Makaleler
56
Tümü (56)
SCI-E, SSCI, AHCI (17)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (17)
Scopus (18)
TRDizin (27)
Diğer Yayınlar (11)
1. A Review about Using Bioactive Compounds-Rich Microalgae as Pigments
Uluslararası tarım araştırmalarında yenilikçi yaklaşımlar dergisi (Online)
, cilt.7, sa.4, ss.569-581, 2023 (TRDizin)
2. A Review about A Significant Source of Bioactive Compounds: Microalgae
Uluslararası tarım araştırmalarında yenilikçi yaklaşımlar dergisi (Online)
, cilt.7, sa.3, ss.371-387, 2023 (TRDizin)
7. A review on fatty acid profiles of edible wild mushrooms from Turkey
European Food Science and Engineering
, cilt.2, sa.2, ss.46-51, 2022 (Hakemli Dergi)
9. Fatty Acids, Tocopherol and Phenolic Contents of Organic and Conventional Grown Hazelnuts
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.23, sa.1, ss.167-177, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
11. Yenebilir Doğa Mantarlarının Bazı Fiziksel ve Fizikokimyasal Özellikleri ile Mineral Madde İçeriklerinin Belirlenmesi
MANTAR DERGİSİ
, cilt.10, ss.192-202, 2019 (TRDizin)
12. Yenebilir ve Tıbbi Mantarların Gıda Ürünlerinde Kullanım Potansiyeli
MANTAR DERGİSİ
, cilt.10, sa.3, ss.137-151, 2019 (TRDizin)
13. Edible wild herbaceous plants consumed in Giresun province
Acta Biologica Turcica
, cilt.32, sa.2, ss.84-89, 2019 (Hakemli Dergi)
18. Organik ve Konvansiyonel Yöntemlerle YetiştirilenGıdaların Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Değerlendirilmesi
Meyve Bilimi
, cilt.5, sa.2, ss.34-42, 2018 (Hakemli Dergi)
23. Sert Kabuklu Meyveler ve Fonksiyonel Özellikleri
Meyve Bilimi
, cilt.1, ss.142-148, 2017 (Hakemli Dergi)
24. ANTIFREEZE PROTEINS: CHARACTERISTICS, FUNCTION, MECHANISM OF ACTION, SOURCES AND APPLICATION TO FOODS
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.39, sa.6, ss.3189-3197, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
25. Different Methods for Candied Chestnut Production
Journal of Food Technology
, 2014 (Hakemli Dergi)
26. Partial purification and characterization of alkaline proteases from the Black Sea anchovy Engraulis encrasicholus digestive tract
AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
, cilt.12, sa.1, ss.56-63, 2013 (Hakemli Dergi)
31. Effects of hot-water extracts from myrtle, rosemary, nettle and lemon balm leaves on lipid oxidation and color of beef patties during frozen storage
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.32, sa.1, ss.117-132, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
36. Nitrate content of lettuce grown in the greenhouse
BULLETIN OF ENVIRONMENTAL CONTAMINATION AND TOXICOLOGY
, cilt.72, sa.1, ss.109-113, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
38. A research on composition of wild cherry laurel (Laurocerasus officinalis Roem)
Journal of Food Technology
, cilt.1, sa.1, 2003 (Hakemli Dergi)
40. An investigation about antioxidant capacity of fruit nectars
Pakistan Journal of Nutrition
, cilt.1, sa.1, ss.167-169, 2003 (Hakemli Dergi)
45. Çeşitli Reçellerin Bileşimi Üzerine Bir Araştırma
GIDA
, cilt.23, ss.125-131, 1998 (TRDizin)
48. Çiğ Olarak Tüketilebilen Bazı Sebzelerin Nitrat İçerikleri Üzerine Bir Araştırma
OMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.13, ss.13-19, 1998 (TRDizin)
51. Pekmezlerin Bileşimi
GIDA
, cilt.22, ss.417-423, 1997 (TRDizin)
52. Samsunda Üretilen Meyve Tozlarının Bileşimi
GIDA
, 1997 (TRDizin)
53. Samsun Piyasasında Satışa Sunulan Sirkelerin Bileşimi ve Standartlara Uygunluğu
O.M.Ü.Z.F. Dergisi
, cilt.12, sa.1, ss.43-64, 1997 (Hakemli Dergi)
54. Farklı Boylardaki Hamsilerin Engraulis encrasicolus Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi
GIDA
, cilt.22, sa.4, ss.295-299, 1997 (TRDizin)
55. Yerli Portakal Çeşitlerinin Karotenoid Yapıları
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.17, sa.4, ss.939-952, 1993 (Hakemli Dergi)
56. Turunçgil Sularında Karotenoid Maddelerin Dağılımı
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.12, sa.3, ss.335-347, 1988 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
76
4. Fonksiyonel Gıdaların Geliştirilmesinde İstiridye Mantarının (Pleurotus ostreatus) Kullanımı
IV. Ulusal Mühendislikte Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Kongresi (UMUH BILMES 2021), Türkiye, 23 Aralık 2021, (Özet Bildiri)
7. Comparative Study of Fatty Acid Composition of Two Lactarius Species from Giresun in Turkey
5th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Tokat, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2020, ss.286, (Özet Bildiri)
8. Dietary Fiber as Medicinal and Health-Promoting Compound of Edible Mushrooms
5th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Tokat, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2020, ss.105, (Özet Bildiri)
9. Nutritional Composition and Bioactivity Potential of Boletus edulis: A Review
5th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Tokat, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2020, ss.235, (Özet Bildiri)
12. Nutraceutical and Food Preserving Importance of Laetiporus sulphureus
4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.706, (Özet Bildiri)
14. Evaluation of Nutritional and Medicinal Values of Edible Wild and CultivatedPleurotus ostreatus
4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.724-736, (Tam Metin Bildiri)
27. Flavor Compounds in Fermented Food Products
1st International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.318, (Özet Bildiri)
28. EDIBLE WILD MUSHROOMS IN KASTAMONU CUISINE
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, ss.158, (Özet Bildiri)
31. Giresun’s Centennial Delicacies That are on The Way of Geographical Indication
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.106, (Özet Bildiri)
32. The Most Popular Edible Wild Mushrooms in Vezirköprü (Samsun) District
1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium, Bayburt, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2017, ss.83, (Özet Bildiri)
33. Polyporus squamosus (Huds.) Fr. Mushroom in the Black Sea Region
1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium, Bayburt, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2017, ss.172, (Özet Bildiri)
34. TURİZM SEKTÖRÜNDE HELÂL GIDA UYGULAMALARI VE RİSKLERİ
1. International Halal Tourism Congress, Alanya, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2017, ss.83-90, (Tam Metin Bildiri)
35. Edible Wild Herbs Consumed in Giresun Province
International Symposium on Biodiversity and Edible Wild Species (BEWS 2017), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2017, ss.282, (Özet Bildiri)
36. Tavuk Mantarının Cantharellus cibarius Fr Morfolojik Özellikleri Ve Bileşimi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
37. Yenilebilir Doğa Mantarlarının Beslenmedeki Yeri Ve Önemi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
38. Sert Kabuklu Meyveler ve Fonksiyonel Özellikleri
VII. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2016, ss.37, (Özet Bildiri)
39. Alternative Uses of Wastes of Fresh Hazelnuts and Hazelnut Processing
1st International Black Sea Congresss on Environmental Sciences, 31 Ağustos - 03 Eylül 2016
40. Evaluation of Fruit and Vegetable Processing Industry Waastes
1st International Black Sea Congresss on Environmental Sciences, 31 Ağustos - 03 Eylül 2016
41. Integrate Crop Management in Agricultural Production
1st International Black Sea Congresss on Environmental Sciences, 31 Ağustos - 03 Eylül 2016
42. Edible Wild Mushrooms Sold in Giresun Local Markets
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2016), Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.3358-3362, (Tam Metin Bildiri)
43. Gıda Endüstrisinde İyonize Radyasyon Işınlama Kullanımı
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.174
44. Meyve ve Sebzelerin Kriyojenik Sıvılarla Dondurulması
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.175
45. The Importance of Dried Fruits and Nuts in Healthy and Sustainable Diet
3. Helal Sağlıklı Gıda Kongresi, İstanbul, Türkiye, 30 - 31 Ekim 2015, ss.96-97, (Özet Bildiri)
46. The Importance Of Drıed Fruıts And Nuts In Healthy And Sustaınable Dıet
Uluslar arası 3. Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, 30 - 31 Ekim 2015, ss.96-97, (Özet Bildiri)
47. Wild Strawberry Jam Production Its Benefits and Importance
The 3rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.332, (Özet Bildiri)
48. Importance and Traditional Consumption Preferences of Lactarius pyragalus Fındık Tirmiti
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.503, (Özet Bildiri)
49. Şebinkarahisar Çanşur Mushroom Pleurotus eryngii i
The 3rd International Symposium onTraditional Foods from Adriatic to Caucasus., 1 - 04 Ekim 2015, ss.500, (Özet Bildiri)
50. Traditional Ammonia Cookies Of Giresun
The 3rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.98, (Özet Bildiri)
51. Şebinkarahisar Çanşur Mushroom Pleurotus eryngii
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.499, (Özet Bildiri)
52. Gıdalarda Dondurarak Kurutma Teknolojisi
Pamukkale Gıda Sempozyumu III Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.191
53. Gıda İşlemede Kullanılan Kurutucular
Pamukkale Gıda Sempozyumu III Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.189
54. Balık Antifriz Proteinleri: yapıları, fonksiyonları ve gıdalarda kullanım potansiyeller.
5. Doğu Anadolu Bölgesi Su Ürünleri Sempozymu, Türkiye, 31 Mayıs - 02 Haziran 2014, (Özet Bildiri)
55. Balık antifriz proteinleri Yapıları fonksiyonları ve gıdalarda kullanım potansiyelleri
5. Doğu Anadolu Bölgesi Su Ürünleri Sempozyumu, Elazığ, Türkiye, 31 Mayıs - 02 Haziran 2014
56. Geleneksel Kızılcık Marmeladı Üretimi
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1044, (Özet Bildiri)
57. Salep Üretimi ve Geleneksel İçeceğimiz Salep
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1039, (Özet Bildiri)
58. Sağlıklı Beslenme ve Fındık
International 2nd Halal and Healthy Food Congress, Konya, Türkiye, 7 - 10 Kasım 2013, ss.646-647
59. Kristal Şeker Üretim Teknolojisi
İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Niğde, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.373
60. Fındık İşletmelerinde Gıda Güvenliği Riskleri
4. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, ss.120
61. Fındıkta Aflatoksin ve Yasal Limit
4. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, ss.152-153
62. Antifriz Proteinler ve Gıdalarda Kullanım Potansiyelleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.20, (Özet Bildiri)
63. Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi Sırasında Pestisitlerde Meydana Gelen Azalmalar
II. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.76-77, (Özet Bildiri)
64. Doğu Karadeniz Bölgesindeki Gıda Turizmi ve Geleneksel Gıdalar (Food Turism and Traditional Foods in Eastern Black Sea)
International Eastern Black Sea Turism Symposium, 7 - 09 Ekim 2010, ss.176-183, (Tam Metin Bildiri)
65. Şebinkarahisar Karadut Pekmezi
The First International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
66. Bez sucukların bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
67. Fındık Helvası
The First International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 Nisan 2010, ss.862, (Tam Metin Bildiri)
68. Bez Sucukların Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin İncelenmesi
The First International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, 15 - 17 Nisan 2010, ss.422-424, (Tam Metin Bildiri)
69. Kara lahananın salamurada muhafazaya uygunluğunun belirlenmesi
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2009, (Tam Metin Bildiri)
70. Rehydration characteristics of rosehips rehydrated at different temperatures.
2nd International Congress on Food and Nutrition, 24 - 26 Ekim 2007, (Özet Bildiri)
71. Işgın (Rheum ribes L.) turşusu üretimi üzerine bir çalışma.
XII. Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 17 - 21 Eylül 2001, (Özet Bildiri)
72. The composition of Doritt strawberry variety
Black sea and Central Asian Symposium on Food Technology, 12 - 16 Ekim 2000, (Özet Bildiri)
73. The composition of seeds of red peppers (Capsicum)
Black sea and Central Asian Symposium on Food Technology, 12 - 16 Ekim 2000, (Özet Bildiri)
74. Suitability of cherry laurel (Laurocerasus officinalis Roem.) to jam production.
Black sea and Central Asian Symposium on Food Technology, 12 - 16 Ekim 2000, (Özet Bildiri)
76. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştirilen Fındık Çeşitlerinin Teknolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar
Tarımsal Öğretimin 150. Yıldönümü Fındık ve Diğer Sert Kabuklu Meyveler Sempozyumu, 1996, Türkiye, 10 - 15 Ekim 1996, ss.163-172, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
3
1. Antifreeze Proteins in Foods
Antifreeze Proteins, Ramløv H., Friis D., Editör, Springer, Cham, ss.231-260, 2020
2. Yağ Oksidasyonu ve Antioksidanlar
O.M.Ü.Z.F. Yardımcı Ders Notu, Samsun, 1999
3. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştirilen Fındık Çeşitlerinin Teknolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar
Ondokuz Mayıs Ünıversitesi Yayın No: 63, Samsun, 1990
Metrikler
