Eğitim Bilgileri
2011 - 2017
2011 - 2017Doktora
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi (Dr), Türkiye
2006 - 2011
2006 - 2011Lisans
Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Doktora
Organik ve konvansiyonel tavuk etlerinde genişlemiş spektrumlu beta-laktamaz (GSBL) üreten bazı Enterobacteriaceae’ların karakterizasyonu
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Veterinerlik Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi (Dr)
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Akademik Ünvanlar / Görevler
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü (veteriner)
Makaleler
Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (17)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (17)
Scopus (16)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (1)
2024
20241. Determination of Virulence Factors and Antibiotic Resistance Profile of E. coli O157:H7 in some Marine and Freshwater Fish from Samsun, Türkiye
Bölükbaş A., Gücükoğlu A., Uyanık T., Küllük E., Çadırcı Ö.
Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.24, sa.5, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20232. Clonal spread of non-O157 Shiga toxigenic Escherichia coli O21:H25 in raw water buffalo milks
Uyanık T., Gücükoğlu A., Gürler H., Kanat S., Bölükbaş A., Çadırcı Ö.
Journal of applied microbiology
, cilt.134, sa.11, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20233. Examining the presence of carbapenem resistant Enterobacterales and routes of transmission to bovine carcasses at slaughterhouses
Uyanık T., ÇADIRCI Ö., Gücükoğlu A., Bölükbaş A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY
, cilt.403, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20234. Determination of extended spectrum ?-lactamase-producing Enterobacteriaceae in raw water buffalo milk and dairy products by conventional multiplex and real-time PCR
Gücükoğlu A., Uyanık T., Cadirci Ö., Uğurtay E., Kanat S., Bolukbasa A.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
, cilt.140, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20225. Çeşitli gıda örnekleri ve kesimhanelerden izole edilen bazı patojen bakterilerin biyofilm oluşturma yeteneğinin araştırılması
Uyanık T., Bölükbaş A., Gücükoğlu A., Çadırcı Ö.
Journal of Advances in VetBio Science and Techniques
, cilt.7, sa.3, ss.338-345, 2022 (TRDizin)
2022
20226. Investigation of major carbapenemase genes in ESBL-producing Escherichia coli and Klebsiella pneumoniae strains isolated from raw milk in Black Sea region of Turkey
Uyanık T., ÇADIRCI Ö., Gücükoğlu A., Can C.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
, cilt.128, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20227. Samsun İlindeki Hastane Kantinlerinde Satışa Sunulan Tüketime Hazır Sandviçlerde Genişlemiş Spektrumlu Beta-Laktamaz Üreten Escherichia coli Varlığının Araştırılması
UYANIK T.
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.19, sa.1, ss.37-42, 2022 (TRDizin)
2022
20228. Detection of Clostridium perfringens and determination of enterotoxin genes (cpa and cpe) in traditional turkish chicken doner kebab
Kevenk T. O., Uyanık T., Kanat S., ÇADIRCI Ö., Gücükoğlu A.
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.69, sa.2, ss.117-122, 2022 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2021
20219. Characterization of extended-spectrum beta-lactamase-producing Enterobacterales from organic and conventional chicken meats
Uyanık T., Gulel G., Alisarli M.
LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY
, cilt.72, sa.6, ss.783-790, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202110. DETERMINATION AND ANTIBIOTIC RESISTANCE PROFILES OF SALMONELLA SEROTYPES ISOLATED FROM POULTRY MEAT
ÇADIRCI Ö., Gücükoğlu A., Terzi Gülel G., Gunaydin E., Uyanık T., Kanat S.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.30, sa.4A, ss.4251-4261, 2021 (SCI-Expanded)
2020
202011. Determination of C. botulinum presence in pollen samples collected from different regions of Turkey by Real-Time PCR
Gücükoğlu A., Saka E., Uyanık T., Kanat S., ÇADIRCI Ö., Akpinar R.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.134, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202012. SICAKLIK STRESİNİN KANATLI ET KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
Uyanık T., Gücükoğlu A.
Mektup Ankara , cilt.18, sa.3, ss.32-34, 2020 (Hakemsiz Dergi)
2020
202013. Serotyping and Antibiotic Resistance Profile of Listeria monocytogenes Isolated from Organic Chicken Meat
Gücükoğlu A., ÇADIRCI Ö., Terzi Gülel G., Uyanık T., Kanat S.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.26, sa.4, ss.499-505, 2020 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2020
202014. ENTEROTOXIN GENE CONTENT AND ANTIBIOTIC RESISTANCE PROFILES OF STAPHYLOCOCCUS AUREUS ISOLATED FROM TRADITIONAL TURKISH DAIRY-BASED DESSERTS
Gücükoğlu A., ÇADIRCI Ö., Terzi Gülel G., Uyanık T., Abdullahi A.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.29, sa.4, ss.2073-2080, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202015. GENOTYPING AND SEROTYPING OF LISTERIA MONOCYTOGENES ISOLATED FROM POULTRY MEAT
ÇADIRCI Ö., Gücükoğlu A., Terzi Gülel G., Uyanık T., Girgin K. E.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.29, sa.7, ss.5399-5407, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201816. Enterotoxigenic structures of Bacillus cereus strains isolated from ice creams
ÇADIRCI Ö., Gücükoğlu A., Terzi Gülel G., Uyanık T.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.38, sa.6, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201817. The existence of Listeria monocytogenes in a cattle slaughterhouse and identification of serotypes by mPCR
ÇADIRCI Ö., Gücükoğlu A., Terzi Gülel G., Uyanık T., Alişarlı M.
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.65, sa.3, ss.305-311, 2018 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2017
201718. Characterization and antimicrobial-resistance profile of Escherichia coli O157 and O157:H7 isolated from modified atmosphere packaged meat samples
Çadırcı Ö., Gücükoğlu A., Terzi Gülel G., Uyanık T., Abdullahı A., Alişarlı M.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.5, sa.10, ss.1142-1147, 2017 (TRDizin)
2015
201519. Serotyping and antibiotic susceptibility of Listeria monocytogenes isolated from ready-to-eat foods in Samsun, Turkey
Terzi Gülel G., Gücükoğlu A., ÇADIRCI Ö., Uyanık T., Alişarlı M.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.39, sa.2, ss.211-217, 2015 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2014
201420. Detection of C-Botulinum Types in Honey by mPCR
Gücükoğlu A., Terzi Gülel G., ÇADIRCI Ö., Alişarlı M., Kevenk O., Uyanık T.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.79, sa.4, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201221. Detection of Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in Raw Milk and Dairy Products by Multiplex PCR
Gücükoğlu A., Kevenk T. O., Uyanık T., ÇADIRCI Ö., Terzi Gülel G., Alişarlı M.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.77, sa.11, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Toska Pastırması
Gücükoğlu A., Çadırcı Ö., Uyanık T., Kanat S., Bölükbaş A.
X. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.52, (Özet Bildiri)
2023
20232. A study on colistin resistance in the food chain and livestock
UYANIK T., BÖLÜKBAŞ A., KÜLLÜK E.
International Topkapı Congress II, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Ekim 2023, ss.108-109, (Özet Bildiri)
2023
20233. Detection of the presence of Listeria monocytogenes in frozen vegetables
UYANIK T.
6.International Ankara Multidisciplinary Studies Congress, Ankara, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2023, ss.1397, (Özet Bildiri)
2023
20234. Investigation of antibiotic resistance and transferable resistance gene profiles of Stenotrophomonas maltophilia strains isolated from ready-to-eat foods
UYANIK T.
6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Ankara, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023, ss.352, (Özet Bildiri)
2023
20235. Examining the existence of carbapenem resistant Enterobacterales and Pseudomonas spp. in chicken meat drips
UYANIK T.
12. Uluslararası Bilimsel Çalışmalar Kongresi, Türkiye, 19 - 20 Eylül 2023, ss.360-361, (Özet Bildiri)
2022
20226. INVESTIGATION OF BIOFILM FORMING ABILITY IN BACTERIA ISOLATED FROM VARIOUS FOOD SAMPLES
UYANIK T.
4. INTERNATIONAL PALANDOKEN SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Erzurum, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2022, (Özet Bildiri)
2022
20227. Investigation of Biofilm Forming Properties of Listeria monocytogenes Strains Isolated from Slaughterhouse and Poultry Meats
UYANIK T.
CUKUROVA 8th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2022, ss.266-267, (Özet Bildiri)
2021
20218. DETERMINATION AND ANTIBIOTIC RESISTANCE PROFILES OF SALMONELLA SEROTYPES ISOLATED FROM CHICKEN PIECE MEATS
Çadırcı Ö., Gücükoğlu A., Terzi Gülel G., Günaydın E., Uyanık T., Kanat S.
IX. Ulusal- III. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Kasım 2021, ss.40-41, (Özet Bildiri)
2021
20219. Manda Sütü ve Ürünlerinde Genişlemiş Spektrumlu Beta-Laktamaz (GSBL) Üreten E. coli Varlığının Araştırılması
GÜCÜKOĞLU A., UYANIK T., ÇADIRCI Ö., kanat s., BÖLÜKBAŞ A.
IX. Ulusal- III. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2020
202010. Organik ve Konvansiyonel Tavuk Etlerinde Genişlemiş Spektrumlu Beta-Laktamaz Üreten Enterobacteriaceae Türlerinin Karşılaştırılması
UYANIK T., TERZİ GÜLEL G., ALİŞARLI M.
International Conference on Research in Health Sciences (ICRHS 2020), Konya, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2020, ss.257-258, (Özet Bildiri)
2019
201911. Farklı Coğrafi Bölgelerden Toplanan Polenlerde Clostridium botulinum Varlığının Real-Time PCR ile Belirlenmesi
Gücükoğlu A., Saka E., Uyanık T., Kanat S., Çadırcı Ö., Akpınar R.
8. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2018
201812. Determination of Enterotoxigenic Structures of Bacillus cereus Strains Isolated from Ice Creams
ÇADIRCI Ö., GÜCÜKOĞLU A., TERZİ GÜLEL G., UYANIK T.
The 4 th International Symposium on 'Traditional Foods from Adriatic to Caucasus', Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.38, (Özet Bildiri)
2017
201713. Türk geleneksel sütlü tatlılarında Staphylococcus aureus’un varlığı ile izolatlarda enterotoksijenik yapı ve antibiyotik direnç profilinin belirlenmesi.
GÜCÜKOĞLU A., ÇADIRCI Ö., TERZİ GÜLEL G., UYANIK T., ABDULAZİZ S.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2016
201614. Genomic Characterization and Antimicrobial Resistance Profiles of Escherichia coli O157 and O157 H7 Isolated from Modified Atmosphere Packaged Beef Meat
ÇADIRCI Ö., GÜCÜKOĞLU A., TERZİ G., UYANIK T., Abdullahi A., ALİŞARLI M.
International Conference on Biochemistry and Molecular Biology, 27 - 29 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2015
201515. B abortus B melitensis B ovis ve B canis türlerinin tanımlanması ve aşı suşları ayırımı amacıyla modifiye multipleks PZR yöntemi geliştirilmesi ve klinik örneklerle değerlendirilmesi
GENÇ O., BÜYÜKTANIR YAŞ Ö., GENÇ E., SOLMAZ S., UYANIK T., ÇELEBİ Ö., et al.
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 21 - 24 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201516. Sığır kesimhanelerinde L. monocytogenes varlığı ve serotiplerinin IMS-PCR teknikleriyle belirlenmesi
ÇADIRCI Ö., GÜCÜKOĞLU A., TERZİ GÜLEL G., ALİŞARLI M., UYANIK T.
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.100-101, (Özet Bildiri)
2014
201417. Detection of C. botulinum types in honey by mPCR
GÜCÜKOĞLU A., TERZİ GÜLEL G., ÇADIRCI Ö., ALİŞARLI M., KEVENK T. O., UYANIK T.
Food Micro 2014, 24th International ICFMH Conference, Fransa, 1 - 04 Eylül 2014, ss.418, (Özet Bildiri)
2013
201318. Tüketime Hazır Gıdalarda L monocytogenes in Varlığı Serotip Dağılımı ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi
TERZİ GÜLEL G., GÜCÜKOĞLU A., ÇADIRCI Ö., UYANIK T., ALİŞARLI M.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
2012
201219. Detection of Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in Raw Milk and Dairy Products by Multiplex PCR
GÜCÜKOĞLU A., KEVENK T. O., UYANIK T., ÇADIRCI Ö., TERZİ GÜLEL G., ALİŞARLI M.
Food Micro 2012, 23rd International ICFMH Symposium, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.198, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Bakteriyofajlar Tarafından Kodlanan Toksik Metabolitler
UYANIK T., GÜCÜKOĞLU A.
Gıda Toksikolojisi, FİLAZİ AYHAN, ŞİRELİ UFUK TANSEL, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.709-728, 2024
2022
20222. Glikoalkaloidler
Terzi Gülel G., Uyanık T., Kanat S.
Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri Özel Konular, Özlem Küplülü, Editör, Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ankara, ss.54-60, 2022
Desteklenen Projeler
2022 - 2023
2022 - 2023TOSKA PASTIRMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Gücükoğlu A. (Yürütücü), Uyanık T., Çadırcı Ö.
2022 - 2023
2022 - 2023Karbapenemaz üreten ve plazmid aracılı kinolon dirençli Enterobacteriaceae varlığının mezbaha düzeyinde araştırılması ve direnç genlerinin sekanslanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Uyanık T. (Yürütücü), Çadırcı Ö., Gücükoğlu A.
2016 - 2018
2016 - 2018Organik ve Konvansiyonel Tavuk Etlerinde Genişlemiş Spektrumlu Beta-Laktamaz (GSBL) Üreten bazı Enterobacteriaceae'ların Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
Terzi Gülel G., Uyanık T.
2015 - 2017
2015 - 2017Tavuk Parçalama Hattında Listeria monocytogenes ile Kontaminasyon Kaynaklarının Belirlenmesi ve Genotiplendirilmesi. TUBİTAK 3001
TÜBİTAK Projesi , 3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
Çadırcı Ö. (Yürütücü), Gücükoğlu A., Terzi Gülel G.
Burslar
2015 - 2016
2015 - 2016