-
2025 - Devam Ediyor Derin ötektik çözücüler ile ekstrakte edilen kenevir tohum protein izolatının fermentasyonla modifikasyonu ve emülsifier olarak kullanımı
-
2022 - 2024 Arı sütünün mikro- ve nanoenkapsülasyonu
TÜBİTAK Projesi , 2218 - Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı
Gül L. B. (Yürütücü), Gül O., Çelik Altunoğlu Y.
-
2022 - 2024 Probiyotik mikroorganizmanın modifiye fındık proteini ile mikroenkapsülasyonu ve fındık içeceğinde kullanımı: yüksek basınçlı homojenizasyon ve enkapsülasyon yönteminin etkisinin belirlenmesi
-
2020 - 2022 Fındık protein izolatının fonksiyonel özellikleri ve hava/su – su/yağ arayüzeyi davranışı üzerine konsantrasyon, pH ve iyonik yükün etkisinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2017 - 2020 Laktik Starter Kültürlerin Liyofilizasyon ve Depolama Stabilitesinin Modellenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Yılmaz M. T., Gül O., Çon A. H. (Yürütücü)
-
2014 - 2017 Standardize Fındık Sütü Üretimi ve Yoğurt Üretimnde Kullanımı
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Yazıcı F. (Yürütücü)
-
2012 - 2014 Tarhana hamurundan izole edilen antimikrobiyal aktiviteli laktik asit bakterilerinin endüstriyel özelliklerinin belirlenmesi ve bunların Saccharomyces cerevisiae ile interaksiyonları