SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Anti-Candida activity and industrial properties of Pediococcus pentosaceus NOA-2142 isolate from traditional pickled gherkin
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
, cilt.6, sa.3, ss.494-501, 2022 (Hakemli Dergi)
Some bioactive properties and antimicrobial activity of some Hypericum species growing wild in Black Sea Region of Turkey
European Food Science and Engineering
, cilt.2, sa.1, ss.1-6, 2021 (Hakemli Dergi)
Some bioactive properties and antimicrobial activity of some Hypericum species growing wild in Black Sea Region of Turkey
AKADEMIK GIDA
, sa.2, ss.1-6, 2021 (Hakemli Dergi)
Taze ve Depolanmış Kastamonu Yaş Tarhanasının Mikrobiyolojik Kalitesi Microbiological Quality of Fresh and Stored Kastamonu Wet Tarhana
ALINTERİ ZİRAİ BİLİMLER DERGİSİ
, cilt.23, sa.2, ss.35-40, 2012 (Hakemli Dergi)
Süt Kaynaklı Mikrobiyal Zehirlenmeler ve Zehirlenmelerin Takibinin Önemi
Dünya Gıda
, sa.5, ss.33-39, 2012 (Hakemli Dergi)
Taze ve Depolanmış Kastamonu Yaş Tarhanasının Mikrobiyolojik Kalitesi (Microbiological Quality of Fresh and Stored Kastamonu Wet Tarhana)
Alınteri Journal of Agriculture Science
, cilt.23, sa.2, ss.35-40, 2012 (Hakemli Dergi)
Taze ve Depolanmış Kastamonu Yaş Tarhanasının Mikrobiyolojik Kalitesi
Alınteri
, cilt.23, ss.35-40, 2012 (Hakemli Dergi)
Güllü Yoğurt Üretimini Gelişritilmesi ve Bazı Niteliklerinin Belirlenmesi
Gıda Teknolojisi
, cilt.13, sa.8, ss.60-62, 2009 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Diyet-Fekal Mikrobiyota-Beyin: Farklı Doymamış Yağ Asidi İçeriğine Sahip Diyetle Beslenen Sıçanların Fekal Mikrobiyomu ve Hipokampus Nöronal Hücre Kompozisyonu
22. Ulusal Sinirbilim Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2024
PLA Esaslı Biyokompozit Yara Örtüsü Üretimi Antibakteriyel Özelliklerin İncelenmesi
2. ULUSLARARASI 19 MAYIS YENİLİKÇİ BİLİMSEL YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, Samsun, Türkiye, 27 - 29 Aralık 2019, cilt.1, ss.444
Aromatic Characterization of Moldy Civil Cheese, a Traditional Turkish Cheese
2nd International Conference on Agriculture, Technology, Engineering and Sciences (ICATES 2019), Lviv, Ukrayna, 18 Eylül 2019, cilt.1, ss.125-138
The Role of Lactic Acid Bacteria in Formation of ACE-I Inhibitory-Bioactive Peptide
2nd International Conference on Agriculture, Technology, Engineering and Sciences (ICATES 2019), Lviv, Ukrayna, 18 - 20 Eylül 2019, cilt.1, ss.682-693
Production of Volatile Aromatic Compounds for Bakery with Some Yeast Species
The 35th International Specialized Symposium on Yeasts (ISSY 35, 2019), Antalya, Türkiye, 21 - 25 Ekim 2019, cilt.1, ss.96
Çakallı Menemen (A Traditional Turkish Dish)
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018
Folate-Producing Lactic Acid Bacteria Isolated From Foods
The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.1, ss.319
Çakallı Menemen (A Ttaditional Turkish Dish)
The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.1, ss.145
Çakallı Menemen (A Traditional Turkish Dish)
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, ss.145
Nilgün Özdemir, N., Aydın, A., Enkhtor, B., Çon, A.H. 2018. Folate-Producing Lactic Acid Bacteria Isolated From Foods
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, ss.319
PLA ESASLI BİYOKOMPOZİTLERİN ANTİBAKTERİYEL AKTİVİTELERİNİN İNCELENMESİ
2nd International Conference on Material Science and Technology in Cappadocia (IMSTEC’17), October 11-13, 2017, Nevsehir, Turkey, Nevşehir, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2017, cilt.1, ss.178-181
Microbial Content and Volatile Aroma Compounds of Kefir Supplemented Soymilk and Bifidobacterium spp.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017
Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Growing Wild in Black Sea Region of Turkey
1st INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS "Natural and Healthy Life" (Konya, Türkiye), Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, cilt.1, ss.1310
Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Greowing Wild in Black Sea Region of Turkey
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life", 10 - 12 Mayıs 2017
Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Growing Wild in Black Sea Region of Turkey
International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 10 - 12 Mayıs 2017
Turist Beslenmesinde Probiyotiklerin Önemi
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği, 21 - 23 Mayıs 2016
The Importance of ProbIotics for Traveler s Nutrition
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, cilt.1, ss.36
EPR Study of Hazelnut Species Irradiated with UV and Gamma Rays
2nd International Conference on Computational and Experimental Science and Engineering, 14 - 19 Ekim 2016, ss.76
The Volatile Profile at the Fermentation of Uşak Tarhana Dough and Relation with Microbial Diversity
VIth Sourdough Symposium, Nantes, Fransa, 30 Eylül - 02 Ekim 2015, ss.90
The Organic Acid Amount and Profile of Uşak Tarhana Dough During The Fermentation
The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.91
Bafra's Creamy Delight
The 3rd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic To Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.415
Some Properties of Yayla Tea
The 3rd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.584
Çay Üretiminde Ozon Kullanımı
III. Pamukkale Gıda Sempozyumu " Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, cilt.1, ss.183
Güvenli Gıda ve Ozon
5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, cilt.1, ss.146-147
Ekşihamur Laktik Asit Bakterilerinin Fitik Asit Üzerine Etkisi
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi 28-30 Nisan, 2015, Nevşehir, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, cilt.1, ss.10
Geleneksel Fermente Gıdalardan İzole edilen Asetik Asit Bakterilerinin Sağlık Üzerine Etkisi
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.292
Twisted Amasya Bun (Burmalı Amasya Çöreği)
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.221
Burmalı Amasya Çöreği Twisted Amasya Bun
The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.221
Kastamonu Yaş Tarhanasının Muhafaza Kalitesi
KASTAMONU’NUN DOĞAL ZENGİNLİKLERİ SEMPOZYUMU, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2012
Farklı Gıda Ekosistemlerinde Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Arasındaki İnteraksiyonlar
Türkiye 11, Gıda Kongresi 10-12 Ekimi 2012, Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.30
FARKLI GIDA EKOSİSTEMLERİNDE LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ VE MAYALAR ARASINDAKİ İNTERAKSİYONLAR
TÜRKİYE 11. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
KASTAMONU YAŞ TARHANASININ YAPILIŞI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ
3. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012
Süt Kaynaklı Mikrobiyel Zehirlenmeler ve Zehirlenmelerin Takibinin Önemi
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.204
Kitap & Kitap Bölümleri
TARHANA ÜRETİMİ
FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ VE MİKROBİYOLOJİSİ, Erkmen Osman, Erten Hüseyin, Sağlam Hidayet, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.531-560, 2020
SÜT VE ÜRÜNLERİNDE ELEKTROFORETİK YÖNTEMLER
SÜT VE ÜRÜNLERİNDE LABORATUVAR UYGULAMALARI ANALİZ YÖNTEMLERİ, Prof. Dr. Seval Sevgi KIRDAR, Editör, Sidas Medya, İzmir, ss.651-661, 2019
SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KROMATOGRAFİK YÖNTEMLER
SÜT VE ÜRÜNLERİNDE LABORATUVAR UYGULAMALARI ANALİZ YÖNTEMLERİ, Seval Sevgi KIRDAR, Editör, Sidas Medya, İzmir, ss.593-630, 2019
SÜT VE ÜRÜNLERİNDE SPEKTROFOTOMETRİK YÖNTEMLER
SÜT VE ÜRÜNLERİNDE LABORATUVAR UYGULAMALARI ANALİZ YÖNTEMLERİ, Seval Sevgi KIRDAR, Editör, Sidas Medya, İzmir, ss.631-650, 2019
GIDA LİFLERİ NE KADAR ÖNEMLİYMİŞ?
FONKSİYONEL BESLENME, Prof. Dr. Zeynep Banu Güzel Seydim, Editör, Sidas Medya, İzmir, ss.159-170, 2016