Öğr. Gör. Dr. Gülen Yeşilören Akal
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
Makaleler
8
Tümü (8)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (2)
1.
Functional biodegradable agar based films from polyphenol-rich matcha extracts via deep eutectic solvents: From microstructure to bioactivity
Yeşilören Akal G.
,
Akbaş P.
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
, cilt.332, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2.
Üniversite Araştırma Laboratuvarlarının Akreditasyonu: Temel Süreçler, Zorluklar ve Çözüm Önerileri
YEŞİLÖREN AKAL G.
YÜKSEKÖĞRETIM DERGISI
, cilt.15, ss.125-137, 2025 (ESCI)
3.
KONVANSİYONEL EKSTRAKSİYONA ALTERNATİF: YEŞİL TEKNOLOJİLER
KUTLU KANTAR N.
,
YEŞİLÖREN AKAL G.
,
İŞCİ YAKAN A.
,
ŞAKIYAN DEMİRKOL Ö.
GIDA
, cilt.42, sa.5, 2017 (TRDizin)
4.
Gıda Analiz Laboratuvarları için Akreditasyon Süreci ve Gerekliliği
YEŞİLÖREN AKAL G.
,
Karataş S.
DÜNYA GIDA
, cilt.9, 2015 (Hakemsiz Dergi)
5.
VİŞNE SUYU ASİTLİĞİNİN AZALTILMASI İÇİN NÖTRALİZASYON ALTERNATİFİ
YEŞİLÖREN AKAL G.
,
EKŞİ A.
GIDA
, cilt.40, sa.3, 2015 (TRDizin)
6.
TÜRKİYE'DE GIDA ENDÜSTRİSİ KAYNAKLI BİYOKÜTLE VE BİYOYAKIT POTANSİYELİ
DENİZ E.
,
YEŞİLÖREN AKAL G.
,
ÖZDEMİR ORHAN N.
,
İŞCİ YAKAN A.
GIDA
, cilt.40, sa.1, ss.47-54, 2015 (TRDizin)
7.
FOOD AUTHENTICITY AND CONTROL METHODS
YEŞİLÖREN AKAL G.
,
EKŞİ A.
GIDA
, 2014 (TRDizin)
8.
Domates suyunun kimyasal bileşenleri ve fonksiyonel özellikleri
YEŞİLÖREN AKAL G.
,
EKŞİ A.
DÜNYA GIDA
, 2011 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
13
1.
Ternary Deep Eutectic Solvent Systems: New Generation Solvent Approaches in Food Engineering
YEŞİLÖREN AKAL G.
INTERNATIONAL 8th BURSA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, 16 - 18 Aralık 2025, (Tam Metin Bildiri)
2.
Mikroplastik Analizinde Yeni Nesil Çözücü Sistemleri: Derin Ötektik Çözücülerin Gıda Matrislerinde Kullanımı
YEŞİLÖREN AKAL G.
6th International Conference on Contemporary Academic Research, Konya, Türkiye, 25 - 26 Kasım 2025, (Tam Metin Bildiri)
3.
Üniversite Araştırma Laboratuvarlarının Akreditasyonu: Temel Süreçler, Zorluklar ve Çözüm Önerileri
YEŞİLÖREN AKAL G.
2024 THEQC International Conference on Quality Assurance and Accreditation, 25 - 26 Nisan 2024, (Özet Bildiri)
4.
Comparison of ultrasonic and microwave assisted extraction of anthocyanins and phenolic compounds from black carrot pomace
YEŞİLÖREN AKAL G.
,
İŞCİ YAKAN A.
,
ŞAKIYAN DEMİRKOL Ö.
3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
5.
Dryıng Characterıstıcs Of Red Beet And Mathematıcal Modellıng
KUTLU KANTAR N.
,
DEMİREL E.
,
PEKGÖZ F.
,
TUNCER G.
,
TAŞ P.
,
YEŞİLÖREN AKAL G.
, et al.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
6.
Determınatıon And Modellıng Of Mıcrowave Dryıng Characterıstıcs Of Red Beet
KUTLU KANTAR N.
,
DEMİREL E.
,
TUNCER G.
,
TAŞ P.
,
YEŞİLÖREN AKAL G.
,
ŞAKIYAN DEMİRKOL Ö.
, et al.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
7.
Ultrasonic assisted extraction of phenolic compounds and anthocyanins from black carrot pomace
YEŞİLÖREN AKAL G.
,
İŞCİ YAKAN A.
,
ŞAKIYAN DEMİRKOL Ö.
Innovations in Food Science & Technology, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
8.
Chemical Composition of Apple Juice From Domestic Variety Demir Grown in Turkey
YEŞİLÖREN AKAL G.
,
Tufan C.
,
EKŞİ A.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
9.
Sea fennel (Crithmum maritimum L., Apiaceae) Leaves and Its Pickle as a Traditional Food
Tufan C.
,
YEŞİLÖREN AKAL G.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
10.
The effect of deacidification by neutralization on the chemical composition of sourcherry juice
YEŞİLÖREN AKAL G.
,
EKŞİ A.
Euro food chem XVII, 7 - 10 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
11.
The quality change of rice stored at different conditions
YEŞİLÖREN AKAL G.
,
EKŞİ A.
,
ŞAKIYAN DEMİRKOL Ö.
,
İŞCİ YAKAN A.
,
Arısoy E.
,
Akıncı İ.
Euro food chem XVII, 7 - 10 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
12.
Investigation of shelf-life of various fresh foods during cold storage in different refrigerators
ŞAKIYAN DEMİRKOL Ö.
,
İŞCİ YAKAN A.
,
YEŞİLÖREN AKAL G.
,
Kılıç S.
,
EKŞİ A.
,
Arısoy E.
NAFI (International Food Congress Novel Approaches in Food Industry), 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
13.
Shelf-lıfe of zucchini and eggplant in different refrigerators.
İŞCİ YAKAN A.
,
ŞAKIYAN DEMİRKOL Ö.
,
Kılıç S.
,
YEŞİLÖREN AKAL G.
,
EKŞİ A.
,
Arısoy E.
NAFI (International Food Congress Novel Approaches in Food Industry), 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2
1.
GREEN ANALYTICAL TECHNIQUES FOR FOOD INDUSTRY
Yeşilören Akal G.
SOME NOVEL APPLICATIONS IN THE FOOD INDUSTRY, Prof. Dr. Osman Kılınççeker, Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.13-30, 2023
2.
Good Laboratory Practices: Differences According To New Version of ISO/IEC 17025, Applications and Regulations in Food Analysis
Yeşilören Akal G.
INTERNATIONAL RESEARCH IN ENGINEERING SCIENCES, Assoc. Prof. Alper BIDECI,Ph.D., Editör, Platanus Publishing, Ankara, ss.330-364, 2023
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
23
Yayın (WoS)
2
Yayın (Scopus)
1
Atıf (Scholar)
48
H-İndeks (Scholar)
4
Atıf (Sobiad)
18
H-İndeks (Sobiad)
1
Proje
12
Fikri Mülkiyet
1
Tez Danışmanlığı
1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları