Eğitim Bilgileri
2004 - 2011
2004 - 2011Doktora
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
1998 - 2003
1998 - 2003Yüksek Lisans
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1994 - 1998
1994 - 1998Lisans
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Teknolojisi Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2011
2011Doktora
Farklı yöntemlerle immobilize edilmiş ß-galaktosidazın galaktooligosakkarit sentezi üzerine etkisi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)
2003
2003Yüksek Lisans
BAZI YAĞ YERİNE GEÇEN MADDELERİN BEYAZ PEYNİR ÜRETİMİNDE KULLANIMI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Kimyası
Gıda Biyoteknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorOndokuz Mayıs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2014 - 2016
2014 - 2016Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Sağlık Yüksekokulu, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
2002 - 2014
2002 - 2014Araştırma Görevlisi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1999 - 2002
1999 - 2002Araştırma Görevlisi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Teknolojisi Bölümü
Yönetimsel Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2016 - 2019
2016 - 2019Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2016 - 2019
2016 - 2019Dekan Yardımcısı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Verdiği Dersler
Lisans
TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
BESİN İŞLEME YÖNTEMLERİ
BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ I
GIDA KATKI MADDELERİ
Lisans
TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
BESİN İŞLEME YÖNTEMLERİ
GIDA KATKI MADDELERİ
BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ I
GIDA KATKI MADDELERİ
Mezuniyet tezi I
Sağlık Bilimlerinde Araştırma ve Biyoistatistik
Bilimsel araştırma ve sunum yöntemleri I
MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ
BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II
Besin Mikrobiyolojisi
Besin Kontrolü ve Mevzuatı
Et ürünleri teknolojisi
Tahıl Ürünleri Teknolojisi
Besin Kimyası ve Analizleri II
Besin Kimyası ve Analizleri I
Meyve Sebze Teknolojisi
Meyve Sebze Teknolojisi
Makaleler
Tümü (10)
SCI-E, SSCI, AHCI (7)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (7)
Scopus (7)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (2)
2022
20221. The Effect of Different Heavy Metals on the Development of Lucilia sericata (Diptera: Calliphoridae)
Kökdener M., Gündüz N. E., Zeybekoğlu Ü., Aykut U., Yllmaz A. F.
JOURNAL OF MEDICAL ENTOMOLOGY
, cilt.59, sa.6, ss.1928-1935, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20222. The effects of adding waste sesame seeds to diets on performance, carcass characteristics, and meat fatty acid composition of Karayaka lambs
Kaya İ., BÖLÜKBAŞ B., Aykut U., Uğurlu M., Muruz H., Salman M.
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.69, sa.2, ss.183-189, 2022 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2013
20133. Partial purification and characterization of alkaline proteases from the Black Sea anchovy Engraulis encrasicholus digestive tract
TEMİZ H., ÜSTÜN N. Ş., TURHAN S., AYKUT U.
AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY , cilt.12, sa.1, ss.56-63, 2013 (Hakemli Dergi)
2011
20114. Influence of Wild Garlic on Color, Free Fatty Acids, and Chemical and Sensory Properties of Herby Pickled Cheese
TARAKÇI Z., Temiz H., Aykut U., Turhan S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.14, sa.2, ss.287-299, 2011 (SCI-Expanded)
2009
20095. Shelf life of Turkish whey cheese (Lor) under modified atmosphere packaging
Temiz H., Aykut U., Hursit A. K.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.62, sa.3, ss.378-386, 2009 (SCI-Expanded)
2009
20096. The fatty acid levels and physicochemical properties of herby brined cheese, a traditional Turkish cheese
Temiz H., TARAKÇI Z., Aykut U., Turhan S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.62, sa.1, ss.56-62, 2009 (SCI-Expanded)
2008
20087. Partial purification of pepsin from turkey proventriculus
Temiz H., Okumus E., Aykut U., Dervisoglu M., Yazıcı F.
WORLD JOURNAL OF MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY
, cilt.24, sa.9, ss.1851-1855, 2008 (SCI-Expanded)
2007
20078. The partial purification and properties of pepsin obtained from Turkey proventriculus
Temiz H., Aykut U., Okumus E., Turhan S.
BIOTECHNOLOGY AND BIOPROCESS ENGINEERING
, cilt.12, sa.4, ss.450-456, 2007 (SCI-Expanded)
2006
20069. Biyosensörler ve Gıdalarda Kullanımı
AYKUT U., TEMİZ H.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , sa.3, ss.51-59, 2006 (Hakemli Dergi)
2003
200310. Samsun ve Yöresinde Süt Endüstrisi
YAZICI F., AYKUT U., dervişoğlu m.
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.18, sa.3, ss.80-84, 2003 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2018
20181. A Functional Food Component: β-Glucan
TAŞCI B., KOCA İ., AYKUT U.
1. Internatıonal Technologıcal Scıences And Desıgn Symposıum, Giresun, Türkiye, 27 - 29 Haziran 2018, ss.161, (Özet Bildiri)
2008
20082. B Galaktosidazın transgalaktosilasyon yönü ve galaktooligosakkarit sentezi
TEMİZ H., AYKUT U.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 Mayıs 2008 - 23 Mayıs 2018, ss.1003, (Özet Bildiri)
2014
20143. Karagün dostu kurut
TEMİZ H., AYKUT U.
Gelenksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.941, (Özet Bildiri)
2012
20124. Ultrasonik tuzlamanın Beyaz peynirde tuz geçişine etkisi
TEMİZ H., AYKUT U., TURHAN S.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 Ekim - 12 Aralık 2012, ss.295, (Özet Bildiri)
2012
20125. Alternatif gıda işleme yöntemlerinin enzimler üzerine etkileri
AYKUT U., TEMİZ H.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2012, ss.388, (Özet Bildiri)
2012
20126. Alternatif gıda işleme yöntemlerinin enzimler üzerine etkisi
AYKUT U., TEMİZ H.
Türkiye 11. Gıda Kongresi Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
20127. Aho peyniri
KILIÇ S., TEMİZ H., AYKUT U.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.649-651, (Tam Metin Bildiri)
2012
20128. AHO PEYNİRİ
KILIÇ S., TEMİZ H., AYKUT U.
III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU KONYA, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.649-651, (Tam Metin Bildiri)
2009
20099. Peynirin Salamura Tuzlamasında Farklı Yöntemler
AYKUT U., TEMİZ H.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.96-97, (Özet Bildiri)
2009
200910. Farklı Baharat Otlarının İlavesiyle Üretilen Konsantre Yoğurtları Depolanmasıyla Meydana Gelen Değişiklikler
TARAKÇI Z., TEMİZ H., UĞUR A., AYKUT U.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.45, (Özet Bildiri)
2009
200911. Farklı Baharat Otlarının İlavesiyle Üretilen Konsantre Yoğurtların Depolanmasıyla Meydana Gelen Değişiklikler
TARAKÇI Z., TEMİZ H., UĞUR A., AYKUT U.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, 21-23 Mayıs Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
2008
200812. Süt ve Süt Ürünlerinde Mikroorganizmaları Azaltmada Alternatif Yöntemler
TEMİZ H., TARAKÇI Z., AYKUT U.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.777, (Özet Bildiri)
2008
200813. β- galaktosidaz’ın transglaktosilasyon yönü ve galaktooligosakkarit sentezi
AYKUT U., TEMİZ H., DERVİŞOĞLU M.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)
2008
200814. Süt ve süt ürünlerinde mikroorganizmaları azaltmalternatif yönlemler
TEMİZ H., TARAKÇI Z., AYKUT U.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)
2007
200715. survey on some fatty acids concentration and some chemical values of herby cheese (otlu peynir), a traditional Turkish cheese
TEMİZ H., TARAKÇI Z., AYKUT U., TURHAN S.
10th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, Cairo, Mısır, 19 - 21 Kasım 2007, ss.68, (Özet Bildiri)
2007
200716. Influence of wild garlic (Allium sp.) on free fatty acids, color and sensory properties of herby-pickled cheese (Otlu peynir) during ripening
TARAKÇI Z., TEMİZ H., AYKUT U., TURHAN S.
10th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, Cairo, Mısır, 19 - 21 Kasım 2007, ss.76, (Özet Bildiri)
2007
200717. Influence of wild garlic (Allium sp.) on free fatty acids, colot and sensory properties of herby-picled cheese (otlu peyniri) during ripening
TARAKÇI Z., TEMİZ H., AYKUT U., TURHAN S.
10th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, 19 - 21 Kasım 2007, (Özet Bildiri)
2007
200718. A survey on some fatty acids concentration and some chemical values of herby cheese (otlu peynir); a traditional turkish cheese.
TEMİZ H., TARAKÇI Z., AYKUT U., TURHAN S.
10th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, 17 - 21 Nisan 2007, (Özet Bildiri)