SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Use of locust bean flour as a substitute for cocoa in the production of chocolate spread: Quality attributes and storage stability
GRASAS Y ACEITES
, cilt.75, sa.2, ss.550, 2024 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
A Review about Using Bioactive Compounds-Rich Microalgae as Pigments
Uluslararası tarım araştırmalarında yenilikçi yaklaşımlar dergisi (Online)
, cilt.7, sa.4, ss.569-581, 2023 (Hakemli Dergi)
A Review about A Significant Source of Bioactive Compounds: Microalgae
Uluslararası tarım araştırmalarında yenilikçi yaklaşımlar dergisi (Online)
, cilt.7, sa.3, ss.371-387, 2023 (Hakemli Dergi)
A review on fatty acid profiles of edible wild mushrooms from Turkey
European Food Science and Engineering
, cilt.2, sa.2, ss.46-51, 2022 (Hakemli Dergi)
Yenebilir Doğa Mantarlarının Bazı Fiziksel ve Fizikokimyasal Özellikleri ile Mineral Madde İçeriklerinin Belirlenmesi
MANTAR DERGİSİ
, cilt.10, ss.192-202, 2019 (Hakemli Dergi)
Yenebilir ve Tıbbi Mantarların Gıda Ürünlerinde Kullanım Potansiyeli
MANTAR DERGİSİ
, cilt.10, sa.3, ss.137-151, 2019 (Hakemli Dergi)
Edible wild herbaceous plants consumed in Giresun province
Acta Biologica Turcica
, cilt.32, sa.2, ss.84-89, 2019 (Hakemli Dergi)
Organik ve Konvansiyonel Yöntemlerle YetiştirilenGıdaların Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Değerlendirilmesi
Meyve Bilimi
, cilt.5, sa.2, ss.34-42, 2018 (Hakemli Dergi)
Sert Kabuklu Meyveler ve Fonksiyonel Özellikleri
Meyve Bilimi
, cilt.1, ss.142-148, 2017 (Hakemli Dergi)
Farklı Boylardaki Hamsilerin Engraulis encrasicolus Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi
GIDA
, cilt.22, sa.4, ss.295-299, 1997 (Hakemli Dergi)
Samsun Piyasasında Satışa Sunulan Sirkelerin Bileşimi ve Standartlara Uygunluğu
O.M.Ü.Z.F. Dergisi
, cilt.12, sa.1, ss.43-64, 1997 (Hakemli Dergi)
Yerli Portakal Çeşitlerinin Karotenoid Yapıları
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.17, sa.4, ss.939-952, 1993 (Hakemli Dergi)
Turunçgil Sularında Karotenoid Maddelerin Dağılımı
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.12, sa.3, ss.335-347, 1988 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Fonksiyonel Gıdaların Geliştirilmesinde İstiridye Mantarının (Pleurotus ostreatus) Kullanımı
IV. Ulusal Mühendislikte Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Kongresi (UMUH BILMES 2021), Türkiye, 23 Aralık 2021
Comparative Study of Fatty Acid Composition of Two Lactarius Species from Giresun in Turkey
5th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Tokat, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2020, ss.286
Nutritional Composition and Bioactivity Potential of Boletus edulis: A Review
5th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Tokat, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2020, ss.235
Dietary Fiber as Medicinal and Health-Promoting Compound of Edible Mushrooms
5th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Tokat, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2020, ss.105
Nutraceutical and Food Preserving Importance of Laetiporus sulphureus
4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.706
Evaluation of Nutritional and Medicinal Values of Edible Wild and CultivatedPleurotus ostreatus
4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.724-736
Giresun’s Centennial Delicacies That are on The Way of Geographical Indication
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.106
EDIBLE WILD MUSHROOMS IN KASTAMONU CUISINE
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, ss.158
Polyporus squamosus (Huds.) Fr. Mushroom in the Black Sea Region
1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium, Bayburt, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2017, ss.172
The Most Popular Edible Wild Mushrooms in Vezirköprü (Samsun) District
1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium, Bayburt, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2017, ss.83
TURİZM SEKTÖRÜNDE HELÂL GIDA UYGULAMALARI VE RİSKLERİ
1. International Halal Tourism Congress, Alanya, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2017, ss.83-90
Edible Wild Herbs Consumed in Giresun Province
International Symposium on Biodiversity and Edible Wild Species (BEWS 2017), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2017, ss.282
Tavuk Mantarının Cantharellus cibarius Fr Morfolojik Özellikleri Ve Bileşimi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
Sert Kabuklu Meyveler ve Fonksiyonel Özellikleri
VII. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2016, ss.37
Yenilebilir Doğa Mantarlarının Beslenmedeki Yeri Ve Önemi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
Integrate Crop Management in Agricultural Production
1st International Black Sea Congresss on Environmental Sciences, 31 Ağustos - 03 Eylül 2016
Evaluation of Fruit and Vegetable Processing Industry Waastes
1st International Black Sea Congresss on Environmental Sciences, 31 Ağustos - 03 Eylül 2016
Alternative Uses of Wastes of Fresh Hazelnuts and Hazelnut Processing
1st International Black Sea Congresss on Environmental Sciences, 31 Ağustos - 03 Eylül 2016
Edible Wild Mushrooms Sold in Giresun Local Markets
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2016), Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.3358-3362
Gıda Endüstrisinde İyonize Radyasyon Işınlama Kullanımı
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.174
Meyve ve Sebzelerin Kriyojenik Sıvılarla Dondurulması
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.175
The Importance of Dried Fruits and Nuts in Healthy and Sustainable Diet
3. Helal Sağlıklı Gıda Kongresi, İstanbul, Türkiye, 30 - 31 Ekim 2015, ss.96-97
The Importance Of Drıed Fruıts And Nuts In Healthy And Sustaınable Dıet
Uluslar arası 3. Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, 30 - 31 Ekim 2015, ss.96-97
Traditional Ammonia Cookies Of Giresun
The 3rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.98
Importance and Traditional Consumption Preferences of Lactarius pyragalus Fındık Tirmiti
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.503
Wild Strawberry Jam Production Its Benefits and Importance
The 3rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.332
Şebinkarahisar Çanşur Mushroom Pleurotus eryngii i
The 3rd International Symposium onTraditional Foods from Adriatic to Caucasus., 1 - 04 Ekim 2015, ss.500
Şebinkarahisar Çanşur Mushroom Pleurotus eryngii
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.499
Gıdalarda Dondurarak Kurutma Teknolojisi
Pamukkale Gıda Sempozyumu III Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.191
Gıda İşlemede Kullanılan Kurutucular
Pamukkale Gıda Sempozyumu III Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.189
Balık Antifriz Proteinleri: yapıları, fonksiyonları ve gıdalarda kullanım potansiyeller.
5. Doğu Anadolu Bölgesi Su Ürünleri Sempozymu, Türkiye, 31 Mayıs - 02 Haziran 2014
Balık antifriz proteinleri Yapıları fonksiyonları ve gıdalarda kullanım potansiyelleri
5. Doğu Anadolu Bölgesi Su Ürünleri Sempozyumu, Elazığ, Türkiye, 31 Mayıs - 02 Haziran 2014
Salep Üretimi ve Geleneksel İçeceğimiz Salep
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1039
Geleneksel Kızılcık Marmeladı Üretimi
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1044
Sağlıklı Beslenme ve Fındık
International 2nd Halal and Healthy Food Congress, Konya, Türkiye, 7 - 10 Kasım 2013, ss.646-647
Kristal Şeker Üretim Teknolojisi
İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Niğde, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, ss.373
Fındık İşletmelerinde Gıda Güvenliği Riskleri
4. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, ss.120
Fındıkta Aflatoksin ve Yasal Limit
4. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, ss.152-153
Antifriz Proteinler ve Gıdalarda Kullanım Potansiyelleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.20
Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi Sırasında Pestisitlerde Meydana Gelen Azalmalar
II. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.76-77
Doğu Karadeniz Bölgesindeki Gıda Turizmi ve Geleneksel Gıdalar (Food Turism and Traditional Foods in Eastern Black Sea)
International Eastern Black Sea Turism Symposium, 7 - 09 Ekim 2010, ss.176-183
Bez sucukların bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, 15 - 17 Nisan 2010
Şebinkarahisar Karadut Pekmezi
The First International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 Nisan 2010
Fındık Helvası
The First International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 Nisan 2010, ss.862
Bez Sucukların Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin İncelenmesi
The First International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, 15 - 17 Nisan 2010, ss.422-424
Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştirilen Fındık Çeşitlerinin Teknolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar
Tarımsal Öğretimin 150. Yıldönümü Fındık ve Diğer Sert Kabuklu Meyveler Sempozyumu, 1996, Türkiye, 10 - 15 Ekim 1996, ss.163-172
Kitap & Kitap Bölümleri
Antifreeze Proteins in Foods
Antifreeze Proteins, Ramløv H., Friis D., Editör, Springer, Cham, ss.231-260, 2020
Yağ Oksidasyonu ve Antioksidanlar
O.M.Ü.Z.F. Yardımcı Ders Notu, Samsun, 1999
Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştirilen Fındık Çeşitlerinin Teknolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar
Ondokuz Mayıs Ünıversitesi Yayın No: 63, Samsun, 1990