Makaleler
86
Tümü (86)
SCI-E, SSCI, AHCI (47)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (50)
ESCI (3)
Scopus (53)
TRDizin (16)
Diğer Yayınlar (22)
9. Improving the production of conjugated linoleic acid from sunflower oil by lactic acid bacteria spp: Effect of calcium carbonate supplementation in fermentation medium
INDIAN JOURNAL OF BIOCHEMISTRY & BIOPHYSICS
, cilt.59, sa.7, ss.741-750, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
10. Preventing of bread mould spoilage and reducing the use of calcium propionate in bread by using antifungal lactic acid bacteria
European Food Science and Engineering
, cilt.3, sa.1, ss.11-17, 2022 (Hakemli Dergi)
32. The Effect Of Different Drying Methods On Antioxidant And Antimicrobial Properties Of Stinging Nettles (Urtica Dioica), Umuravumba (İboza Riparia), Celery (Apium Graveolens), Red Onions (Allium Cepa) And Ginger (Zingiber Officinale)
Academia Journal of Medicinal Plants
, cilt.7, sa.3, 2019 (Hakemli Dergi)
42. Functionalization of cotton fabric with nanosized TiO2 coating for self-cleaning and antibacterial property enhancement
JOURNAL OF COATINGS TECHNOLOGY AND RESEARCH
, cilt.13, sa.2, ss.257-265, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
44. Survival of Bifidobacterium longum and its effect on physicochemical properties and sensorial attributes of white brined cheese
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION
, cilt.65, sa.7, ss.816-820, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
50. Taze ve Depolanmış Kastamonu Yaş Tarhanasının Mikrobiyolojik Kalitesi Microbiological Quality of Fresh and Stored Kastamonu Wet Tarhana
ALINTERİ ZİRAİ BİLİMLER DERGİSİ
, cilt.23, sa.2, ss.35-40, 2012 (Hakemli Dergi)
51. Taze ve Depolanmış Kastamonu Yaş Tarhanasının Mikrobiyolojik Kalitesi
Alınteri
, cilt.23, ss.35-40, 2012 (Hakemli Dergi)
53. Taze ve Depolanmış Kastamonu Yaş Tarhanasının Mikrobiyolojik Kalitesi (Microbiological Quality of Fresh and Stored Kastamonu Wet Tarhana)
Alınteri Journal of Agriculture Science
, cilt.23, sa.2, ss.35-40, 2012 (Hakemli Dergi)
57. Kolesterol Seviyesinin in Vitro ve in Vivo Koşullarda Düşürülmesinde Probiyotik Mikroorganizmaların Etkisi
Akademik Gıda
, cilt.9, sa.3, ss.37-45, 2011 (Hakemli Dergi)
58. Numerical Taxonomy of Lactic Acid Bacteria Isolated from Fermented Foods
AKADEMIK GIDA
, cilt.9, sa.5, ss.11-20, 2011 (Hakemli Dergi)
59. Nisin Üretim Genlerinin Yapısı Fonksiyonu ve Biyoteknolojik Uygulamaları
AKADEMIK GIDA
, cilt.9, sa.4, ss.42-50, 2011 (Hakemli Dergi)
62. Gıda ve Yemlerde Önemli Mikotoksinler Sitrinin Sitreoviridin ve Sterigmatosistin
Akademik Gıda
, cilt.8, sa.5, ss.29-36, 2010 (Hakemli Dergi)
63. Thermal resistance of alicyclobacillus acidoterrestris spores in different heating media
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.44, sa.9, ss.1770-1777, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
64. Continuous nisin production with bioengineered Lactococcus lactis strains
Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology
, cilt.36, sa.6, ss.863-871, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
65. Influence of growth conditions on the nisin production of bioengineered Lactococcus lactis strains
Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology
, cilt.36, sa.4, ss.481-490, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
68. Endüstriyel Nisin Üretiminde Etkili Faktörler ve Model Sistemler
Pamukkale Mühendislik Bilimleri
, cilt.13, sa.1, ss.57-67, 2007 (TRDizin)
72. Fermente Et Ürünlerinde Proteoliz Reaksiyonları
OMU Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.18, sa.1, ss.77-82, 2003 (Hakemli Dergi)
73. Ekşi Hamur Laktik Asit Bakterileri ve Ekmeğin Teknolojik Özellikleri Üzerine Etkisi
Unlu Mamuller Dergisi
, cilt.12, sa.58, ss.44-56, 2003 (Hakemli Dergi)
74. Fermente Et Ürünlerinde Gerçekleşen Lipoliz Olayları ve Aromaya Etkileri
OMU Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.18, sa.2, ss.65-70, 2003 (Hakemli Dergi)
76. The Effects of Casing Material and Ripening Period on Some Microbiological Properties of Tulum Cheese
PAKISTAN JOURNAL OF BIOLOGICAL SCIENCES
, cilt.4, sa.7, ss.854-857, 2001 (Hakemli Dergi)
77. Denizli de Yaz ve Kış Mevsimlerinde Üretilen Torba Yogurtların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması
Pamukkale Mühendislik Bilimleri Dergisi
, cilt.7, sa.1, ss.81-86, 2001 (Hakemli Dergi)
78. Laktik Asit Bakterilerinin Antimikrobiyal Metabolitleri ve Etki Şekilleri
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi
, cilt.30, sa.3-4, ss.180-190, 2000 (Hakemli Dergi)
80. Fermente Süt Ürünlerinde Bifidobakteriler ve Sağlıkla İlişkisi
OMU Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.14, sa.2, ss.173-183, 1999 (Hakemli Dergi)
81. Türkiye Pazarındaki Sucukların Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Nitelikleri
Gıda
, cilt.23, sa.5, ss.347-355, 1998 (TRDizin)
82. Fermente Et Ürünlerinde Bazı Biyokimyasal Reaksiyonlar ve Aroma Üzerine Etkileri
Pamukkale Mühendislik Bilimleri
, cilt.4, sa.3, ss.805-811, 1998 (Hakemli Dergi)
84. Bazı Baharat Uçucu Yağlarının Çeşitli Bakterilere Karşı Antimikrobiyal Etkisi
Gıda
, cilt.23, sa.3, ss.171-175, 1998 (TRDizin)
86. Van ve Yöresinde İmal Edilen Kurutlar Üzerinde Bir Araştırma
Gıda
, cilt.18, sa.4, ss.253-257, 1993 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
57
10. Aromatic Characterization of Moldy Civil Cheese, a Traditional Turkish Cheese
2nd International Conference on Agriculture, Technology, Engineering and Sciences (ICATES 2019), Lviv, Ukrayna, 18 Eylül 2019, cilt.1, ss.125-138, (Tam Metin Bildiri)
11. Production of Volatile Aromatic Compounds for Bakery with Some Yeast Species
The 35th International Specialized Symposium on Yeasts (ISSY 35, 2019), Antalya, Türkiye, 21 - 25 Ekim 2019, cilt.1, ss.96, (Özet Bildiri)
12. Storage Stability of Probiotic Weissella cibaria N9 in Freeze Dried Form
0th Probiotics, Prebiotics New Foods, Nutraceuticals and Botanicals for Nutrition Human and Microbiota Health, 8 - 10 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
14. Effect of Cryoprotectant on the Viability of Lactobacillus brevis ED25 during Freezing and Freeze Drying and Stability of Freeze Dried Cells under Accelerated Storage Conditions
2nd International Congress on Engineering and Life Science, 11 - 14 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
15. The effect of drying methods on antioxidant and antimicrobial properties of stinging nettles (Urtica dioica), umuravumba (Iboza riparia) and ginger (Zingiber officinale)
4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, 2 - 04 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
17. The effect of drying methods on antioxidant and antimicrobial properties of celery and red onion
International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
18. Çakallı Menemen (A Traditional Turkish Dish)
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
19. Çakallı Menemen (A Traditional Turkish Dish)
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, ss.145, (Özet Bildiri)
20. Folate-Producing Lactic Acid Bacteria Isolated From Foods
The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.1, ss.319, (Özet Bildiri)
21. Nilgün Özdemir, N., Aydın, A., Enkhtor, B., Çon, A.H. 2018. Folate-Producing Lactic Acid Bacteria Isolated From Foods
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, ss.319, (Özet Bildiri)
22. Çakallı Menemen (A Ttaditional Turkish Dish)
The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.1, ss.145, (Özet Bildiri)
24. Determination Organic Acid Profiles of Tarhana Dough Samples Produced with Starter Culture
International Conference on Advanced Engineering TechnologiesYıl:2017, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
25. Effect of Gamma Irradiation on Microbiological and Pest Load of natural Hazelnut Kernels
IX. International Congress on Hazelnut, 15 - 19 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)
26. Microbial Content and Volatile Aroma Compounds of Kefir Supplemented Soymilk and Bifidobacterium spp.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
28. Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Greowing Wild in Black Sea Region of Turkey
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life", 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
29. Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Growing Wild in Black Sea Region of Turkey
International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
31. Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Growing Wild in Black Sea Region of Turkey
1st INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS "Natural and Healthy Life" (Konya, Türkiye), Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, cilt.1, ss.1310, (Özet Bildiri)
35. The Flora of Lactic Acid Bacteria in Trabzon (Vakfıkebir) Bread Sourdough
International Dna Day and Genome Congress, Kırşehir, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2017, ss.240, (Özet Bildiri)
36. Turist Beslenmesinde Probiyotiklerin Önemi
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği, 21 - 23 Mayıs 2016
37. The Importance of ProbIotics for Traveler s Nutrition
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, cilt.1, ss.36, (Özet Bildiri)
38. EPR Study of Hazelnut Species Irradiated with UV and Gamma Rays
2nd International Conference on Computational and Experimental Science and Engineering, 14 - 19 Ekim 2016, ss.76, (Özet Bildiri)
39. The Volatile Profile at the Fermentation of Uşak Tarhana Dough and Relation with Microbial Diversity
VIth Sourdough Symposium, Nantes, Fransa, 30 Eylül - 02 Ekim 2015, ss.90, (Özet Bildiri)
40. Some Properties of Yayla Tea
The 3rd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.584, (Özet Bildiri)
41. Bafra's Creamy Delight
The 3rd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic To Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.415, (Özet Bildiri)
43. The Organic Acid Amount and Profile of Uşak Tarhana Dough During The Fermentation
The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.91, (Özet Bildiri)
44. Çay Üretiminde Ozon Kullanımı
III. Pamukkale Gıda Sempozyumu " Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, cilt.1, ss.183, (Özet Bildiri)
45. Güvenli Gıda ve Ozon
5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, cilt.1, ss.146-147, (Özet Bildiri)
46. Ekşihamur Laktik Asit Bakterilerinin Fitik Asit Üzerine Etkisi
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi 28-30 Nisan, 2015, Nevşehir, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, cilt.1, ss.10, (Özet Bildiri)
47. Et ürünlerini kürlemede ultrases kullanımı
3. Et Ürünleri Çalıştayı “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon”, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014
48. Geleneksel Fermente Gıdalardan İzole edilen Asetik Asit Bakterilerinin Sağlık Üzerine Etkisi
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.292, (Özet Bildiri)
49. Twisted Amasya Bun (Burmalı Amasya Çöreği)
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.221, (Özet Bildiri)
50. SOME CHARACTERISTICS OF TARHANA DOUGH PRODUCED BY DIFFERENT LACTIC STARTER CULTURES
THE 2. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ”TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS”, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
51. Use Of Bacteriocin Producer Lactic Acid Bacteria At The Production of Tarhana
The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.211
52. Burmalı Amasya Çöreği Twisted Amasya Bun
The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.221
53. Some Characteristics Of Tarhana Dough Produced By Different Lactic Starter Cultures
The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.219
55. Kastamonu Yaş Tarhanasının Muhafaza Kalitesi
KASTAMONU’NUN DOĞAL ZENGİNLİKLERİ SEMPOZYUMU, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
56. Farklı Gıda Ekosistemlerinde Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Arasındaki İnteraksiyonlar
Türkiye 11, Gıda Kongresi 10-12 Ekimi 2012, Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.30, (Özet Bildiri)
57. FARKLI GIDA EKOSİSTEMLERİNDE LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ VE MAYALAR ARASINDAKİ İNTERAKSİYONLAR
TÜRKİYE 11. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
Kitaplar
7
2. BASIC CONCEPTS OF FOOD MICROBIOLOGY
FOOD SCIENCE TECHNOLOGY AND ENGINEERING, ANLI ERTAN, ŞANLIBABA PINAR, Editör, NOBEL, Ankara, ss.37-64, 2022
6. TARHANA ÜRETİMİ
FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ VE MİKROBİYOLOJİSİ, Erkmen Osman, Erten Hüseyin, Sağlam Hidayet, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.531-560, 2020
7. Tarhana üretimi
Fermente ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Hüseyin Erten, hidayet Sağlam, Editör, Nobel, ss.531, 2020
