SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
FAVOURABLE CULTURE CONDITIONS FOR MYCELIAL GROWTH OF HYDNUM REPANDUM, A MEDICINAL MUSHROOM
AFRICAN JOURNAL OF TRADITIONAL COMPLEMENTARY AND ALTERNATIVE MEDICINES
, cilt.10, sa.6, ss.431-434, 2013 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Ek Beyaz LED Aydınlatma Uygulamalarının Biber Fidelerinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
, cilt.10, sa.3, ss.322-332, 2024 (Hakemli Dergi)
Do Different Substrates Affect Antioxidant Properties and Antimicrobial Activity of Pleurotus ostreatus?
JOURNAL OF ANATOLIAN ENVIRONMENTAL AND ANIMAL SCIENCES
, cilt.7, sa.4, ss.537-545, 2022 (Hakemli Dergi)
A review on fatty acid profiles of edible wild mushrooms from Turkey
European Food Science and Engineering
, cilt.2, sa.2, ss.46-51, 2022 (Hakemli Dergi)
Effect of polyethylene plastic mulch on yield and fruit quality parameters of tomato
Turkish Journal of Food and Agriculture Sciences
, cilt.3, sa.2, ss.56-59, 2021 (Hakemli Dergi)
Torba ve Blok Pres Yetiştirme Sistemlerinin Agaricus bisporus Mantarının Verim ve Morfolojik Özellikleri Üzerine Etkisi
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
, cilt.7, sa.2, ss.210-216, 2021 (Hakemli Dergi)
Antioxidant Enzyme Activities of Some Wild and Cultivated Edible Mushrooms in Turkey
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
, cilt.6, sa.2, ss.202-206, 2020 (Hakemli Dergi)
Türkiye’de Kültür Mantarı Üretimi ve Teknolojik Gelişmeler
MANTAR DERGİSİ
, cilt.10, ss.224-232, 2019 (Hakemli Dergi)
Yenebilir ve Tıbbi Mantarların Gıda Ürünlerinde Kullanım Potansiyeli
MANTAR DERGİSİ
, cilt.10, sa.3, ss.137-151, 2019 (Hakemli Dergi)
Yenebilir Doğa Mantarlarının Bazı Fiziksel ve Fizikokimyasal Özellikleri ile Mineral Madde İçeriklerinin Belirlenmesi
MANTAR DERGİSİ
, cilt.10, ss.192-202, 2019 (Hakemli Dergi)
Flammulina velutipes mantarı
MANTAR DERGİSİ
, cilt.10, ss.151-161, 2019 (Hakemli Dergi)
Edible wild herbaceous plants consumed in Giresun province
Acta Biologica Turcica
, cilt.32, sa.2, ss.84-89, 2019 (Hakemli Dergi)
Influence of rose oil processing waste compost media on tomato seedling quality
International Journal of Scientific and Technological Research
, cilt.4, sa.10, ss.38-43, 2018 (Hakemli Dergi)
Organik Kestane Kabağı Yetiştiriciliğinde Farklı Budama Uygulamalarının Verim ve Kalite Üzerine Etkisi
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
, cilt.4, sa.2, ss.143-148, 2018 (Hakemli Dergi)
Farklı Mikorizal İşlem Uygulanan Toros Sediri (Cedrus libani A. Rich.)Fidanlarının Morfolojik Özellikleri Arasındaki İlişkiler
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi
, cilt.14, sa.1, ss.30-44, 2018 (Hakemli Dergi)
Mikorizal mantar uygulanan saçlı meşe (Quercus cerris) fidanlarının morfolojik özellikleri arasındaki ilişkiler
Türk Yaşam Bilimleri Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.157-164, 2017 (Hakemli Dergi)
Trüf mantarı yetiştiriciliği
Akademik Ziraat Dergisi
, cilt.6, ss.329-334, 2017 (Hakemli Dergi)
Ordu ilinin ekonomik öneme sahip yenilebilen doğa mantarları
Akademik Ziraat Dergisi
, cilt.6, ss.335-342, 2017 (Hakemli Dergi)
Organik domates yetiştiriciliğinde ön bitki ve organik gübre uygulamalarına bağlı olarak toprak mikobiyotasındaki değişiklikler
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.31, sa.2, ss.207-214, 2016 (Hakemli Dergi)
Lactarius pyrogalus un değişik inokulum uygulamalarının fındıkta Corylus avellana bitki gelişimiüzerine etkileri
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.31, sa.2, ss.191-198, 2016 (Hakemli Dergi)
Atık Mantar Kompostu Substratının Kullanım Alanları 2 Lignoselülozik Enzim Ekstraksiyonu
MANTAR DERGİSİ
, cilt.7, sa.1, ss.66-77, 2016 (Hakemli Dergi)
Organik domates yetiştiriciliğinde ön bitki ve organik gübre uygulamalarına bağlı olarak fungal floradaki değişiklikler
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.31, sa.2, ss.207-214, 2016 (Hakemli Dergi)
Türkiye de Kültür Mantarı Sektörünün Durumu ve Geleceğine Bakış
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.4, sa.3, ss.189-196, 2016 (Hakemli Dergi)
Effects of various carbon and nitrogen sources on mycelial biomass production of Macrolepiota procera and Polyporus squamosus in submerged culture
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.31, sa.1, ss.16-24, 2016 (Hakemli Dergi)
Mikoriza Uygulamasının Karaçam Pinus nigra FidanlarınınMorfolojik Özelliklerine Etkisi
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi
, cilt.12, sa.2, ss.258-269, 2016 (Hakemli Dergi)
Atık Mantar Kompostu Substratının Kullanım Alanları 1 Özellikleri ve Önemi
MANTAR DERGİSİ
, cilt.7, sa.1, ss.49-60, 2016 (Hakemli Dergi)
Mantarların insan hayatı ve sağlığındaki yeri
Bahçe Haber
, cilt.2, sa.1, ss.10-15, 2013 (Hakemli Dergi)
Agronomic and morphological characters of newly registered Peksen and Reyhan vegetable cowpea cultivars in Turkey
International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences
, cilt.2, sa.9, ss.133-140, 2013 (Hakemli Dergi)
Organik ürün olarak doğa mantarları
Düzce Üniversitesi Ormancılık Dergisi
, cilt.8, sa.1, ss.34-40, 2012 (Hakemli Dergi)
Evaluation of vegetable cowpea Vigna unguiculata L Walp breeding lines for cultivar development
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.2, sa.4, ss.9-18, 2012 (Hakemli Dergi)
Ektomikorizanın tarım ve ormancılık bakımından önemi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.22, sa.2, ss.232-238, 2007 (Hakemli Dergi)
Yenilebilir ektomikorizal mantarların yetiştiriciliği ve bu konuda yapılan çalışmalar
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.22, sa.2, ss.239-247, 2007 (Hakemli Dergi)
Yenilebilir Bazı Lactarius Türlerinin Morfolojik Özelliklerinin Protein ve Mineral İçeriklerinin Belirlenmesi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.22, sa.3, ss.301-305, 2007 (Hakemli Dergi)
Bazı bakla Vicia faba L populasyonlarının bitkisel özellikleri ve taze bakla verimlerinin belirlenmesi
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.21, sa.2, ss.225-230, 2006 (Hakemli Dergi)
Lentinus edodes yetiştiriciliğinde fındık zurufundan hazırlanan farklı yetiştirme ortamlarının verim ve bazı mantar özelliklerine etkileri
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.21, sa.1, ss.65-70, 2006 (Hakemli Dergi)
Yetiştirme ortamı ağırlıklarının Pleurotus mantar türlerinin verim ve kalitesi üzerine etkileri
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.20, sa.3, ss.64-71, 2005 (Hakemli Dergi)
Some seed traits and their relationships to seed germination and field emergence in Pea Pisum sativum L
JOURNAL OF AGRONOMY
, cilt.3, sa.4, ss.243-246, 2004 (Hakemli Dergi)
Yield potential and quality of some Pleurotus species grown in substrates containing hazelnut husk
PAKISTAN JOURNAL OF BIOLOGICAL SCIENCES
, cilt.7, sa.5, ss.768-771, 2004 (Hakemli Dergi)
Fresh pod yield and some pod characteristics of cowpea Vigna unguiculata L Walp genotypes from Turkey
ASIAN JOURNAL OF PLANT SCIENCES
, cilt.3, sa.3, ss.269-273, 2004 (Hakemli Dergi)
Çay atıklarından hazırlanan yetiştirme ortamları ve dezenfeksiyon yöntemlerinin Pleurotus sajor caju nun verim ve kalitesine etkisi
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.18, sa.1, ss.39-48, 2003 (Hakemli Dergi)
Orta Karadeniz Bölgesinde kültür mantarı yetiştiriciliği ve hastalıkları üzerine bir araştırma
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.16, sa.3, ss.14-21, 2001 (Hakemli Dergi)
Değişik Börülce Vigna ungiculata L Walp Genotiplerinde Bazı Tohum Özelliklerinin Belirlenmesi
OMÜ Ziraat Fak. Dergisi
, cilt.14, sa.3, ss.204-218, 2000 (Hakemli Dergi)
Değişik börülce Vigna unguiculata L Walp genotiplerinde bazı tohum özelliklerinin belirlenmesi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)
, cilt.15, sa.2, ss.65-72, 2000 (Hakemli Dergi)
Hacıosman ormanı Samsun makromantarları
Ot Sistematik Botanik Dergisi
, cilt.7, sa.1, ss.211-218, 2000 (Hakemli Dergi)
Delikli ve deliksiz plastik örtü materyali ve malçlamanın alçak tünellerde yetiştirilen hıyar (Cucimus sativus L.)’xxda bitki büyümesi ve erkenci verime etkisi
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.14, sa.3, ss.166-179, 1999 (Hakemli Dergi)
Goal 2E (Oxyfluorfen)’nin domateslerde yabancıot mücadelesinde kullanımı
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.9, sa.2, ss.37-42, 1994 (Hakemli Dergi)
Çiçek tozu muhafazası
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.5, sa.1-2, ss.211-219, 1990 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Fonksiyonel Gıdaların Geliştirilmesinde İstiridye Mantarının (Pleurotus ostreatus) Kullanımı
IV. Ulusal Mühendislikte Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Kongresi (UMUH BILMES 2021), Türkiye, 23 Aralık 2021
Dietary Fiber as Medicinal and Health-Promoting Compound of Edible Mushrooms
5th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Tokat, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2020, ss.105
Comparative Study of Fatty Acid Composition of Two Lactarius Species from Giresun in Turkey
5th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Tokat, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2020, ss.286
Nutritional Composition and Bioactivity Potential of Boletus edulis: A Review
5th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Tokat, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2020, ss.235
Physical, chemical and biological properties of spent mushroom substrates of different mushroom species
30th International Horticultural Congress (IHC) / International Symposium on Medicinal and Aromatic Plants, Culinary Herbs and Edible Fungi / 4th International Jujube Symposium / 6th International Symposium on Saffron Biology and Technology, İstanbul, Türkiye, 12 - 16 Ağustos 2018, cilt.1287, ss.353-360
Atık mantar kompostu ve vermikompost uygulamalarının marulda kaliteye etkileri
XI. Türkiye Yemeklik Mantar Kongre, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2019, ss.1-5
Evaluation of Nutritional and Medicinal Values of Edible Wild and CultivatedPleurotus ostreatus
4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.724-736
Nutraceutical and Food Preserving Importance of Laetiporus sulphureus
4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.706
Influence of rose oil processing waste compost media on tomato seedling quality
4th International Agriculture Congress (IAC), 5 - 08 Temmuz 2018, cilt.1, ss.79
Ektomikoriza ve endomikoriza aşılamasının Toros sediri (C. libani), karaçam (P. nigra) ve saçlı meşe (Q. cerris) fidanlarının büyümeleri üzerine etkileri
Ekoloji 2014 Sempozyumu, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 1 - 04 Mayıs 2014, ss.64
EDIBLE WILD MUSHROOMS IN KASTAMONU CUISINE
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, ss.158
The Most Popular Edible Wild Mushrooms in Vezirköprü (Samsun) District
1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium, Bayburt, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2017, ss.83
Polyporus squamosus (Huds.) Fr. Mushroom in the Black Sea Region
1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium, Bayburt, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2017, ss.172
Does different substrates affectantioxidant properties and antimicrobial activity of Pleurotus ostreatus?”
1th International Eurasia Mycology Congress to be held in Manisa, 3 - 05 Temmuz 2017
Edible Wild Herbs Consumed in Giresun Province
International Symposium on Biodiversity and Edible Wild Species (BEWS 2017), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2017, ss.282
Changing of soil fungal communities with organic fertilization and different previous crop in organic capia pepper production
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry”, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016
Yenilebilir Doğa Mantarlarının Beslenmedeki Yeri Ve Önemi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
Tavuk Mantarının Cantharellus cibarius Fr Morfolojik Özellikleri Ve Bileşimi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
Changing of soil fungal communities wih organic fertilization and different previous crop in organic capia pepper production
27.th Interntional Scientific Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, ss.101
Efficacy of some mushroom extracts against Tetranychus urticae Koch
8th Symposium of the European Association of Acarologists(EURAAC), Valencia, İspanya, 11 - 15 Temmuz 2016
Edible Wild Mushrooms Sold in Giresun Local Markets
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2016), Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.3358-3362
Importance and Traditional Consumption Preferences of Lactarius pyragalus Fındık Tirmiti
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.503
Şebinkarahisar Çanşur Mushroom Pleurotus eryngii i
The 3rd International Symposium onTraditional Foods from Adriatic to Caucasus., 1 - 04 Ekim 2015, ss.500
Şebinkarahisar Çanşur Mushroom Pleurotus eryngii
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.499
Efficacy of some plant and mushroom extract against the red poultry mite Dermanyssus gallinae Mesostigmata Dermanyssidae
International Conference on Biopesticides 7, 19 - 25 Ekim 2014
Ektomkorza ve endomkorza aşılamasının toros sedr(Cedrus lban), karaçam (Pnus ngra) ve saçlı meşe (Quercus cerrs) fdanlarının büyümeler üzerne etkler
Ekoloji 2014 Sempozyumu, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2014, ss.51
Organik yağlık biber yetiştiriciliğinde ön bitki ve organik gübrelerin verim beslenme durumu ve toprakların bazı kimyasal özelliklerine etkileri
Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2013
Relations among leaf and stomatal characteristics and drought tolerance indices in cowpea under rainfed and irrigated conditions
First Legume Conferences, Sırbistan, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.212
Some chemical compositions of G lucidum Fr Karst Spent substrates to evaluate as a soil conditioner
the International Soil Science Congress on Management of Natural Resources to Sustain Soil Health and Quality, 26 - 28 Mayıs 2010
Sebze üretimini geliştirme yöntem ve hedefleri
Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Türkiye, 11 - 15 Ocak 2010, ss.477-492
Değişik talaş kepek karışımlarının Pleurotus sajor caju nun verimi üzerine etkileri
Türkiye 4. Yemeklik Mantar Kongresi, Türkiye, 2 - 04 Kasım 1992