Yayınlar & Eserler

Makaleler 37
Tümü (37)
SCI-E, SSCI, AHCI (12)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (13)
ESCI (1)
Scopus (13)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (11)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 47

2. Dietary Pattern, Mood and Ultra-Processed Food Consumption

31th European Congress on Obesity, 12 - 15 Mayıs 2024, cilt.17, ss.210, (Özet Bildiri)

4. OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN VE EBEVEYNLERİNİN BEDEN ALGISINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 2. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Türkiye, 18 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)

5. AFET VE ACİL DURUMLARDA BESLENMENİN ÖNEMİNE DAİR GÜNCEL ÇALIŞMA

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 2. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Türkiye, 18 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)

9. AMATÖR TENİSÇİLERDE AKDENİZ TİPİ DİYETE UYUMUN VE OBEZİTE VARLIĞININ DEĞERLENDİRİLMESİ

6th INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS, Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mart 2023, (Özet Bildiri)

11. KOVİD-19 SALGINI DÖNEMİNDE BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN BESLENME ALIŞKANLIKLARININ VE YEME TUTUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ

4. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın, Türkiye, 20 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)

13. ÇİĞ SEBZE VE MEYVE DEZENFEKSİYONU

4. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, Burdur, Türkiye, 8 - 10 Nisan 2021, (Tam Metin Bildiri)

14. Evaluation of Mindful Eating and Hedonic Hunger in Adults

X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E Kongresi, 31 Mart - 04 Nisan 2021, (Özet Bildiri)

15. Ortoreksiya Nervoza Envanterinin (ONE) Türkçe’ye Uyarlanması: Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması

10.Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart - 04 Nisan 2021, (Özet Bildiri)

16. YETİŞKİN BİREYLERDE YEME FARKINDALIĞI VE HEDONİK AÇLIĞIN DEĞERLENDİRİLMESİ

10.Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart - 04 Nisan 2021, ss.113, (Özet Bildiri)

17. Kovid-19 Pandemisinde Yetişkinlerdeki Anksiyetenin Besin Alımlarına Etkisi

4. Uluslararası 22. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, Türkiye, 13 - 19 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)

18. Anne Sütünün Önemine Dair Güncel Bir Değerlendirme

3rd International Congress on Agriculture, Environment and Health12-14 November 2020, Aydın, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2020, (Tam Metin Bildiri)

19. FERMENTE SÜT ÜRÜNÜ KEFİRİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİNE GÜNCEL YAKLAŞIM

3. Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi (ICAR), Bolu, Türkiye, 20 - 22 Temmuz 2020, (Özet Bildiri)

20. VARDİYALI ÇALIŞAN SAĞLIK PERSONELLERİNİN BESLENME DURUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ

8. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 11 Nisan 2019, cilt.11, ss.111-113, (Özet Bildiri)

21. MULTİPL SKLEROZ HASTALARINDA OBEZİTE KLİNİK SEYRİ ETKİLER Mİ?

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

23. MULTIPL SKLEROZ (MS) HASTALARINDA TIBBI TEDAVIYE EK VERILEN PROBIYOTIK TAKVIYESINE GÜNCEL YAKLAŞIM: İMMÜN SISTEM-PROBIYOTIK ETKILEŞIMI

2. Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

24. HİPERTANSİYON TEDAVİSİNDE KULLANILAN DASH DİYETİ VE SAĞLIK

1. ST INTERNATIONAL HEALTH SCIENCES AND LIFE CONGRESS, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.815-816, (Tam Metin Bildiri)

25. BESLENME EĞİTİMİ ALAN BİREYLERDE EĞİTİM SÜRESİ VE SIKLIĞININ BESİN TERCİHLERİNE ETKİSİ

1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS, Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

26. Evaluation the Effects of Traditions on Preparation and Consumption of Foods

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

27. DETERMINATION OF TRADITIONAL FOOD CONSUMED IN TURKEY’S BLACK SEA AND CENTRAL ANATOLIA REGIONS

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

28. EVALUATION THE EFFECT OF TRADITIONS ON PREPARATION AND COMSUMPTION OF FOODS

THE 4 TH INTERNATINAL SYMPOSIUM ON TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCAUSUS, 19 - 21 Nisan 2018, ss.166, (Özet Bildiri)

29. DETERMINATION OF TRADITIONAL FOOF CONSUMED IN TURKEY’xxS BLACK SEA AND CENTRAL ANATOLIA REGIONS

THE 4TH INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, KYRENIA, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.165, (Özet Bildiri)

30. BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDE GASTROİNTESTİNAL SİSTEM ŞİKAYETLERİNİN VE BESLENME DURUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi Gastrointestinal Hastalıklar, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

31. BARİATRİK CERRAHİ OPERASYONU SONRASI HASTALARIN GENEL SAĞLIK DURUMLARI VE BESLENME DURUMLARININ BELİRLENMESİ

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi Gastrointestinal Hastalıklar, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

32. DETERMİNATİON OF GENERAL HEALTH CONDITIONS AND NUTRIONAL STATUS OF PATIENTS AFTER BARIATRIC SURGERY

ULUSLARARASI SAĞLIKLI BESLENME KONGRESİ GASTROİNTESTİNAL HASTALIKLAR, 5 - 07 Ekim 2017, ss.63, (Özet Bildiri)

34. ÜNİVERSİTEDE BESLENME EĞİTİMİ ALAN VE ALMAYAN ÖĞRENCİLERİN BESİNTERCİHLERİNİN BELİRLENMESİ

Aydın Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

35. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDE UMUTSUZLUK DÜZEYİNİN BESLENME DURUMU VE DEMOGRAFİK ÖZELLİKLER İLE İLİŞKİSİ

Adnan Menderes Üniversitesi 1.Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

36. İshali Olan Bebeklerin Beslenmesi ve Besin Hijyeni KonusundaAnnelerin Bilgi ve Tutumları

HACETTEPEBESLENME VE DİYETETİK GÜNLERİVI. MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM KURSU, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

37. Samsun İlinde İlköğretim Öğrencilerinin Beslenme BilgiDüzeyinin Saptanması

HACETTEPEBESLENME VE DİYETETİK GÜNLERİVI. MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM KURSU, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

41. Üniversite Öğrencilerinde Kahvaltı Yapma Alışkanlığı ve Diyet Kalitesinin Antropometrik Ölçümler ve Okul Başarısı Üzerine Etkisi

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri V.Mezuniyet sonrası Eğitim Kursu, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

42. Üniversite Öğrencilerinde Umutsuzluk Düzeyinin Beslenme Durumu ve Diğer Faktörlerle İlişkisi

1.Ulusal İstanbul Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

43. Üniversite Öğrencilerinde Yaşam Doyumu ve Etkileyen Faktörler

4.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu - Anoreksiyadan Obeziteye Yeme Bozuklukları, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Şubat 2015, (Özet Bildiri)

46. Okul çocuklarının beslenme alışkanlıklarının sağlık riskleri ile ilişkisi

9.Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

47. Preadolesan yaş grubu çocuklarda besin tercihlerinin obezite ile ilişkisi

2.Fetal Hayattan Çocukluğa ilk 1000 Gün Gebe ve Çocuk Beslenmesi Kongresi, Ankara, Türkiye, 27 - 29 Mart 2014, (Özet Bildiri)
Kitaplar 8

1. Ağırlık Yönetiminde Hidrasyon

Hidrasyon ve Sağlık, , Editör, Turkiye Klinikleri, ss.79-83, 2025

2. İnsan Kaynakları Yönetimi

Yiyecek Hizmetleri Yönetimi İlkeler ve Uygulamalar, Funda Pınar Çakıroğlu ve Ayşe Nur Songür Bozdağ, Editör, Hipokrat Yayınevi, Ankara, ss.379-408, 2023

3. KRONİK OBSTRÜKTİF AKCİĞER HASTALIĞINDA MALNÜTRİSYONA VE BESLENME TEDAVİSİNE GÜNCEL YAKLAŞIM

TEMEL BESLENME VE DİYETETİK, Prof. Dr. Turkan KUTLUAY MERDOL, Editör, Güneş Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.531-540, 2023

4. Nörodejeneratif Bir Hastalık Olan Multiple Skleroz Patofizyolojisi ve Tıbbi Beslenme Tedavisine Güncel Yaklaşım.

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-14, Muhittin Tayfur, Editör, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, ss.81-97, 2022

5. KANSER TEDAVİSİNDE İMMÜNONÜTRİSYONUN YERİ

Sağlık Bilimleri Alanında Uluslararası Araştırmalar XI, Prof.Dr.Aliye ÖZENOĞLU, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.85-97, 2022

6. ENTERAL VE PARENTERAL BESLENME TEDAVİSİNDE BESİN-İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ

Klinik Nütrisyon Uygulama İlkeleri, Muhittin Tayfur, Sevan Çetin Özbek, Banu Süzen, Editör, Hatiboğlu Yayıncılık, Ankara, ss.507-519, 2021

7. Kronik Böbrek Yetmezliğinde Protein-Enerji Kaybı: Etiyolojisi ve Beslenme Desteğinin Önemi

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular -9, Tayfur Muhittin, Türker Perim F., Editör, Hatiboğlu Yayıncılık, Ankara, ss.401-410, 2020

8. Gebelik ve Emziklilik Döneminde Beslenme

Beslenmenin Esasları ve Sağlığın Korunmasında Beslenme, Aliye Özenoğlu, Editör, Hatiboğlu Basım ve Yayım, Ankara, ss.721-750, 2016
Metrikler

Yayın

94

Yayın (WoS)

13

Yayın (Scopus)

13

Atıf (WoS)

75

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

71

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (Scholar)

406

H-İndeks (Scholar)

10

Atıf (TrDizin)

37

H-İndeks (TrDizin)

4

Atıf (Sobiad)

113

H-İndeks (Sobiad)

5

Atıf (Diğer Toplam)

77

Proje

6

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları