Doç. Dr. Tolga Uyanık


Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü (veteriner)

Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anablim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri

Metrikler

Yayın

45

Yayın (WoS)

17

Yayın (Scopus)

16

Atıf (WoS)

97

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

95

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (Scholar)

203

H-İndeks (Scholar)

6

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

18

H-İndeks (Sobiad)

2

Proje

5

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2011 - 2017

2011 - 2017

Doktora

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi (Dr), Türkiye

2006 - 2011

2006 - 2011

Lisans

Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Doktora

Organik ve konvansiyonel tavuk etlerinde genişlemiş spektrumlu beta-laktamaz (GSBL) üreten bazı Enterobacteriaceae’ların karakterizasyonu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Veterinerlik Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi (Dr)

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü (veteriner)

Makaleler

Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (17)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (17)
Scopus (16)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Toska Pastırması

Gücükoğlu A., Çadırcı Ö., Uyanık T., Kanat S., Bölükbaş A.

X. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.52, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2023

2023

2. A study on colistin resistance in the food chain and livestock

UYANIK T., BÖLÜKBAŞ A., KÜLLÜK E.

International Topkapı Congress II, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Ekim 2023, ss.108-109, (Özet Bildiri)

2023

2023

3. Detection of the presence of Listeria monocytogenes in frozen vegetables

UYANIK T.

6.International Ankara Multidisciplinary Studies Congress, Ankara, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2023, ss.1397, (Özet Bildiri)

2023

2023

4. Investigation of antibiotic resistance and transferable resistance gene profiles of Stenotrophomonas maltophilia strains isolated from ready-to-eat foods

UYANIK T.

6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Ankara, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023, ss.352, (Özet Bildiri)

2023

2023

5. Examining the existence of carbapenem resistant Enterobacterales and Pseudomonas spp. in chicken meat drips

UYANIK T.

12. Uluslararası Bilimsel Çalışmalar Kongresi, Türkiye, 19 - 20 Eylül 2023, ss.360-361, (Özet Bildiri)

2022

2022

6. INVESTIGATION OF BIOFILM FORMING ABILITY IN BACTERIA ISOLATED FROM VARIOUS FOOD SAMPLES

UYANIK T.

4. INTERNATIONAL PALANDOKEN SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Erzurum, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

7. Investigation of Biofilm Forming Properties of Listeria monocytogenes Strains Isolated from Slaughterhouse and Poultry Meats

UYANIK T.

CUKUROVA 8th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2022, ss.266-267, (Özet Bildiri)

2021

2021

8. DETERMINATION AND ANTIBIOTIC RESISTANCE PROFILES OF SALMONELLA SEROTYPES ISOLATED FROM CHICKEN PIECE MEATS

Çadırcı Ö., Gücükoğlu A., Terzi Gülel G., Günaydın E., Uyanık T., Kanat S.

IX. Ulusal- III. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Kasım 2021, ss.40-41, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2021

2021

9. Manda Sütü ve Ürünlerinde Genişlemiş Spektrumlu Beta-Laktamaz (GSBL) Üreten E. coli Varlığının Araştırılması

GÜCÜKOĞLU A., UYANIK T., ÇADIRCI Ö., kanat s., BÖLÜKBAŞ A.

IX. Ulusal- III. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

10. Organik ve Konvansiyonel Tavuk Etlerinde Genişlemiş Spektrumlu Beta-Laktamaz Üreten Enterobacteriaceae Türlerinin Karşılaştırılması

UYANIK T., TERZİ GÜLEL G., ALİŞARLI M.

International Conference on Research in Health Sciences (ICRHS 2020), Konya, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2020, ss.257-258, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. Determination of Enterotoxigenic Structures of Bacillus cereus Strains Isolated from Ice Creams

ÇADIRCI Ö., GÜCÜKOĞLU A., TERZİ GÜLEL G., UYANIK T.

The 4 th International Symposium on 'Traditional Foods from Adriatic to Caucasus', Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.38, (Özet Bildiri)

2014

2014

17. Detection of C. botulinum types in honey by mPCR

GÜCÜKOĞLU A., TERZİ GÜLEL G., ÇADIRCI Ö., ALİŞARLI M., KEVENK T. O., UYANIK T.

Food Micro 2014, 24th International ICFMH Conference, Fransa, 1 - 04 Eylül 2014, ss.418, (Özet Bildiri)

2012

2012

19. Detection of Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in Raw Milk and Dairy Products by Multiplex PCR

GÜCÜKOĞLU A., KEVENK T. O., UYANIK T., ÇADIRCI Ö., TERZİ GÜLEL G., ALİŞARLI M.

Food Micro 2012, 23rd International ICFMH Symposium, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.198, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Bakteriyofajlar Tarafından Kodlanan Toksik Metabolitler

UYANIK T., GÜCÜKOĞLU A.

Gıda Toksikolojisi, FİLAZİ AYHAN, ŞİRELİ UFUK TANSEL, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.709-728, 2024

2022

2022

2. Glikoalkaloidler

Terzi Gülel G., Uyanık T., Kanat S.

Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri Özel Konular, Özlem Küplülü, Editör, Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ankara, ss.54-60, 2022 Creative Commons License

Desteklenen Projeler



Burslar

2015 - 2016

2015 - 2016

3001 - Baslangıç AR-GE

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 112

h-indeksi (WOS): 6