Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
Articles Published in Other Journals
Evaluation of The Sustainability of Buffalo Population in Türkiye and Samsun Province by Using Time Series Analysis
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
, vol.11, no.5, pp.946-953, 2023 (Peer-Reviewed Journal)


Serotype Distribution and Antimicrobial Resistance Profile of Salmonella Isolated from Traditional Chicken Doner Kebabs in Türkiye
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
, vol.11, no.2, pp.280-286, 2023 (Peer-Reviewed Journal)


Determination of Aflatoxin M1 in Buffalo Milk and Products
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
, vol.10, no.12, pp.2354-2357, 2022 (Peer-Reviewed Journal)

Çeşitli gıda örnekleri ve kesimhanelerden izole edilen bazı patojen bakterilerin biyofilm oluşturma yeteneğinin araştırılması
Journal of Advances in VetBio Science and Techniques
, vol.7, no.3, pp.338-345, 2022 (Peer-Reviewed Journal)

Broiler Filetolarında Spagetti Et, Odunsu Göğüs, Beyaz Şerit Miyopatisi
Veteriner Tavukçuluk Derneği, Mektup Ankara
, 2022 (Non Peer-Reviewed Journal)
CRISPR/Cas9 technology and usage in the food industry
Frontiers in Life Sciences and Related Technologies (Online)
, vol.3, no.1, pp.36-42, 2022 (Peer-Reviewed Journal)


FONKSİYONEL BUZ
Veteriner Tavukçuluk Derneği, Mektup Ankara
, 2021 (Non Peer-Reviewed Journal)
KANATLI ETİ TEKNOLOJİSİNDE YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ (YHB) UYGULAMALARI
Veteriner Tavukçuluk Derneği Mektup Ankara
, 2021 (Non Peer-Reviewed Journal)
SICAKLIK STRESİNİN KANATLI ET KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
Veteriner Tavukçuluk Derneği Mektup Ankara
, vol.18, no.2020, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
The S-Europ System in Classification the Quality of Cattle Carcasses and Monitoring Methods in Carcass Grading
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, vol.8, no.1, pp.27-34, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
Novel Microorganisms Accepted as Probiotics
Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi
, vol.30, no.1, pp.86-91, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Determination of Listeria monocytogenes and Serotypes in Modified Atmosphere Packed Ground and Cubed Beef Samples
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
, vol.6, no.3, pp.365-371, 2018 (Peer-Reviewed Journal)


Characterization and antimicrobial-resistance profile of Escherichia coli O157 and O157:H7 isolated from modified atmosphere packaged meat samples
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, vol.5, no.10, pp.1142-1147, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Konjuge linoleik Asit ve sağlık açısından önemi
Turkish Journal Of Agriculture - Food Science And Technology
, vol.5, pp.98-102, 2017 (Peer-Reviewed Journal)

Modifiye Atmosfer Paketli Et Örneklerinden İzole Edilen Escherichia coli O157 ve O157: H7’nin Karakterizasyonu ve Antibiyotik Direnç Profili
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
, vol.5, no.10, pp.1142-1147, 2017 (Peer-Reviewed Journal)

Manda Et ve Süt Ürünleri.
Türkiye Klinikleri Dergisi
, vol.32, no.2, pp.132-137, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Gıda Endüstrisinde Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamaları
Türkiye Klinikleri
, vol.32, no.2, pp.156-163, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
In vitro effects of chitosan on the survival of Listeria monocytogenes
Journal of Faculty of Veterinary Medicine, Erciyes University
, vol.13, no.1, pp.11-18, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Sütte Antibiyotik ve Benzeri Kalıntı Endişesi
Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics
, vol.1, no.2, pp.41-48, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Gıda Yoluyla Bulaşan Paraziter Haastalıklar
Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics
, vol.1, no.3, pp.109-116, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Gıda Yoluyla Bulaşan Paraziter Hastalıklar
Türkiye Klinikleri Dergisi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Özel Dergisi
, vol.1, no.3, pp.109-116, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Kanatlı Etlerinde PSE Sorunu
Veteriner Tavukçuluk Derneği Dergisi. Mektup Ankara.
, vol.12, no.2, pp.10-12, 2014 (Non Peer-Reviewed Journal)
Yumurta Ürünlerinin Pastörizasyonunda Kullanılan Bazı Teknikler
Veteriner Tavukçuluk Derneği Dergisi. Mektup Ankara
, vol.10, no.2, pp.6-8, 2012 (Non Peer-Reviewed Journal)
Clostridium difficile ve gıda güvenligi açısından önemi
Elektronik Mikrobiyoloji Dergisi TR.
, vol.10, no.1, pp.22-29, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
Kanatlı Hayvanlarda Stres Gelişimi
Veteriner Tavukçuluk Derneği Dergisi. Mektup Ankara.
, vol.9, no.4, pp.11-16, 2011 (Non Peer-Reviewed Journal)
Yumurta Ürünlerinin Pastörizasyonu
Yumurta Haber Bülteni
, vol.6, no.1, pp.12-13, 2011 (Non Peer-Reviewed Journal)
UHT süt ve peynir örneklerinde aflatoksin M1 varlığının belirlenmesi
The journal of Etlik Veterinary Microbiology.
, vol.21, no.2, pp.21-45, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Kanatlı Etlerinin Marinasyonu
Veteriner Tavukçuluk Derneği Dergisi. Mektup Ankara.
, vol.7, no.4, pp.8-11, 2009 (Non Peer-Reviewed Journal)
Tuzlanmış hamsi balığında (Engraulis encrasicholus) Histamin düzeyinin ELISA ile belirlenmesi
İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, vol.35, no.2, pp.41-50, 2009 (Peer-Reviewed Journal)

Mekanik Ayrılmış Kanatlı Etleri
Veteriner Tavukçuluk Derneği Dergisi. Mektup Ankara.
, vol.7, no.2, pp.16-20, 2009 (Non Peer-Reviewed Journal)
Determination histamine in salted Anchovy Engraulis encrasicholus by ELISA technique
Journal of Faculty of Veterinary Medicine, Istanbul University
, vol.35, no.2, pp.41-50, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
Determination of Histamine in Salted Anchovy Engraulis Encrasicholus by ELISA
İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, vol.35, no.2, pp.41-50, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliğinde Probiyotik Kullanımı
Veteriner Tavukçuluk Derneği Dergisi. Mektup Ankara
, vol.4, no.1, pp.2-5, 2006 (Non Peer-Reviewed Journal)
Genetik Modifiye Gıdalar
Veteriner Hekimler Derneği Dergisi
, vol.77, no.2, pp.30-38, 2006 (Peer-Reviewed Journal)
Su ve Gıda Güvenliğinin Sağlanmasında Ozon Kullanımı
Akademik Gıda
, vol.3, pp.3-7, 2005 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
Tavuk Parça Etlerinde Salmonella Serotipleri ile İzolatlarda Antibiyotik Direnç Profilinin Belirlenmesi
9. ulusal 4. uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni kongresi, Antalya, Turkey, 04 November 2021
Tavuk parça etlerinde Salmonella serotipleri ile izolatlarda antibiyotik direnç profillerinin belirlenmesi
IX. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 04 November 2021
DETERMINATION AND ANTIBIOTIC RESISTANCE PROFILES OF SALMONELLA SEROTYPES ISOLATED FROM CHICKEN PIECE MEATS
IX. Ulusal- III. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Turkey, 4 - 07 November 2021, pp.40-41
MANDA SÜTÜ ve ÜRÜNLERİNDE ENTEROCOCCUS SPP. VARLIĞININ BELİRLENMESİ
IX. Ulusal- III. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Turkey, 04 November 2021
Manda Sütü ve Ürünlerinde Genişlemiş Spektrumlu Beta-Laktamaz (GSBL) Üreten E. coli Varlığının Araştırılması
IX. Ulusal- III. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Turkey, 4 - 07 November 2021
MANDA SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİNDE AFLATOKSİN M1 VARLIĞININ BELİRLENMESİ
IX. Ulusal- III. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Turkey, 04 November 2021
Farklı Coğrafi Bölgelerden Toplanan Polenlerde Clostridium botulinum Varlığının Real-Time PCR ile Belirlenmesi
8. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Turkey, 24 - 27 October 2019
Modifiye Atmosfer Paketli Sığır Kıyma ve Kuşbaşı Örneklerinde Listeria monocytogenes Varlığı ve İzolatların Antibiyotik Direnç Profilinin Belirlenmesi
VIII. ULUSAL, II. ULUSLARRASI GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Turkey, 24 October 2019
Farklı Coğrafi Bölgelerden Toplanan Polenlerde Clostridium botulinum Varlığının Real-Time PCR ile Belirlenmesi
8. uluslararası gıda hijyeni kongresi, Turkey, 24 - 27 October 2019
Organik Tavuk Parça Etlerinde Listeria monocytogenes Varlığının Belirlenmesi
5. uluslararası beyaz et kongresi, Turkey, 25 - 27 April 2019
Determination of Enterotoxigenic Structures of Bacillus cereus Strains Isolated from Ice Creams
The 4 th International Symposium on 'Traditional Foods from Adriatic to Caucasus', Kyrenia, Cyprus (Kktc), 19 - 21 April 2018, pp.38
Determination of Salmonella spp. in organic poultry meat
4th International Poultry Meat Congress, 26 - 30 April 2017
Türk geleneksel sütlü tatlılarında Staphylococcus aureus’un varlığı ile izolatlarda enterotoksijenik yapı ve antibiyotik direnç profilinin belirlenmesi.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 4 - 08 October 2017
Türk Geleneksel Sütlü Tatlılarında Staphylococcus aureus’un Varlığı ile İzolatlarda Enterotoksijenik Yapı ve Antibiyotik Direnç Profilinin Belirlenmesi. 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Turkey, 4 - 08 September 2017
Genomic Characterization and Antimicrobial Resistance Profiles of Escherichia coli O157 and O157 H7 Isolated from Modified Atmosphere Packaged MAP Beef Meat
International Conference on Biochemistry and Molecular Biology ,2016, Venice, Italy., 27 - 29 April 2016
Genomic Characterization and Antimicrobial Resistance Profiles of E coli O157 and O157 H7 Isolated from Modified Atmosphere Packaged MAP Beef Meat
International Conference on Biochemistry and Moleculer Biology. 27-29 April 2016, Venice, Italy, 27 - 29 April 2016
Genomic Characterization and Antimicrobial Resistance Profiles of Escherichia coli O157 and O157 H7 Isolated from Modified Atmosphere Packaged Beef Meat
International Conference on Biochemistry and Molecular Biology, 27 - 29 April 2016
Sığır Kesimhanelerinde Listeria monocytogenes Varlığı ve Serotiplerinin IMS PCR Teknikleri ile Belirlenmesi
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 2015, VAN., Turkey, 7 - 11 October 2015
Sığır kesimhanelerinde L. monocytogenes varlığı ve serotiplerinin IMS-PCR teknikleriyle belirlenmesi
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Turkey, 7 - 11 October 2015, pp.100-101
Detection of Clostridium difficile and Toxin Genes in Samples of Modified Atmosphere Packaged Minced and Cubed Meat by PCR
International Conference on Biochemistry and Molecular Biology. 2015, Paris, FRANCE, 22 - 23 April 2015
Characterization of Listeria monocytogenes isolated from water buffalo milk and dairy products
International Conference on Biochemistry and Molecular Biology. 2015. Paris, FRANCE ., 22 - 23 April 2015
The effect of different starter cultures and ripening temperatures on formation of biogenic amine in Turkish fermented sausages
2nd International Symposium, Fermented Meat. Valencia ,2014, 20 - 23 October 2014
Detection of Clostridium botulinum Types A B E and F in Honey by Multiplex PCR
Food Micro 2014. Nantes, FRANSA, 1 - 04 September 2014
Detection of C. botulinum types in honey by mPCR
Food Micro 2014, 24th International ICFMH Conference, France, 1 - 04 September 2014, pp.418
Samsun İlinde Satışa Sunulan Dondurmalarda Enterotoksijenik Staphyococcus aureus Varlığının Belirlenmesi
4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 13 - 16 October 2011
Tüketime Hazır Gıdalarda L monocytogenes in Varlığı Serotip Dağılımı ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Turkey, 3 - 06 April 2013
Enterotoxigenic gene profiles of Bacillus cereus strains isolated from dairy desserts by multiplex PCR technique
Food Micro. 2012, İstanbul, TURKEY, 3 - 07 September 2012
Enterotoxigenic gene profiles of Bacillus cereus strains isolated from dairy dessert by multiplex PCR techniques
23 rd International ICFMH Symposium FoodMicro 2012, 3 - 07 September 2012
Detection of Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in Raw Milk and Dairy Products by Multiplex PCR
Food Micro 2012, 23rd International ICFMH Symposium, İstanbul, Turkey, 3 - 07 September 2012, pp.198
Laktik Asit ve Kitosanın Buzdolabı Koşullarında Depolanan Midyelerin Kimyasal ve Duyusal Kalitesi Üzerine Etkisi
Dördüncü Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Turkey, 13 - 16 October 2011
Samsun İlinde Satışa Sunulan Dondurmalarda Enterotoksijenik Staphylococcus aureus Varlığının Belirlenmesi
Dördüncü Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 2011, Antalya, Turkey, 13 - 16 October 2011
Samsun da Tüketime Sunulan Dondurmalarda Aflatoksin M1 Varlığı
Dördüncü Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 2011, Antalya, Turkey, 13 - 16 October 2011
Kitosan ve laktik asidin midyelerde V parahaemolytıcus un canlılığı üzerine etkisinin karşılaştırılması
Birinci Uluslararası Katılımlı Veteriner Hekimliği Kongresi ve Expo-Vet, Turkey, 3 - 06 June 2010
Sığır Kıymaları ve Köftelerinde Escherichia coli O157 ve O157 H7 ile Kontaminasyon Düzeylerinin IMS Yöntemiyle ve İzolatlarda stx1 stx2 ve eaeA Genlerinin Multipleks PZR ile Belirlenmesi
Üçüncü Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 2009, BURSA, Turkey, 14 - 16 May 2009
Deve Sucuğunda Biyojen Amin Miktarları ile Bazı Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Turkey, 14 - 16 May 2009
Çiğ Sütlerde Escherichia coli O157 ve O157 H7 Varlığının IMS Yöntemiyle Belirlenmesi
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Turkey, 14 - 16 May 2009
Tuzlanmış hamsi balığında Engraulis encrasicholus histamin düzeyinin ELISA yöntemi ile belirlenmesi
İkinci Ulusal Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi, 2007, SAMSUN, Turkey, 6 - 08 September 2007
Assesment of heavy metals cadmium and lead in vacuum packaged smoked fish species Mackerel Salmo salar and Oncorhynhus mykiss markated in Ankara Turkey
5th International Congress on Food Technology, 2007, Thessaloniki, GREECE, 9 - 11 March 2007
Presence of Listeria spp in ready to eat foods in Ankara
III Symposium of Agriculture, Veterinary, Forestry and Biotechnology. 2005. Sanski Most, BOSNIA and HERZEGOVINA, 28 - 30 September 2005
Books & Book Chapters
Balın Fonksiyonel Özellikleri
in: Arı Ürünleri, Özlem KÜPLÜLÜ, Editor, Türkiye klinikleri, Ankara, pp.10-16, 2020
Sütün toplanması, depolanması ve nakli
in: Süt ve Süt Ürünleri, ATASEVER MUSTAFA, Editor, Türkiye Klinikleri, Ankara, pp.11-15, 2019