Makaleler
76
Tümü (76)
SCI-E, SSCI, AHCI (30)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (31)
ESCI (1)
Scopus (30)
TRDizin (24)
Diğer Yayınlar (29)
2. Carbon Dots and Their Potential Usage in Food Analysis
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.12, sa.S2, ss.2398-2406, 2024 (Scopus)
3. KANATLILARDA OKSİDATİF STRES VE ET KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
Mektup Ankara
, cilt.22, sa.3, ss.20-22, 2024 (Hakemsiz Dergi)
7. Genotypical Determination of Vancomycin- Resistant Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium Species Isolates fromBuffalo Milk and Dairy Products
JOURNAL OF THE HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOCIETY
, cilt.75, sa.1, ss.7134-7144, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
8. Yumurta Kabuğunun Antimikrobiyel Yapısı
Veteriner Tavukçuluk Derneği, Mektup Ankara
, cilt.21, sa.4, ss.16-20, 2023 (Hakemsiz Dergi)
11. KANATLI ETİNDE ‘’BLACK BONE’’ SENDROMU
Veteriner Tavukçuluk Derneği, Mektup Ankara
, cilt.21, sa.3, ss.10-13, 2023 (Hakemsiz Dergi)
15. KANATLI YAN ÜRÜNLERİNDEN ELDE EDİLEN BİYOAKTİF PEPTİTLER
Veteriner Tavukçuluk Derneği, Mektup Ankara
, cilt.21, sa.1, ss.20-24, 2023 (Hakemsiz Dergi)
22. CRISPR/Cas9 teknolojisi ve gıda alanında kullanımı
Frontiers in Life Sciences and Related Technologies (Online)
, cilt.3, sa.1, ss.36-42, 2022 (TRDizin)
23. Detection of Clostridium perfringens and determination of enterotoxin genes (cpa and cpe) in traditional turkish chicken doner kebab
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.69, sa.2, ss.117-122, 2022 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
24. FONKSİYONEL BUZ
Veteriner Tavukçuluk Derneği, Mektup Ankara
, 2021 (Hakemsiz Dergi)
29. SICAKLIK STRESİNİN KANATLI ET KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
Mektup Ankara
, cilt.18, sa.3, ss.32-34, 2020 (Hakemsiz Dergi)
30. Serotyping and Antibiotic Resistance Profile of Listeria monocytogenes Isolated from Organic Chicken Meat
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.26, sa.4, ss.499-505, 2020 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
35. Novel Microorganisms Accepted as Probiotics
Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi
, cilt.30, sa.1, ss.86-91, 2019 (TRDizin)
38. The existence of Listeria monocytogenes in a cattle slaughterhouse and identification of serotypes by mPCR
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.65, sa.3, ss.305-311, 2018 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
39. Konjuge linoleik Asit ve sağlık açısından önemi
Turkish Journal Of Agriculture - Food Science And Technology
, cilt.5, ss.98-102, 2017 (TRDizin)
42. Manda Et ve Süt Ürünleri.
Türkiye Klinikleri Dergisi
, cilt.32, sa.2, ss.132-137, 2017 (Hakemli Dergi)
43. Gıda Endüstrisinde Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamaları
Türkiye Klinikleri
, cilt.32, sa.2, ss.156-163, 2017 (Hakemli Dergi)
44. Detection of Clostridium difficile and toxin genes in samples of modified atmosphere packaged (MAP) minced and cubed beef meat
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.64, sa.3, ss.165-170, 2017 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
45. In vitro effects of chitosan on the survival of Listeria monocytogenes
Journal of Faculty of Veterinary Medicine, Erciyes University
, cilt.13, sa.1, ss.11-18, 2016 (Hakemli Dergi)
46. Sütte Antibiyotik ve Benzeri Kalıntı Endişesi
Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics
, cilt.1, sa.2, ss.41-48, 2015 (Hakemli Dergi)
48. Gıda Yoluyla Bulaşan Paraziter Haastalıklar
Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics
, cilt.1, sa.3, ss.109-116, 2015 (Hakemli Dergi)
49. Gıda Yoluyla Bulaşan Paraziter Hastalıklar
Türkiye Klinikleri Dergisi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Özel Dergisi
, cilt.1, sa.3, ss.109-116, 2015 (Hakemli Dergi)
50. Serotyping and antibiotic susceptibility of Listeria monocytogenes isolated from ready-to-eat foods in Samsun, Turkey
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.39, sa.2, ss.211-217, 2015 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
51. Kanatlı Etlerinde PSE Sorunu
Veteriner Tavukçuluk Derneği Dergisi. Mektup Ankara.
, cilt.12, sa.2, ss.10-12, 2014 (Hakemsiz Dergi)
54. Effects of Chitosan and Lactic Acid Immersion on the Mussels' Quality Changes During the Refrigerated Storage
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.19, sa.2, ss.311-317, 2013 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
55. Determination of enterotoxigenic gene profiles of Bacillus cereus strains isolated from dairy desserts by multiplex PCR Sütlü tatlılardan i̇zole edilen Bacillus cereus suşlarının enterotoksijenik gen profillerinin multipleks PCR ile belirlenmesi
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.19, sa.5, ss.869-874, 2013 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
56. Determination of enterotoxigenic gene profiles of bacillus cereus strains isolated from dairy desserts by multiplex PCR
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.19, sa.5, 2013 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
58. Yumurta Ürünlerinin Pastörizasyonunda Kullanılan Bazı Teknikler
Veteriner Tavukçuluk Derneği Dergisi. Mektup Ankara
, cilt.10, sa.2, ss.6-8, 2012 (Hakemsiz Dergi)
59. Clostridium difficile ve gıda güvenligi açısından önemi
Elektronik Mikrobiyoloji Dergisi TR.
, cilt.10, sa.1, ss.22-29, 2012 (Hakemli Dergi)
60. Aflatoxin M1 contamination of ice cream in Samsun, Turkey
Journal of Animal and Veterinary Advances
, cilt.10, sa.15, ss.2047-2050, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
61. Kanatlı Hayvanlarda Stres Gelişimi
Veteriner Tavukçuluk Derneği Dergisi. Mektup Ankara.
, cilt.9, sa.4, ss.11-16, 2011 (Hakemsiz Dergi)
62. Yumurta Ürünlerinin Pastörizasyonu
Yumurta Haber Bülteni
, cilt.6, sa.1, ss.12-13, 2011 (Hakemsiz Dergi)
65. UHT süt ve peynir örneklerinde aflatoksin M1 varlığının belirlenmesi
The journal of Etlik Veterinary Microbiology.
, cilt.21, sa.2, ss.21-45, 2010 (Hakemli Dergi)
67. Detection of Brucella antibody and DNA in cow milk by ELISA and PCR methods İnek Sütünde Brucella Antikoru ve DNA' sının ELISA ve PCR yöntemleri ile Tesiti
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.16, sa.SUPPL. A, 2010 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
69. Kanatlı Etlerinin Marinasyonu
Veteriner Tavukçuluk Derneği Dergisi. Mektup Ankara.
, cilt.7, sa.4, ss.8-11, 2009 (Hakemsiz Dergi)
70. Mekanik Ayrılmış Kanatlı Etleri
Veteriner Tavukçuluk Derneği Dergisi. Mektup Ankara.
, cilt.7, sa.2, ss.16-20, 2009 (Hakemsiz Dergi)
72. Determination histamine in salted Anchovy Engraulis encrasicholus by ELISA technique
Journal of Faculty of Veterinary Medicine, Istanbul University
, cilt.35, sa.2, ss.41-50, 2009 (Hakemli Dergi)
73. Determination of Histamine in Salted Anchovy Engraulis Encrasicholus by ELISA
İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.35, sa.2, ss.41-50, 2009 (Hakemli Dergi)
74. Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliğinde Probiyotik Kullanımı
Veteriner Tavukçuluk Derneği Dergisi. Mektup Ankara
, cilt.4, sa.1, ss.2-5, 2006 (Hakemsiz Dergi)
75. Genetik Modifiye Gıdalar
Veteriner Hekimler Derneği Dergisi
, cilt.77, sa.2, ss.30-38, 2006 (Hakemli Dergi)
76. Su ve Gıda Güvenliğinin Sağlanmasında Ozon Kullanımı
Akademik Gıda
, cilt.3, ss.3-7, 2005 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
41
3. Tavuk Parça Etlerinde Salmonella Serotipleri ile İzolatlarda Antibiyotik Direnç Profilinin Belirlenmesi
9. ulusal 4. uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni kongresi, Antalya, Türkiye, 04 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
4. Tavuk parça etlerinde Salmonella serotipleri ile izolatlarda antibiyotik direnç profillerinin belirlenmesi
IX. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 04 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
6. MANDA SÜTÜ ve ÜRÜNLERİNDE ENTEROCOCCUS SPP. VARLIĞININ BELİRLENMESİ
IX. Ulusal- III. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 04 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
7. Manda Sütü ve Ürünlerinde Genişlemiş Spektrumlu Beta-Laktamaz (GSBL) Üreten E. coli Varlığının Araştırılması
IX. Ulusal- III. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
8. MANDA SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİNDE AFLATOKSİN M1 VARLIĞININ BELİRLENMESİ
IX. Ulusal- III. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 04 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
10. Modifiye Atmosfer Paketli Sığır Kıyma ve Kuşbaşı Örneklerinde Listeria monocytogenes Varlığı ve İzolatların Antibiyotik Direnç Profilinin Belirlenmesi
VIII. ULUSAL, II. ULUSLARRASI GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Türkiye, 24 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
11. Organik Tavuk Parça Etlerinde Listeria monocytogenes Varlığının Belirlenmesi
5. uluslararası beyaz et kongresi, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
12. Determination of Enterotoxigenic Structures of Bacillus cereus Strains Isolated from Ice Creams
The 4 th International Symposium on 'Traditional Foods from Adriatic to Caucasus', Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.38, (Özet Bildiri)
13. Determination of Salmonella spp. in organic poultry meat
4th International Poultry Meat Congress, 26 - 30 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)
14. Türk geleneksel sütlü tatlılarında Staphylococcus aureus’un varlığı ile izolatlarda enterotoksijenik yapı ve antibiyotik direnç profilinin belirlenmesi.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
15. Türk Geleneksel Sütlü Tatlılarında Staphylococcus aureus’un Varlığı ile İzolatlarda Enterotoksijenik Yapı ve Antibiyotik Direnç Profilinin Belirlenmesi. 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 4 - 08 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
16. Genomic Characterization and Antimicrobial Resistance Profiles of Escherichia coli O157 and O157 H7 Isolated from Modified Atmosphere Packaged MAP Beef Meat
International Conference on Biochemistry and Molecular Biology ,2016, Venice, Italy., 27 - 29 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
17. Genomic Characterization and Antimicrobial Resistance Profiles of Escherichia coli O157 and O157 H7 Isolated from Modified Atmosphere Packaged Beef Meat
International Conference on Biochemistry and Molecular Biology, 27 - 29 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
18. Genomic Characterization and Antimicrobial Resistance Profiles of E coli O157 and O157 H7 Isolated from Modified Atmosphere Packaged MAP Beef Meat
International Conference on Biochemistry and Moleculer Biology. 27-29 April 2016, Venice, Italy, 27 - 29 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
19. Sığır Kesimhanelerinde Listeria monocytogenes Varlığı ve Serotiplerinin IMS PCR Teknikleri ile Belirlenmesi
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 2015, VAN., Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
20. Sığır kesimhanelerinde L. monocytogenes varlığı ve serotiplerinin IMS-PCR teknikleriyle belirlenmesi
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.100-101, (Özet Bildiri)
21. Detection of Clostridium difficile and Toxin Genes in Samples of Modified Atmosphere Packaged Minced and Cubed Meat by PCR
International Conference on Biochemistry and Molecular Biology. 2015, Paris, FRANCE, 22 - 23 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
22. Characterization of Listeria monocytogenes isolated from water buffalo milk and dairy products
International Conference on Biochemistry and Molecular Biology. 2015. Paris, FRANCE ., 22 - 23 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
23. The effect of different starter cultures and ripening temperatures on formation of biogenic amine in Turkish fermented sausages
2nd International Symposium, Fermented Meat. Valencia ,2014, 20 - 23 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
24. Detection of Clostridium botulinum Types A B E and F in Honey by Multiplex PCR
Food Micro 2014. Nantes, FRANSA, 1 - 04 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
25. Detection of C. botulinum types in honey by mPCR
Food Micro 2014, 24th International ICFMH Conference, Fransa, 1 - 04 Eylül 2014, ss.418, (Özet Bildiri)
26. Samsun İlinde Satışa Sunulan Dondurmalarda Enterotoksijenik Staphyococcus aureus Varlığının Belirlenmesi
4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 13 - 16 Ekim 2011
27. Tüketime Hazır Gıdalarda L monocytogenes in Varlığı Serotip Dağılımı ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
28. Enterotoxigenic gene profiles of Bacillus cereus strains isolated from dairy desserts by multiplex PCR technique
Food Micro. 2012, İstanbul, TURKEY, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)
29. Detection of Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in Raw Milk and Dairy Products by Multiplex PCR
Food Micro 2012, 23rd International ICFMH Symposium, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.198, (Özet Bildiri)
30. Enterotoxigenic gene profiles of Bacillus cereus strains isolated from dairy dessert by multiplex PCR techniques
23 rd International ICFMH Symposium FoodMicro 2012, 3 - 07 Eylül 2012
31. Samsun İlinde Satışa Sunulan Dondurmalarda Enterotoksijenik Staphylococcus aureus Varlığının Belirlenmesi
Dördüncü Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 2011, Antalya, Türkiye, 13 - 16 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
32. Samsun İlinde Manda Yetiştiriciliği
Samsun Sempozyumu, Samsun, Türkiye, 13 - 16 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
33. Laktik Asit ve Kitosanın Buzdolabı Koşullarında Depolanan Midyelerin Kimyasal ve Duyusal Kalitesi Üzerine Etkisi
Dördüncü Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 16 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
34. Samsun da Tüketime Sunulan Dondurmalarda Aflatoksin M1 Varlığı
Dördüncü Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 2011, Antalya, Türkiye, 13 - 16 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
35. Kitosan ve laktik asidin midyelerde V parahaemolytıcus un canlılığı üzerine etkisinin karşılaştırılması
Birinci Uluslararası Katılımlı Veteriner Hekimliği Kongresi ve Expo-Vet, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, (Özet Bildiri)
36. Çiğ Sütlerde Escherichia coli O157 ve O157 H7 Varlığının IMS Yöntemiyle Belirlenmesi
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
37. Sığır Kıymaları ve Köftelerinde Escherichia coli O157 ve O157 H7 ile Kontaminasyon Düzeylerinin IMS Yöntemiyle ve İzolatlarda stx1 stx2 ve eaeA Genlerinin Multipleks PZR ile Belirlenmesi
Üçüncü Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 2009, BURSA, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
38. Deve Sucuğunda Biyojen Amin Miktarları ile Bazı Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
39. Tuzlanmış hamsi balığında Engraulis encrasicholus histamin düzeyinin ELISA yöntemi ile belirlenmesi
İkinci Ulusal Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi, 2007, SAMSUN, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2007, (Özet Bildiri)
40. Assesment of heavy metals cadmium and lead in vacuum packaged smoked fish species Mackerel Salmo salar and Oncorhynhus mykiss markated in Ankara Turkey
5th International Congress on Food Technology, 2007, Thessaloniki, GREECE, 9 - 11 Mart 2007, (Özet Bildiri)
41. Presence of Listeria spp in ready to eat foods in Ankara
III Symposium of Agriculture, Veterinary, Forestry and Biotechnology. 2005. Sanski Most, BOSNIA and HERZEGOVINA, 28 - 30 Eylül 2005, (Özet Bildiri)
Kitaplar
10
1. Sosyal Çevre ve Sağlık Üzerine Etkileri
Veteriner Halk Sağlığı, Prof. Dr. Yusuf DOĞRUER, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.441-450, 2025
2. Macaristan'da Geleneksel Et Ürünleri
Türk Dünyasında Geleneksel Gıdalar, Prof. Dr. Fatma Seda ERGENEKON, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.207-220, 2025
3. D-GALAKTOZ DERİVATLARI VE İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ
GEN ETKİLEŞİMLERİ VE HÜCRESEL YOLAKLAR, GEN ETKİLEŞİMLERİ VE HÜCRESEL YOLAKLAR, Editör, BİDGE Yayınları, Ankara, ss.43-70, 2025
4. Biyojen Aminler
Gıda Toksikolojisi, Ayhan FİLAZİ,Ufuk Tansel ŞİRELİ, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.265-288, 2024
5. Et Ürünleri Teknolojisi
Et-Süt Hijyeni Teknolojisi Akıl Notları, Naim Deniz Ayaz,Muammer Göncüoğlu, Editör, Güneş Tıp Kitabevi, Ankara, ss.113-150, 2024
6. Bakteriyofajlar Tarafından Kodlanan Toksik Metabolitler
Gıda Toksikolojisi, FİLAZİ AYHAN, ŞİRELİ UFUK TANSEL, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.709-728, 2024
7. Balın Fonksiyonel Özellikleri
Arı Ürünleri, Özlem KÜPLÜLÜ, Editör, Türkiye klinikleri, Ankara, ss.10-16, 2020
9. Sütün toplanması, depolanması ve nakli
Süt ve Süt Ürünleri, ATASEVER MUSTAFA, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.11-15, 2019
Metrikler
Yayın (WoS)
31
Yayın (Scopus)
30
Atıf (WoS)
248
H-İndeks (WoS)
11
Atıf (Scopus)
244
H-İndeks (Scopus)
10
Atıf (Scholar)
650
H-İndeks (Scholar)
14
Atıf (TrDizin)
7
H-İndeks (TrDizin)
1
Atıf (Sobiad)
133
H-İndeks (Sobiad)
5
Atıf (Diğer Toplam)
512
Proje
25