SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Storage Stability of Probiotic Weisella Cibaria N9 in Freeze-dried Form
JOURNAL OF CLINICAL GASTROENTEROLOGY
, cilt.54, 2020 (SCI-Expanded)
Survival of Bifidobacterium longum and its effect on physicochemical properties and sensorial attributes of white brined cheese
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION
, cilt.65, sa.7, ss.816-820, 2014 (SCI-Expanded)
Thermal resistance of alicyclobacillus acidoterrestris spores in different heating media
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.44, sa.9, ss.1770-1777, 2009 (SCI-Expanded)
Continuous nisin production with bioengineered Lactococcus lactis strains
Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology
, cilt.36, sa.6, ss.863-871, 2009 (SCI-Expanded)
Influence of growth conditions on the nisin production of bioengineered Lactococcus lactis strains
Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology
, cilt.36, sa.4, ss.481-490, 2009 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Preventing of bread mould spoilage and reducing the use of calcium propionate in bread by using antifungal lactic acid bacteria
European Food Science and Engineering
, cilt.3, sa.1, ss.11-17, 2022 (Hakemli Dergi)
Some bioactive properties and antimicrobial activity of some Hypericum species growing wild in Black Sea Region of Turkey
European Food Science and Engineering
, cilt.2, sa.1, ss.1-6, 2021 (Hakemli Dergi)
The Effect Of Different Drying Methods On Antioxidant And Antimicrobial Properties Of Stinging Nettles (Urtica Dioica), Umuravumba (İboza Riparia), Celery (Apium Graveolens), Red Onions (Allium Cepa) And Ginger (Zingiber Officinale)
Academia Journal of Medicinal Plants
, cilt.7, sa.3, 2019 (Hakemli Dergi)
Taze ve Depolanmış Kastamonu Yaş Tarhanasının Mikrobiyolojik Kalitesi
Alınteri
, cilt.23, ss.35-40, 2012 (Hakemli Dergi)
Taze ve Depolanmış Kastamonu Yaş Tarhanasının Mikrobiyolojik Kalitesi (Microbiological Quality of Fresh and Stored Kastamonu Wet Tarhana)
Alınteri Journal of Agriculture Science
, cilt.23, sa.2, ss.35-40, 2012 (Hakemli Dergi)
Numerical Taxonomy of Lactic Acid Bacteria Isolated from Fermented Foods
AKADEMIK GIDA
, cilt.9, sa.5, ss.11-20, 2011 (Hakemli Dergi)
Nisin Üretim Genlerinin Yapısı Fonksiyonu ve Biyoteknolojik Uygulamaları
AKADEMIK GIDA
, cilt.9, sa.4, ss.42-50, 2011 (Hakemli Dergi)
Kolesterol Seviyesinin in Vitro ve in Vivo Koşullarda Düşürülmesinde Probiyotik Mikroorganizmaların Etkisi
Akademik Gıda
, cilt.9, sa.3, ss.37-45, 2011 (Hakemli Dergi)
Gıda ve Yemlerde Önemli Mikotoksinler Sitrinin Sitreoviridin ve Sterigmatosistin
Akademik Gıda
, cilt.8, sa.5, ss.29-36, 2010 (Hakemli Dergi)
Endüstriyel Nisin Üretiminde Etkili Faktörler ve Model Sistemler
Pamukkale Mühendislik Bilimleri
, cilt.13, sa.1, ss.57-67, 2007 (Hakemli Dergi)
Ekşi Hamur Laktik Asit Bakterileri ve Ekmeğin Teknolojik Özellikleri Üzerine Etkisi
Unlu Mamuller Dergisi
, cilt.12, sa.58, ss.44-56, 2003 (Hakemli Dergi)
Fermente Et Ürünlerinde Gerçekleşen Lipoliz Olayları ve Aromaya Etkileri
OMU Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.18, sa.2, ss.65-70, 2003 (Hakemli Dergi)
Fermente Et Ürünlerinde Proteoliz Reaksiyonları
OMU Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.18, sa.1, ss.77-82, 2003 (Hakemli Dergi)
The Effects of Casing Material and Ripening Period on Some Microbiological Properties of Tulum Cheese
PAKISTAN JOURNAL OF BIOLOGICAL SCIENCES
, cilt.4, sa.7, ss.854-857, 2001 (Hakemli Dergi)
Denizli de Yaz ve Kış Mevsimlerinde Üretilen Torba Yogurtların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması
Pamukkale Mühendislik Bilimleri Dergisi
, cilt.7, sa.1, ss.81-86, 2001 (Hakemli Dergi)
Laktik Asit Bakterilerinin Antimikrobiyal Metabolitleri ve Etki Şekilleri
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi
, cilt.30, sa.3-4, ss.180-190, 2000 (Hakemli Dergi)
Fermente Süt Ürünlerinde Bifidobakteriler ve Sağlıkla İlişkisi
OMU Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.14, sa.2, ss.173-183, 1999 (Hakemli Dergi)
Bazı Baharat Uçucu Yağlarının Çeşitli Bakterilere Karşı Antimikrobiyal Etkisi
Gıda
, cilt.23, sa.3, ss.171-175, 1998 (Hakemli Dergi)
Türkiye Pazarındaki Sucukların Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Nitelikleri
Gıda
, cilt.23, sa.5, ss.347-355, 1998 (Hakemli Dergi)
Fermente Et Ürünlerinde Bazı Biyokimyasal Reaksiyonlar ve Aroma Üzerine Etkileri
Pamukkale Mühendislik Bilimleri
, cilt.4, sa.3, ss.805-811, 1998 (Hakemli Dergi)
Van ve Yöresinde İmal Edilen Kurutlar Üzerinde Bir Araştırma
Gıda
, cilt.18, sa.4, ss.253-257, 1993 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Aromatic Characterization of Moldy Civil Cheese, a Traditional Turkish Cheese
2nd International Conference on Agriculture, Technology, Engineering and Sciences (ICATES 2019), Lviv, Ukrayna, 18 Eylül 2019, cilt.1, ss.125-138
Production of Volatile Aromatic Compounds for Bakery with Some Yeast Species
The 35th International Specialized Symposium on Yeasts (ISSY 35, 2019), Antalya, Türkiye, 21 - 25 Ekim 2019, cilt.1, ss.96
Storage Stability of Probiotic Weissella cibaria N9 in Freeze Dried Form
0th Probiotics, Prebiotics New Foods, Nutraceuticals and Botanicals for Nutrition Human and Microbiota Health, 8 - 10 Eylül 2019
Effect of Cryoprotectant on the Viability of Lactobacillus brevis ED25 during Freezing and Freeze Drying and Stability of Freeze Dried Cells under Accelerated Storage Conditions
2nd International Congress on Engineering and Life Science, 11 - 14 Nisan 2019
The effect of drying methods on antioxidant and antimicrobial properties of stinging nettles (Urtica dioica), umuravumba (Iboza riparia) and ginger (Zingiber officinale)
4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, 2 - 04 Ekim 2018
The effect of drying methods on antioxidant and antimicrobial properties of celery and red onion
International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018
Folate-Producing Lactic Acid Bacteria Isolated From Foods
The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.1, ss.319
Çakallı Menemen (A Ttaditional Turkish Dish)
The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.1, ss.145
Nilgün Özdemir, N., Aydın, A., Enkhtor, B., Çon, A.H. 2018. Folate-Producing Lactic Acid Bacteria Isolated From Foods
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, ss.319
Çakallı Menemen (A Traditional Turkish Dish)
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, ss.145
Effect of Gamma Irradiation on Microbiological and Pest Load of natural Hazelnut Kernels
IX. International Congress on Hazelnut, 15 - 19 Ağustos 2017
Microbial Content and Volatile Aroma Compounds of Kefir Supplemented Soymilk and Bifidobacterium spp.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017
Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Greowing Wild in Black Sea Region of Turkey
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life", 10 - 12 Mayıs 2017
Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Growing Wild in Black Sea Region of Turkey
1st INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS "Natural and Healthy Life" (Konya, Türkiye), Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, cilt.1, ss.1310
The Flora of Lactic Acid Bacteria in Trabzon (Vakfıkebir) Bread Sourdough
International Dna Day and Genome Congress, Kırşehir, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2017, ss.240
Turist Beslenmesinde Probiyotiklerin Önemi
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği, 21 - 23 Mayıs 2016
The Importance of ProbIotics for Traveler s Nutrition
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, cilt.1, ss.36
EPR Study of Hazelnut Species Irradiated with UV and Gamma Rays
2nd International Conference on Computational and Experimental Science and Engineering, 14 - 19 Ekim 2016, ss.76
The Volatile Profile at the Fermentation of Uşak Tarhana Dough and Relation with Microbial Diversity
VIth Sourdough Symposium, Nantes, Fransa, 30 Eylül - 02 Ekim 2015, ss.90
Bafra's Creamy Delight
The 3rd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic To Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.415
The Organic Acid Amount and Profile of Uşak Tarhana Dough During The Fermentation
The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.91
Some Properties of Yayla Tea
The 3rd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.584
Çay Üretiminde Ozon Kullanımı
III. Pamukkale Gıda Sempozyumu " Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, cilt.1, ss.183
Güvenli Gıda ve Ozon
5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, cilt.1, ss.146-147
Ekşihamur Laktik Asit Bakterilerinin Fitik Asit Üzerine Etkisi
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi 28-30 Nisan, 2015, Nevşehir, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, cilt.1, ss.10
Et ürünlerini kürlemede ultrases kullanımı
3. Et Ürünleri Çalıştayı “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon”, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014
Geleneksel Fermente Gıdalardan İzole edilen Asetik Asit Bakterilerinin Sağlık Üzerine Etkisi
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.292
Twisted Amasya Bun (Burmalı Amasya Çöreği)
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.221
Some Characteristics Of Tarhana Dough Produced By Different Lactic Starter Cultures
The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.219
Burmalı Amasya Çöreği Twisted Amasya Bun
The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.221
Use Of Bacteriocin Producer Lactic Acid Bacteria At The Production of Tarhana
The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.211
Farklı Gıda Ekosistemlerinde Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Arasındaki İnteraksiyonlar
Türkiye 11, Gıda Kongresi 10-12 Ekimi 2012, Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.30
Kitap & Kitap Bölümleri
BASIC CONCEPTS OF FOOD MICROBIOLOGY
FOOD SCIENCE TECHNOLOGY AND ENGINEERING, ANLI ERTAN, ŞANLIBABA PINAR, Editör, NOBEL, Ankara, ss.37-64, 2022
Tarhana üretimi
Fermente ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Hüseyin Erten, hidayet Sağlam, Editör, Nobel, ss.531, 2020
TARHANA ÜRETİMİ
FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ VE MİKROBİYOLOJİSİ, Erkmen Osman, Erten Hüseyin, Sağlam Hidayet, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.531-560, 2020