Asst. Prof. Umut Aykut


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı


WoS Research Areas: Food Science & Technology


Avesis Research Areas: Food Chemistry, Food Biotechnology, Processing Diary And Related Products

Metrics

Publication

28

Citation (WoS)

76

H-Index (WoS)

5

Citation (Scopus)

33

H-Index (Scopus)

3

Citation (Scholar)

231

H-Index (Scholar)

9

Citiation (TrDizin)

1

H-Index (TrDizin)

1

Citiation (Sum Other)

7

Project

8

Open Access

1

Education

2004 - 2011

2004 - 2011

Doctorate

Ondokuz Mayis University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Turkey

1998 - 2003

1998 - 2003

Postgraduate

Ondokuz Mayis University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Turkey

1994 - 1998

1994 - 1998

Undergraduate

Ondokuz Mayis University, Ziraat Fakültesi, Gıda Teknolojisi Bölümü, Turkey

Dissertations

2011

2011

Doctorate

Farklı yöntemlerle immobilize edilmiş ß-galaktosidazın galaktooligosakkarit sentezi üzerine etkisi

Ondokuz Mayis University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

2003

2003

Postgraduate

BAZI YAĞ YERİNE GEÇEN MADDELERİN BEYAZ PEYNİR ÜRETİMİNDE KULLANIMI

Ondokuz Mayis University, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Foreign Languages

B1 Intermediate

B1 Intermediate

English

Research Areas

Food Chemistry

Food Biotechnology

Processing Diary And Related Products

Academic Positions

2016 - Continues

2016 - Continues

Ondokuz Mayis University, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2014 - 2016

2014 - 2016

Ondokuz Mayis University, Samsun Sağlık Yüksekokulu, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

2002 - 2014

2002 - 2014

Research Assistant

Ondokuz Mayis University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1999 - 2002

1999 - 2002

Research Assistant

Ondokuz Mayis University, Ziraat Fakültesi, Gıda Teknolojisi Bölümü

Managerial Experience

2016 - Continues

2016 - Continues

Head of Department

Ondokuz Mayis University

2016 - 2019

2016 - 2019

University Executive Board Member

Ondokuz Mayis University

2016 - 2019

2016 - 2019

Vice Dean

Ondokuz Mayis University

Courses

Postgraduate

Postgraduate

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ve Organizasyonu

Undergraduate

Undergraduate

TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

Mezuniyet tezi I

BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ I

Gıda Katkı Maddeleri

Sağlık Bilimlerinde Araştırma ve Biyoistatistik

Bilimsel araştırma ve sunum yöntemleri I

MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ

BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II

Besin Mikrobiyolojisi

Besin Kontrolü ve Mevzuatı

Et ürünleri teknolojisi

Tahıl Ürünleri Teknolojisi

Besin Kimyası ve Analizleri II

Besin Kimyası ve Analizleri I

Meyve Sebze Teknolojisi

Meyve Sebze Teknolojisi

Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

2018

2018

A Functional Food Component: β-Glucan

TAŞCI B., KOCA İ., AYKUT U.

1. Internatıonal Technologıcal Scıences And Desıgn Symposıum, Giresun, Turkey, 27 - 29 June 2018, pp.161, (Summary Text)

2008

2008

B Galaktosidazın transgalaktosilasyon yönü ve galaktooligosakkarit sentezi

TEMİZ H., AYKUT U.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 May 2008 - 23 May 2018, pp.1003, (Summary Text)

2014

2014

Karagün dostu kurut

TEMİZ H., AYKUT U.

Gelenksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Turkey, 17 - 19 April 2014, pp.941, (Summary Text)

2012

2012

Ultrasonik tuzlamanın Beyaz peynirde tuz geçişine etkisi

TEMİZ H., AYKUT U., TURHAN S.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Turkey, 10 October - 12 December 2012, pp.295, (Summary Text)

2012

2012

Alternatif gıda işleme yöntemlerinin enzimler üzerine etkileri

AYKUT U., TEMİZ H.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Turkey, 10 - 12 December 2012, pp.388, (Summary Text)

2012

2012

Alternatif gıda işleme yöntemlerinin enzimler üzerine etkisi

AYKUT U., TEMİZ H.

Türkiye 11. Gıda Kongresi Hatay, Turkey, 10 - 12 October 2012, (Summary Text)

2012

2012

Aho peyniri

KILIÇ S., TEMİZ H., AYKUT U.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Turkey, 10 - 12 May 2012, pp.649-651, (Full Text)

2012

2012

AHO PEYNİRİ

KILIÇ S., TEMİZ H., AYKUT U.

III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU KONYA, Turkey, 10 - 12 May 2012, pp.649-651, (Full Text)

2009

2009

Farklı Baharat Otlarının İlavesiyle Üretilen Konsantre Yoğurtları Depolanmasıyla Meydana Gelen Değişiklikler

TARAKÇI Z., TEMİZ H., UĞUR A., AYKUT U.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Turkey, 21 - 23 May 2009, pp.45, (Summary Text)

2009

2009

Peynirin Salamura Tuzlamasında Farklı Yöntemler

AYKUT U., TEMİZ H.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Turkey, 21 - 23 May 2009, pp.96-97, (Summary Text)

2009

2009

Farklı Baharat Otlarının İlavesiyle Üretilen Konsantre Yoğurtların Depolanmasıyla Meydana Gelen Değişiklikler

TARAKÇI Z., TEMİZ H., UĞUR A., AYKUT U.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, 21-23 Mayıs Denizli, Turkey, 21 - 23 May 2009, (Summary Text)

2008

2008

Süt ve Süt Ürünlerinde Mikroorganizmaları Azaltmada Alternatif Yöntemler

TEMİZ H., TARAKÇI Z., AYKUT U.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.777, (Summary Text)

2008

2008

β- galaktosidaz’ın transglaktosilasyon yönü ve galaktooligosakkarit sentezi

AYKUT U., TEMİZ H., DERVİŞOĞLU M.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, (Summary Text)

2008

2008

Süt ve süt ürünlerinde mikroorganizmaları azaltmalternatif yönlemler

TEMİZ H., TARAKÇI Z., AYKUT U.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Turkey, 21 - 23 May 2008, (Full Text)

2007

2007

survey on some fatty acids concentration and some chemical values of herby cheese (otlu peynir), a traditional Turkish cheese

TEMİZ H., TARAKÇI Z., AYKUT U., TURHAN S.

10th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, Cairo, Egypt, 19 - 21 November 2007, pp.68, (Summary Text)

2007

2007

Influence of wild garlic (Allium sp.) on free fatty acids, color and sensory properties of herby-pickled cheese (Otlu peynir) during ripening

TARAKÇI Z., TEMİZ H., AYKUT U., TURHAN S.

10th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, Cairo, Egypt, 19 - 21 November 2007, pp.76, (Summary Text)


Citations

Total Citations (WOS): 79

h-index (WOS): 5