygulama IV- Kurum-Güz
Toplum Beslenmesi
Diyetetik Mesleki Uygulama III- Çocuk-Güz
Mezuniyet Projesi
Diyetetik Mesleki Uygulama II- Yetişkin-Güz
Yiyecek Hizmetleri Yönetimi II
Diyetetikte Mesleki Uygulama IV- Kurum-Bahar
Diyetetikte Mesleki Uygulama II -Yetişkin-Bahar
Diyetetikte Mesleki Uygulama V- Genel-Bahar
Diyetetik Mesleki Uygulama IV- Kurum-Güz
Beslenme ve Diyetetiğe Giriş-Bahar
Yiyecek Hizmetleri Yönetimi II-Bahar
Diyetetik Mesleki Uygulama IV- Kurum-Bahar
Diyetetik Mesleki Uygulama V- Genel-Bahar
Diyetetik Mesleki Uygulama IV- Kurum
Yiyecek İçecek Hizmetleri II
Yiyecek İçecek Hizmetleri I
Diyetetik Mesleki Uygulama I-Güz
Diyetetik Mesleki Uygulama III- Çocuk
Diyetetik Mesleki Uygulama II- Yetişkin
Diyetetikte Mesleki Uygulama V- Genel
Toplum Beslenmesi-Bahar
Fonksiyonel Besinler
Gıdalar ve Kültür
Yaşlılarda Beslenme
Seminer -I
Mezuniyet Projesi -I
Halk Sağlığı
Beslenme İlkeleri- I
Mezuniyet Projesi -II
Seminer -II
Sağlıklı Yaşam ve Beslenme
Beslenme ve Diyetetikte Güncel Konular
Beslenmeye Giriş
Beslenme İlkeleri- II
Beslenme İlkeleri_I
Sürdürülebilir Sağlıklı Yaşam
Beslenme
Genel Beslenme
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Eğitim araştırma hastanesi dahiliye polikliniğe başvuran 65 yaş üzeri hastaların sarkopeni riskinin belirlenmesi, beslenme durumlarının tarama testleri ile karşılaştırılması
Birsen D. (Danışman)
A.KANER(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Otizm spektrum bozukluğu olan ve tipik gelişen çocukların beslenme davranışlarının karşılaştırılması ve ailelerinin beslenme bilgi düzeylerinin incelenmesi
Birsen D. (Danışman)
D.KONAK(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Üniversite öğrencilerinde Akdeniz diyetine uyumun sağlıklı beslenme tutumu ve faz açısı ile ilişkisinin değerlendirilmesi
Birsen D. (Danışman)
F.ÖZNUR(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Geleneksel Muğla mutfağından seçilen yemeklerin enerji ve besin öğesi değerlerinin incelenmesi ve düşük enerjili yeni tariflerin geliştirilmesi
Birsen D. (Danışman)
C.BİLİROĞLU(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Sanayi kuruluşunda çalışanların diyet kalitelerinin iş stresi ve anksiyete üzerine ilişkilerinin incelenmesi
Birsen D. (Danışman)
R.ARAS(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Yetişkin bireylerin Akdeniz diyeti uyumluluk durumu ile depresyon, anksiyete ve stres durumları arasındaki ilişkisi
Birsen D. (Danışman)
B.ŞEN(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Yetişkin bireylerin gıda etiketi okuma alışkanlıkları ve bu alışkanlıklarının, besin seçimi ve diyet kalitesi üzerine etkisi
Birsen D. (Danışman)
Ö.YEŞİLTAŞ(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
COVID-19 pandemi sürecinde yetişkin bireylerin korku seviyelerinin sağlıklı yeme indeksleri ve duygusal yeme davranışları üzerindeki etkisinin incelenmesi
Birsen D. (Danışman)
A.TURHAN(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
0-2 yaş arası çocuğu olan Suriyeli kadınların bebek beslenmesi ve maternal beslenme tutum ve davranışları ile gıdaya erişimlerinin incelenmesi
Birsen D. (Danışman)
Ç.İLÇİ(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Üniversite Öğrencilerinde Sezgisel Yeme, Yeme Farkındalığının Besin Seçimleri ve Bazı Antropometrik Ölçümler İle İlişkisinin İncelenmesi
Birsen D. (Danışman)
C.UYSAL(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Yeni tanı tip 2 diabetes mellituslu ve mikroalbuminürisi olan tip 2 diabetes mellituslu hastalarda plazma koenzim q10 ve malondialdehit düzeylerinin ilişkisi
Birsen D. (Danışman)
O.YILDIRIM(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Gebelikte beslenme durumu ile glukoz toleransı arasındaki ilişkinin araştırılması
Birsen D. (Danışman)
M.YABACI(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Kanser tanısı ile tedavi ve takip altında olan hastalarda nutrisyonel risk değerlendirmesi tarama testi nutriscore'un Türkçe güvenilirlik ve geçerliliğinin belirlenmesi ve farklı tarama testleri ile karşılaştırılması
Birsen D. (Danışman)
E.AK(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Sosyal medyadaki beslenme ile ilgili haber ve paylaşımların yetişkin bireylerin yeme tutum ve davranışlarına etkisi
Birsen D. (Danışman)
S.SİPAHİ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
19-65 yaş grubu yetişkin bireylerin öğün sayısı, fiziksel aktivite düzeyi ve uyku düzeylerinin antropometrik ölçümlere olan etkisinin incelenmesi
Birsen D. (Danışman)
M.SAATCİ(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Yüksek, Orta ve Düşük Akdeniz Diyeti Uyumu Olan Bireylerde Oksidatif Stres ve Total Antioksidan Kapasitenin Belirlenmesi
Birsen D. (Danışman)
B.Burcu(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (27)
SCI-E, SSCI, AHCI (10)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (12)
ESCI (2)
Scopus (14)
TRDizin (10)
Diğer Yayınlar (5)
2026
20261. Autism spectrum disorder and typically developing children: Comparison of eating behaviors and parents nutrition knowledge
Hekimci D. K., Demirel B., Kılınç G. E., ÖZTÜRK G.
RESEARCH IN AUTISM
, cilt.129, 2026 (SSCI, Scopus)
2025
20252. Hospital Food Services, Patient Satisfaction and Malnutrition Risk Inpatients: A Pilot Study
Saraç D. G., Demirel B., Seven Avuk H., Kevenk A. U.
Journal of the American Nutrition Association
, cilt.6, ss.1-10, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Environmental reflections of traditional and improved recipes: Assessing greenhouse gas and water footprints
Biliroglu C., Demirel B., Kilinc G. E., Açar Y., Sensoy F.
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE
, cilt.41, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20254. The role of radiotherapy planning images in monitoring malnutrition and predicting prognosis in head and neck cancer patients: a pilot study
ATASOY B. M., Demirel B., Ozdas F. N. E., Devran B., Kilic Z. N., Gul D.
RADIATION ONCOLOGY
, sa.1, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20255. The relationship between gene-environment interaction in personalized nutrition, disease outcomes and ethical implications
İnanlar B., Kemer A. P., ŞAHİN YEŞİLÇUBUK N., DEMİREL B.
ITU Journal of Food Science and Technology , cilt.3, sa.1, ss.1-10, 2025 (Hakemli Dergi)
2024
20246. Patient perspectives on dietitians’ role in nutrition management among cancer patients: Implications for proactive care and communication
Ece M. N., DEMİREL B., BAYOĞLU İ. V., ULUKÖYLÜ MENGÜÇ M., ATASOY B. M.
Clinical Science of Nutrition , cilt.6, sa.3, ss.160-167, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20247. Evaluation of Diet Quality, Work Stress and Anxiety Status of White and Blue Collar Industrial Workers
Aras R., DEMİREL B., SEVEN AVUK H.
Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.11, sa.4, ss.681-688, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20248. PLASMA COENZYME Q10 LEVELS OF INDIVIDUALS WITH NEWLY DIAGNOSED TYPE 2 DIABETES AND DIABETES INDIVIDUALS WITH ADVANCED MICROALBUMINURIA: A COMPARATIVE STUDY
Yıldırım O., DEMİREL B., GÜNDOĞAN E., SEVEN AVUK H.
NOBEL MEDICUS , cilt.20, sa.2, ss.85-92, 2024 (ESCI)
2024
20249. Belediye Çalışanlarının İş Stresi Düzeylerinin Beslenme Durumu, Diyet Kalitesi ve Beden Kütle İndeksi Üzerine Etkisi
BUZ E. H., AVUK H. S., DEMİREL B.
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.13, sa.1, ss.174-184, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
202410. Belediye Çalışanlarının İş Stresi Düzeylerinin Beslenme Durumu, Diyet Kalitesi ve Beden Kütle İndeksi Üzerine Etkisi
Buz E. H., SEVEN AVUK H., DEMİREL B.
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.13, sa.1, ss.174-184, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
202411. An Investigation of the Role of Phase Angle in Malnutrition Risk Evaluation and Clinical Outcomes in Patients with Head and Neck or Brain Tumors Undergoing Radiotherapy
Emir K. N., Demirel B., ATASOY B. M.
NUTRITION AND CANCER-AN INTERNATIONAL JOURNAL
, cilt.76, sa.3, ss.252-261, 2024 (SCI-Expanded)
2023
202312. Evaluation of the Relationship between Adherence to the Mediterranean Diet and Healthy Eating Attitudes and Phase Angle in University Students A Cross-sectional Study
AFACAN F. Ö., DEMİREL B., SÖNMEZDAĞ A. S.
International Journal of Basic and Clinical Studies , cilt.12, ss.1-22, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202313. Bariatrik Cerrahi Hastalarının Sağlıklı Yeme İndeksi ile Diyet Kalitelerinin Değerlendirilmesi
Işık Y., ERDEM N. Z., SEVEN AVUK H., DEMİREL B.
Sağlık bilimlerinde değer (Online)
, cilt.13, sa.3, ss.481-490, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202314. İnsan İmmün Yetmezlik Virüsü (HIV) ile enfekte çocuklarda beslenme
AFACAN F. Ö., ELİUZ TİPİCİ B., DEMİREL B.
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.16, sa.1, ss.147-156, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
202215. Translation, validity, and reliability of NUTRISCORE: the nutrition risk assessment screening test for Turkish cancer patients
Ak E., Demirel B., ATASOY B. M., Yumuk P. F.
NUTRITION IN CLINICAL PRACTICE
, cilt.37, sa.3, ss.705-714, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202116. Baş-Boyun Kanserlerinde Beslenme Taraması ve Tedavisinin Yeri ve Önemi
DEMİREL B., ATASOY B. M.
Kanser Gündemi Dergisi , cilt.9, sa.3, ss.66-74, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202117. Orthorexia Nervosa in Healthcare Professionals by Multivariate Statistical Method
DEMİREL B., ÇELİK M. Y.
International Journal of Basic and Clinical Studies , cilt.10, sa.2, ss.75-87, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202118. GEBELİKTE BESLENME DURUMU İLE GLUKOZ TOLERANSI ARASINDAKİ İLİŞKİLER
Yabacı M., İDİZ C., DEMİREL B., ÇALIKOĞLU B. F., YÜKSEL A., ÖMER B., et al.
JOURNAL OF ISTANBUL FACULTY OF MEDICINE-ISTANBUL TIP FAKULTESI DERGISI
, cilt.84, sa.3, ss.376-385, 2021 (ESCI)
2021
202119. Sosyal Medyadaki Beslenme ile İlgili Paylaşımların Yetişkin Bireylerin Yeme Tutum ve Davranışlarına Etkisi
SİPAHİ S., DEMİREL B.
Beslenme ve Diyet Dergisi , sa.1, ss.57-66, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202120. Attitudes and Preferences of Consumers Towards Functional Foods Enriched with Omega-3 Fatty Acids
DEMİREL B., YÜKSEL BİLSEL A., ŞAHİN YEŞİLÇUBUK N.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
, cilt.0, sa.25, ss.485-492, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
202021. Mucositis-Induced Pain due to Barrier Dysfunction may have a Direct Effect on Nutritional Status and Quality of Life in Head and Neck Cancer Patients Receiving Radiotherapy
ATASOY B. M., BEKTAŞ KAYHAN K., DEMİREL B., AKDENİZ E.
TURKISH JOURNAL of ONCOLOGY
, cilt.35, sa.1, ss.40-46, 2020 (Scopus)
2019
201922. Ketogenic diet as a successful early treatment modality for SCN2A mutation
TÜRKDOĞAN D., Thomas G., Demirel B.
BRAIN & DEVELOPMENT
, cilt.41, sa.4, ss.389-391, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201923. Quality and Nutritional Value of Functional Strawberry Marmalade Enriched with Chia Seed (Salvia hispanica L.)
Ozbek T., Sahin-Yesilcubuk N., Demirel B.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.2019, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201824. Comparison of Three Nutritional Screening Tools to Predict Malnutrition Risk and Detect Distinctions Between Tools in Cancer Patients Receiving Radiochemotherapy
Demirel B., ATASOY B. M.
NUTRITION AND CANCER-AN INTERNATIONAL JOURNAL
, cilt.70, sa.6, ss.867-873, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201325. A Research on the Significance of Branched Chain Amino Acids (BCAAs) in the Diets of Liver Cirrhosis Patients*
DEMİREL B., MERCANLIGİL S. M., DİŞİBEYAZ S., NİŞANCI KILINÇ F., ÇELİK F.
International Journal of Basic and Clinical Studies (IJBCS) , cilt.2, sa.2, ss.35-48, 2013 (Hakemli Dergi)
2012
201226. The impact of early percutaneous endoscopic gastrostomy placement on treatment completeness and nutritional status in locally advanced head and neck cancer patients receiving chemoradiotherapy
ATASOY B. M., Yonal O., Demirel B., Dane F., YILMAZ Y., Kalayci C., et al.
EUROPEAN ARCHIVES OF OTO-RHINO-LARYNGOLOGY
, cilt.269, sa.1, ss.275-282, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201227. Kanser Hastalarında Kemoradyoterapi Sırasında Beslenme Yönetiminde Disiplinler Arası İşbirliğinin Yeri: Bir Pilot Çalışma
ATASOY B. M., ÖZGEN Z., Yüksek Kantaş Ö., DEMİREL B., Aksu A., DANE F., et al.
Marmara Medical Journal
, cilt.25, sa.1, ss.32-36, 2012 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. CLINICAL IMPORTANCE OF VITAMIN D IN RHEUMATIC DISEASES
KHANI E. K., DEMİREL B., KILINÇ G. E., AÇAR Y.
UMTEB-XVII International Scientific Research Congress, Çek Cumhuriyeti, 4 - 06 Mayıs 2025, (Tam Metin Bildiri)
2025
20252. RELATIONSHIP BETWEEN NUMBER OF MEALS, PHYSICAL ACTIVITY LEVEL AND SLEEP LEVELS OF ADULTS AND ANTHROPOMETRIC MEASUREMENTS
Saatçi M., AÇAR Y., KILINÇ G. E., DEMİREL B.
EU 7TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON HEALTH, ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES, Türkiye, 1 - 03 Mart 2025, (Tam Metin Bildiri)
2025
20253. THE EFFECT OF ADULT INDIVIDUALS’ FEAR LEVEL ON DIET QUALITY AND EMOTIONAL EATING BEHAVIORS
Turhan A., KILINÇ G. E., AÇAR Y., DEMİREL B.
EU 7TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON HEALTH, ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES, İtalya, 1 - 03 Mart 2025, (Tam Metin Bildiri)
2023
20234. Oral Kavite Kanserlerinde Beslenme
DEMİREL B.
2.Uluslararası Ağız Kanserleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 5 - 08 Ekim 2023, (Özet Bildiri)
2021
20215. Epilepsi tedavisinde ketojenik diyetin uygulanabilirliğini etkileyen faktörler
ÖZTÜRK THOMAS G., Kocamaz D., DEMİREL B., ÜNVER O., TÜRKDOĞAN D.
8. Marmara Pediatri Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 Şubat 2021, ss.102, (Özet Bildiri)
2020
20206. Ağız Kanserlerinde Nutrisyonel Destek
DEMİREL B.
Uluslararası Ağız Kanserleri Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 4 - 06 Mart 2020, ss.30, (Özet Bildiri)
2017
20177. Yazılı ve görsel medyada diyabet ve beslenme
DEMİREL B.
53. Ulusal Diyabet Kongresi, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 Nisan 2017, ss.71-74, (Tam Metin Bildiri)
2014
20148. Comparing Three Different Scores in Mediterranean Diet Adherence in People Who are Living in Turkish Republic of Northern Cyprus: Pilot Study
BARBAROS B., KABARAN S., DEMİREL B., ÖZTÜRK B.
Uluslararası Kardiyometabolik Sendrom Doğu Akdeniz Kongresi, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 05 Kasım 2014, ss.100-101, (Özet Bildiri)
2008
20089. International Diabetes Outcomes Study (IDOS) of Turkey
ALPHAN M. E., ELMACIOĞLU F., Ersan Ş., Özcan F., DEMİREL B., Aydemir A., et al.
VI. International Nutrition and Dietetics Congress, Antalya, Türkiye, 02 Nisan 2008, ss.237, (Özet Bildiri)
2006
200610. Gastroözofagial reflüde,akalazyada,özofajiyel obstrüksiyonda ve disfaji hastalıklarında tıbbi beslenme tedavisi
DEMİREL B.
V. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 Nisan 2006, ss.91-93, (Tam Metin Bildiri)
1992
199211. Adölesanlarda Şişmanlık, Beslenme ve Alışkanlıkları ve Bilgi Düzeyleri, Enerji Tüketimi ve Harcamaları
DEMİREL B., ARSLAN P.
I. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 Ekim 1992, ss.60, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. ENFEKSİYON HASTALIKLARINDA YAĞ VE YAĞ ASİTLERİNİN ÖNEMİ
Yılmaz N., DEMİREL B.
Beslenme ve Diyetetik Alanında Uluslararası Araştırmalar –V, ÖZDOĞAN YAHYA, Editör, Eğitim yayınevi, Konya, ss.41-58, 2025
2025
20252. Enfeksiyonlarda Besin Ögelerinin Önemi: Yağlar, Yağ Asitleri ve Enfeksiyonlar
DEMİREL B., AFACAN F. Ö.
Türkiye Klinikleri, BUDAK NURTEN, Editör, Turkiye Klinikleri, Ankara, ss.17-25, 2025
2024
20243. Enfeksiyon Hastalıklarının Beslenme Tedavisinde Karbonhidrat ve Posa Alımı
DEMİREL B., AFACAN F. Ö.
Türkiye Klinikleri, MERCANLIGİL SEYİT MEHMET, Editör, Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi, Ankara, ss.27-32, 2024
2024
20244. Ketojenik Diyet ve Kanser
Yılmaz Ö., DEMİREL B.
Beslenme ve Diyetetik Alanında Uluslararası Araştırmalar-III, ÖZDOĞAN YAHYA, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.183-199, 2024
2023
20235. Laboratuvar Uygulamaları-Tahıllar İle İlgili Uygulamalar
DEMİREL B., Serttürk Z.
Temel Beslenme İlkeleri ve Laboratuvar Uygulamaları, Prof. Dr. Aliye Özenoğlu, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.445-455, 2023
2023
20236. Kanser ve Beslenme
DEMİREL B., ATASOY B. M.
İnsanda Beslenme Esasları, Fatma Çelik , Meltem Soylu, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.408-423, 2023
2023
20237. Lipitler
DEMİREL B., ŞAHİN YEŞİLÇUBUK N.
İnsanda Beslenme Esasları, Fatma Çelik , Meltem Soylu, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.40-59, 2023
2023
20238. Uzayda Beslenme
ALMASI N., BAYRAKTAR D. Z., DEMİREL B.
Yaşam Boyu Beslenme, Aliye Özenoğlu, Editör, iPeak Academy, İstanbul, ss.383-423, 2023
2023
20239. Yeme Alışkanlıkları
DEMİREL B., SİPAHİ S.
İnsanda Beslenme Esasları, Fatma Çelik , Meltem Soylu, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.565-571, 2023
2022
202210. Epilepsi ve Diğer Hastalıkların Tedavisinde Ketojenik Diyet ve Modifiye Atkins Diyeti
TÜRKDOĞAN D., ÖZTÜRK THOMAS G., DEMİREL B.
Nobel Tıp Kitabevleri, İstanbul, 2022
2022
202211. Radyoterapi Alan Hastalarda Beslenme Durumunun Taranması ve Değerlendirilmesi
DEMİREL B., SİPAHİ S.
Radyasyon Onkolojisinde Nütrisyonel Konular, Beste Atasoy, Birsen Demirel, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.31-36, 2022
2022
202212. ÇOCUKLARDA ŞEKER BAĞIMLILIĞININ BAĞIRSAK MİKROBİYOTASI VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
AFACAN F. Ö., DEMİREL B.
BESLENME VE DİYETETİKTE BİYOPSİKOSOSYAL KONULARA MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM, ÖZENOĞLU ALİYE, Editör, EĞİTİM YAYINEVİ, İstanbul, ss.363-390, 2022
2019
201913. Radyoterapide Nutrisyonel Değerlendirme
DEMİREL B., ATASOY B. M.
Nobel Tıp Kitabevleri, İstanbul, 2019