-
2025 - Devam Ediyor Doğal Derin Ötektik Çözeltiler (NADES) ile Şeftaliden Pektin Eldesi
-
2025 - Devam Ediyor Karabuğday (Fagopyrum esculentum) kabuğundan hidrotropik çözücüler kullanılarak rutin ekstraksiyonu
-
2024 - Devam Ediyor Çimlendirilmiş susamdan tahin üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
Tekgüler B. (Yürütücü), Kaba B., Koca İ., Şirin B., Temiz H., ODABAŞ H. İ., et al.
-
2024 - Devam Ediyor Derin ötektik çözeltiler kullanılarak kuşburnu meyvesinden pektin üretiminin optimizasyonu ve üretilen pektinin teknolojik özellikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
Koca İ. (Yürütücü), Temiz H., Tekgüler B., Karabacak E. G., ODABAŞ H. İ., Kaba B., et al.
-
2023 - Devam Ediyor Kuşburnundan (Rosa canina L.) likopenin hidrotropik ekstraksiyonu
-
2024 - 2025 Biberiye özütünün BiyodizelDizel Yakıt Karışımlarının Oksidasyon Kararlılığına Etkisinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Uğuz G. (Yürütücü), Böğrek A., Yeşiloğlu Cevher E., Gürdil G. A. K., Geyikçi F., Koca İ., et al.
-
2023 - 2025 Köpük kurutma yöntemiyle kurutulan pırasanın (Allium porrum L.) fizikokimyasal ve antioksidan özellikleri
-
2023 - 2025 Etlik Piliç ve Yumurta Tavukları İçin Antioksidan ve AntimikrobiyalKaynak Olarak Fitojenik Yem Katkı Maddesi Kestane (CastaneaSativa) Çiçeği ve Kabuğu Ekstraktının Uygulanması
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
-
2023 - 2024 Farklı tekniklerle kurutulan prebiyotik katkılı kefir tozlarının özellikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Koca İ. (Yürütücü), Temiz H., Tekgüler B., Taşçı B., Karabacak E. G., Yıkılkan Y.
-
2022 - 2023 Derin Ötektik Çözeltiler Kullanılarak Kırmızı Pancar (Beta vulgaris)’dan Betalainlerin Eldesi
-
2020 - 2023 Konvektif olarak kurutulan güzyemişi meyvelerinin (Elaeagnus umbellata L.) fiziksel, tekstürel, morfolojik ve biyoaktif özellikleri
-
2020 - 2023 Farklı yöntemlerle kurutulan ağaç domatesi meyvelerinin fiziksel ve antioksidan özellikleri
-
2022 - 2022 Aktive Edilmiş Sodyum ve Kalsiyum Bentonitin Etlik Piliçlerde Performans, Aflatoksikosis, İmmun Sistem ve Antioksidan Aktivite Üzerine Etkileri
-
2021 - 2022 Buğday rüşeyminden ultrason destekli üçlü faz ayırma yöntemi ile yağ, protein vepolisakkaritlerin eşzamanlı olarak ekstraksiyonu
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Odabaş H. İ.(Yürütücü), Koca İ., Sarıcaoğlu F. T., Tekgüler B.
-
2020 - 2022 Böğürtlen (Rubus L.) Meyvesinden Derin Ötektik Çözücüler ile Antosiyaninlerin Ekstraksiyonunun Optimizasyonu ve Saflaştırılması
-
2020 - 2022 Gülfatma (Alcea apterocarpa) Çiçeğinden Biyoçözücülerle Pigment Eldesinin Optimizasyonu
-
2020 - 2022 Farklı koşullarda kurutulan kara kuşburnu (Rosa pimpinellifolia) meyvesinin biyoaktif özellikleri
-
2019 - 2021 Güzyemişi (Elaeagnus umbellata) meyvesinden likopen üretimi ve enkapsülasyonu
-
2018 - 2021 Kızılcık Meyvesinin (Cornus mas L.) Antioksidan Bileşiklerinin Enkapsülasyonu
-
2018 - 2020 Mor soğan (Allium cepa L.) tozu üretimi ve özellikleri
-
2018 - 2019 Nanoenkapsülasyon Yöntemleri İle Gıda Aromalarının Stabilitesinin Arttırılması
-
2017 - 2019 Bazı meyve ve atıklarından sulu iki faz tekniği kullanılarak antosiyanin eldesi
-
2017 - 2018 Bazı Yenilebilir Bitkilerin Skopoletin İçeriği
-
2015 - 2018 Glutensiz tarhana üretiminde kinoa (Chenopodium quinoa) kullanımı
-
2015 - 2017 Yabani olarak Yetişen Bazı Meyvelerin Ursolik ve Oleanolik Asit İçeriği
-
2015 - 2017 Orta Karadeniz Bölgesinde Yetişen Körmen (Allium scorodoprasum spp. rotundum) bitkisinin antioksidan özelliğinin belirlenmesi
-
2015 - 2017 Mısır ve Hamsi Unu Karışımı ile Üretilen Glutensiz Ekmeklerin Fiziksel Kimyasal ve Duyusal Özellikleri ile Raf Ömrünün Belirlenmesi
-
2014 - 2016 Siyah çayın alüminyum içeriği
-
2014 - 2016 Siyah çayın ursolik asit içeriği
-
2014 - 2016 Çay atıklarından farklı yöntemlerle antioksidan bileşiklerin ekstraksiyonu
-
2013 - 2015 Tahin Üretimi Sırasında Fiziksel, Kimyasal ve Antioksidan Özelliklerdeki Değişim
-
2013 - 2015 Tahin Üretimi Sırasında Fiziksel Kimyasal ve Antioksidan Özelliklerdeki Değişim
-
2011 - 2013 KIRMIZI BİBER SALÇASI ÜRETİMİ ARTIKLARINDAN ULTRASON DESTEKLİ EKSTRAKSİYON YÖNTEMİ İLE ANTİOKSİDAN ELDESİNİN OPTİMİZASYONU
-
2011 - 2013 Farklı Yöntemlerle Fındık Zarından Antioksidan Ekstraksiyonunun Optimizasyonu
-
2010 - 2012 KIRMIZI BİBER SALÇASI ÜRETİMİ SÜRESİNCE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERDEKİ DEĞİŞİM
-
2010 - 2011 Hidrokolloidce Zengin Bazı Yabani Bitkilerin Tarhananın Fermentasyon Aktivitesi Viskozite ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2009 - 2011 Bazı Meyve Çekirdeklerinin Antioksidan Özellikleri Ve Erişte Üretiminde Kullanımları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2005 - 2010 Fonksiyonel nitelikteki geleneksel Türk gıda ürünlerinin organik üretim yöntemiyle teknolojik standardizasyonu
-
2008 - 2009 Kuşburnu Pulpu Üretiminde Antioksidan Özelliklerin Değişimi
-
2007 - 2009 Çaydaki Aroma Bileşenlerin Pervaporasyon İşlemi ile Ayrılması
-
2006 - 2008 Ekşi Katı Elma Pekmezlerinin Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
-
2005 - 2007 Samsun ve Çevresinde Yetişen Kızılcıkların Cornus mas L Antioksidan Kapasitesi
-
2004 - 2006 Türk Çaylarının Antioksidan Kapasitesi Üzerine Kampanya Süresinin Etkisi
-
2003 - 2005 Kızılcığın Cornus mas L Kuruma Kinetiği ve Son Ürün Kalitesi Üzerine Kurutma Şartlarının Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2003 - 2005 Karayemişin Turşuya İşlenmesi
-
2001 - 2003 Ortodoks Yöntemiyle Üretilen Türk Çaylarının Fenolik Madde Dağılımı ve Antioksidan Kapasitesi
-
1999 - 2001 Böğürtlen Sularında Renk Üzerine Depolamanın Etkisi
-
1997 - 2001 Çay Ürünleri Kalite ve Çeşitleme Araştırması