Dr. Öğr. Üyesi Umut Aykut


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Kimyası, Gıda Biyoteknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Metrikler

Yayın

28

Yayın (WoS)

7

Yayın (Scopus)

7

Atıf (WoS)

83

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

36

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (Scholar)

231

H-İndeks (Scholar)

9

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

1

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

7

Proje

8

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2004 - 2011

2004 - 2011

Doktora

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

1998 - 2003

1998 - 2003

Yüksek Lisans

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1994 - 1998

1994 - 1998

Lisans

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Teknolojisi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2011

2011

Doktora

Farklı yöntemlerle immobilize edilmiş ß-galaktosidazın galaktooligosakkarit sentezi üzerine etkisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

2003

2003

Yüksek Lisans

BAZI YAĞ YERİNE GEÇEN MADDELERİN BEYAZ PEYNİR ÜRETİMİNDE KULLANIMI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Kimyası

Gıda Biyoteknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2014 - 2016

2014 - 2016

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Sağlık Yüksekokulu, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

2002 - 2014

2002 - 2014

Araştırma Görevlisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1999 - 2002

1999 - 2002

Araştırma Görevlisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Teknolojisi Bölümü

Yönetimsel Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

2016 - 2019

2016 - 2019

Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

2016 - 2019

2016 - 2019

Dekan Yardımcısı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

BESİN GÜVENLİĞİ Sürdürülebilir Kalkınma

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ve Organizasyonu

Lisans

Lisans

TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Sürdürülebilir Kalkınma

BESİN İŞLEME YÖNTEMLERİ Sürdürülebilir Kalkınma

GIDA KATKI MADDELERİ

BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ I Sürdürülebilir Kalkınma

GIDA KATKI MADDELERİ Sürdürülebilir Kalkınma

Mezuniyet tezi I

Sağlık Bilimlerinde Araştırma ve Biyoistatistik

Bilimsel araştırma ve sunum yöntemleri I

MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ

BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II

Besin Mikrobiyolojisi

Besin Kontrolü ve Mevzuatı

Et ürünleri teknolojisi

Tahıl Ürünleri Teknolojisi

Besin Kimyası ve Analizleri II

Besin Kimyası ve Analizleri I

Meyve Sebze Teknolojisi

Meyve Sebze Teknolojisi

Makaleler

Tümü (10)
SCI-E, SSCI, AHCI (7)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (7)
Scopus (7)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2018

2018

1. A Functional Food Component: β-Glucan

TAŞCI B., KOCA İ., AYKUT U.

1. Internatıonal Technologıcal Scıences And Desıgn Symposıum, Giresun, Türkiye, 27 - 29 Haziran 2018, ss.161, (Özet Bildiri)

2008

2008

2. B Galaktosidazın transgalaktosilasyon yönü ve galaktooligosakkarit sentezi

TEMİZ H., AYKUT U.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 Mayıs 2008 - 23 Mayıs 2018, ss.1003, (Özet Bildiri)

2014

2014

3. Karagün dostu kurut

TEMİZ H., AYKUT U.

Gelenksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.941, (Özet Bildiri)

2012

2012

4. Ultrasonik tuzlamanın Beyaz peynirde tuz geçişine etkisi

TEMİZ H., AYKUT U., TURHAN S.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 Ekim - 12 Aralık 2012, ss.295, (Özet Bildiri)

2012

2012

5. Alternatif gıda işleme yöntemlerinin enzimler üzerine etkileri

AYKUT U., TEMİZ H.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2012, ss.388, (Özet Bildiri)

2012

2012

6. Alternatif gıda işleme yöntemlerinin enzimler üzerine etkisi

AYKUT U., TEMİZ H.

Türkiye 11. Gıda Kongresi Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

7. Aho peyniri

KILIÇ S., TEMİZ H., AYKUT U.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.649-651, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

8. AHO PEYNİRİ

KILIÇ S., TEMİZ H., AYKUT U.

III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU KONYA, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.649-651, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

9. Peynirin Salamura Tuzlamasında Farklı Yöntemler

AYKUT U., TEMİZ H.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.96-97, (Özet Bildiri)

2009

2009

10. Farklı Baharat Otlarının İlavesiyle Üretilen Konsantre Yoğurtları Depolanmasıyla Meydana Gelen Değişiklikler

TARAKÇI Z., TEMİZ H., UĞUR A., AYKUT U.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.45, (Özet Bildiri)

2009

2009

11. Farklı Baharat Otlarının İlavesiyle Üretilen Konsantre Yoğurtların Depolanmasıyla Meydana Gelen Değişiklikler

TARAKÇI Z., TEMİZ H., UĞUR A., AYKUT U.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, 21-23 Mayıs Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

2008

2008

12. Süt ve Süt Ürünlerinde Mikroorganizmaları Azaltmada Alternatif Yöntemler

TEMİZ H., TARAKÇI Z., AYKUT U.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.777, (Özet Bildiri)

2008

2008

13. β- galaktosidaz’ın transglaktosilasyon yönü ve galaktooligosakkarit sentezi

AYKUT U., TEMİZ H., DERVİŞOĞLU M.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)

2008

2008

14. Süt ve süt ürünlerinde mikroorganizmaları azaltmalternatif yönlemler

TEMİZ H., TARAKÇI Z., AYKUT U.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

15. survey on some fatty acids concentration and some chemical values of herby cheese (otlu peynir), a traditional Turkish cheese

TEMİZ H., TARAKÇI Z., AYKUT U., TURHAN S.

10th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, Cairo, Mısır, 19 - 21 Kasım 2007, ss.68, (Özet Bildiri)

2007

2007

16. Influence of wild garlic (Allium sp.) on free fatty acids, color and sensory properties of herby-pickled cheese (Otlu peynir) during ripening

TARAKÇI Z., TEMİZ H., AYKUT U., TURHAN S.

10th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, Cairo, Mısır, 19 - 21 Kasım 2007, ss.76, (Özet Bildiri)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 86

h-indeksi (WOS): 5