Eğitim Bilgileri
1991 - 1995
1991 - 1995Doktora
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
1988 - 1990
1988 - 1990Yüksek Lisans
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1984 - 1988
1984 - 1988Lisans
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ürünleri Teknolojisi Pr., Türkiye
Yaptığı Tezler
1995
1995Doktora
Sucuktan bakteriosin benzeri antimikrobiyal metabolit üreten laktik asit bakterilerinin izolasyon ve identifikasyonu ve çeşitli gıda zararlısı ve/veya gıda kaynaklı projen bakterilere karşı antagonistik aktivite araştırı
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)
1990
1990Yüksek Lisans
Samsun Piyasasında Satışa Sunulan Tereyağlarının Bazı Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam EdiyorProf. Dr.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2008 - 2011
2008 - 2011Prof. Dr.
Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2002 - 2008
2002 - 2008Doç. Dr.
Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1996 - 2002
1996 - 2002Yrd. Doç. Dr.
Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1995 - 1996
1995 - 1996Araştırma Görevlisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1991 - 1995
1991 - 1995Araştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1990 - 1991
1990 - 1991Araştırma Görevlisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1989 - 1990
1989 - 1990Araştırma Görevlisi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
Yönetimsel Görevler
2012 - Devam Ediyor
2012 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2015 - 2018
2015 - 2018Bölüm Başkanı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2003 - 2011
2003 - 2011Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Pamukkale Üniversitesi
2004 - 2008
2004 - 2008Bölüm Başkan Yardımcısı
Pamukkale Üniversitesi
Yönetilen Tezler
2021
2021Yüksek Lisans
Bazı toprak bakterilerinin transglutaminaz, levansukraz ve beta galaktozidaz üretim yeteneklerinin taranması ve elde edilen enzimin kısmi karakterizasyonu
Çon A. H. (Danışman)
E.GÜLŞEN(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Fermente gıdalardan izole edilen antimikrobiyal aktiviteli laktik asit bakterileri bazı endüstriyel ve probiyotik özelliklerinin belirlenmesi
Çon A. H. (Danışman)
A.SAĞIROĞLU(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Geleneksel peynirlerden probiyotik özellikteki laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve karakterizyonu
Çon A. H. (Danışman)
S.ABDULRAHMAN(Öğrenci)
2021
2021Doktora
Fermente gıdalardan izole edilen laktik asit bakterileri tarafından üretilen ekzopolisakkaritlerin karakterizasyonu
Çon A. H. (Danışman)
B.ENKHTUR(Öğrenci)
2021
2021Doktora
Meyve suyu işleme atıklarından diyet liflerinin izolasyonu ve yoğurt üretiminde kullanımı
Ahmet Hilmi Ç. (Danışman)
M.DEMİRKOL(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Tarhana hamuru fermantasyonunun mikrobiyal taksonomik yapısının ve populasyon dinamiğinin belirlenmesi
Ahmet Hilmi Ç. (Danışman)
S.ÖZEL(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Emmental peynirinin bazı özellikleri üzerine bakır kullanımının etkisi
Ahmet Hilmi Ç. (Danışman)
S.SABANOĞLU(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Farklı gıdalardan izole edilen laktik asit bakterilerinin nümerik taksonomisi
Ahmet Hilmi Ç. (Danışman)
Ö.ERTEKİN(Öğrenci)
2006
2006Yüksek Lisans
Turşu ve zeytinden antagonistik ve probiyotik özellikte laktik starter kültür eldesi
Ahmet Hilmi Ç. (Danışman)
N.KARASU(Öğrenci)
2003
2003Yüksek Lisans
Uşak ve yöresi ekşi hamurlarından elde edilen antimikrobiyal aktiviteye sahip laktik asit bakterilerinin tanımlanması ve bazı metabolik özelliklerinin belirlenmesi
Ahmet Hilmi Ç. (Danışman)
Ö.ŞİMŞEK(Öğrenci)
1999
1999Yüksek Lisans
Dondurma üretiminde mikrobiyal bulaşma kaynaklarının belirlenmesi
Ahmet Hilmi Ç. (Danışman)
Ü.KANBAKAN(Öğrenci)
1999
1999Yüksek Lisans
Farklı starter kültürler kullanılarak üretilen sucukların bazı özellikleri ve uçucu aroma bileşenleri
Ahmet Hilmi Ç. (Danışman)
H.ERCOŞKUN(Öğrenci)
1998
1998Yüksek Lisans
Afyon İlinde bulunan yüksek kapasiteli bazı et işletmelerinin genel değerlendirilmesi ve bu işletmelerde üretilen sucukların bir kısım özelliklerinin belirlenmesi
Ahmet Hilmi Ç. (Danışman)
M.DOĞU(Öğrenci)
Verdiği Kurs ve Eğitimler
2019 - 2019
2019 - 2019Fen-Mühendislik Bilimleri TUBITAK 1001 proje çağrılarına etkin proje yazma eğitimi
Teknoloji Transfer Ofisi - Eğitim
Çon A. H., Balkaya A., Çelik H., Şimşek Ö., Dertli E.
Makaleler
2025
20251. Postbiotics in the food industry: applications, delivery systems, and future perspectives
Aydin E. G., Mohammed S., Çon A. H.
ARCHIVES OF MICROBIOLOGY
, cilt.208, sa.1, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Eco-Friendly Synthesis of Silver Nanoparticles Functionalized with Polyphenols Derived from Cornelian cherry Seed Extract as Agro-Industrial Waste and Evaluation of Their Biological Activities
Donmez H. P., Mohammed S., Matar G. H., Andaç M., Çon A. H.
CHEMISTRYSELECT
, cilt.10, sa.11, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. Postbiotic nanoparticles (postbiotics-NPs): a novel strategy for providing probiotics' health advantages through food consumption
Mohammed S., Çon A. H.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.33, sa.12, ss.2729-2736, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. Evaluation of functional properties of lactic acid bacteria isolated from traditional cheese
MOHAMMED S., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
MEASUREMENT: FOOD
, cilt.14, 2024 (ESCI, Scopus)
2023
20235. Trabzon Ekmeği Ekşi Hamurlarının Bazı Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
YURTTAŞ M., ŞAHİN N., ÇON A. H.
AKADEMIK GIDA
, cilt.21, sa.2, ss.158-166, 2023 (Scopus, TRDizin)
2023
20236. Conjugated linoleic acid strengthens the apoptotic effect of cisplatin in A549 cells
Yüce M., Gumuskaptan C., Çon A. H., Yazıcı F.
PROSTAGLANDINS & OTHER LIPID MEDIATORS
, cilt.166, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20237. Multifunctional potentials of lactic acid bacterial isolates from Turkish traditional fermented foods
Sagiroglu A., Özdemir N., Çon A. H.
LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY
, cilt.76, sa.1, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20228. Potential of three different lactic acid Bacteria to use as starter culture for production of type II sourdough breadmaking
Gül L. B., Gül O., Çon A. H.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, sa.5, ss.3998-4008, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20229. Improving the production of conjugated linoleic acid from sunflower oil by lactic acid bacteria spp: Effect of calcium carbonate supplementation in fermentation medium
Zongo K., Yazıcı F., Çon A. H.
INDIAN JOURNAL OF BIOCHEMISTRY & BIOPHYSICS
, cilt.59, sa.7, ss.741-750, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202210. Preventing of bread mould spoilage and reducing the use of calcium propionate in bread by using antifungal lactic acid bacteria
SARAÇ ARSOY E., ÇON A. H.
European Food Science and Engineering , cilt.3, sa.1, ss.11-17, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202211. Production of volatiles relation to bread aroma in flour-based fermentation with yeast
Nicin R., Özdemir N., ŞİMŞEK Ö., Çon A. H.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.378, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202212. Characterization and Selection of Potential Antifungal Lactic Acid Bacteria Isolated From Turkish Spontaneous Sourdough
Arsoy E. S., Gul L. B., Çon A. H.
CURRENT MICROBIOLOGY
, sa.5, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202213. Production Capabilities of Transglutaminase, Levansucrase and Beta Galactosidase of Actinobacteria Isolates Aktinobakteri İzolatlarının Transglutaminaz, Levansukraz ve Beta Galaktozidaz Üretim Yetenekleri
Karabacak E. G., Adıgüzel A. O., Saygın H., Çon A. H.
Akademik Gida
, cilt.20, sa.1, ss.30-39, 2022 (Scopus, TRDizin)
2022
202214. Optimization of fermentation conditions for sourdough by three different lactic acid bacteria using response surface methodology
Gul L. B., GÜL O., Çon A. H.
ACTA SCIENTIARUM-TECHNOLOGY
, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202215. Evaluation of Thymus pseudopulegioides plant extracts for total phenolic contents, antioxidant and antimicrobial properties
GÜL L. B., ÖZDEMİR N., GÜL O., ÇON A. H.
European Food Science and Engineering , cilt.3, sa.1, ss.1-4, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202216. Photocatalytic, self-cleaning and antibacterial properties of Cu(II) doped TiO2
YÜZER B., AYDIN M. İ., Çon A. H., İNAN H., Can S., SELÇUK H., et al.
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL MANAGEMENT
, cilt.302, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202117. Isolation and characterization of potential probiotic lactic acid bacteria from traditional cheese
Mohammed S., Çon A. H.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.152, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202118. Importance of Functional Nutrition Components on New Coronavirus Disease (Covid-19) and Other Viral Communicable Diseases
MOHAMMED S., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
Food and Health , cilt.7, sa.4, ss.286-299, 2021 (TRDizin)
2021
202119. Isolation and identification of lactobacilli from traditional yogurts as potential starter cultures
Celik O. F., Çon A. H., Saygın H., Şahin N., Temiz H.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.148, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202120. Some bioactive properties and antimicrobial activity of some Hypericum species growing wild in Black Sea Region of Turkey
GÜL L. B., ÖZDEMİR N., GÜL O., ÇIRAK C., ÇON A. H.
AKADEMIK GIDA , sa.2, ss.1-6, 2021 (TRDizin)
2021
202121. Optimization of Protective Agents for Freeze-Drying of Weisella cibaria N9 as a Potential Starter Culture Potansiyel Ekşi Hamur Starter Kültürü Weissella cibaria N9'un Dondurularak Kurutulması için Koruyucu Ajanların Optimizasyonu
Gül L. B., Gül O., DERTLİ E., Çon A. H.
Akademik Gida
, cilt.19, sa.2, ss.137-149, 2021 (Scopus, TRDizin)
2021
202122. Total conjugated linoleic acid content of ruminant milk: The world status insights
Zongo K., Krishnamoorthy S., Moses J. A., Yazıcı F., Çon A. H., Anandharamakrishnan C.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.334, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202023. Storage stability and sourdough acidification kinetic of freeze-dried Lactobacillus curvatus N19 under optimized cryoprotectant formulation
Gul L. B., Çon A. H., GÜL O.
CRYOBIOLOGY
, ss.122-129, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202024. Assessment of Phenolic Content, Antioxidant Properties and Antimicrobial Activity of Flower and Leaf Extracts from Some Hypericum Species Affected by Wild Habitat Altitude
ÖZDEMİR N., UZUN F., GÜL L. B., GÜL O., ÇON A. H.
Alınteri Zirai Bilimler Dergisi
, cilt.35, sa.1, ss.1, 2020 (ESCI, TRDizin)
2020
202025. Sülfametiyazol-2,2′-Bipiridin Tuzunun Yapısal ve Spektral İncelenmesi: Deneysel ve Moleküler Modelleme Çalışması
ÖZTÜRK F., AYCAN T., ÇON A. H.
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi , cilt.9, sa.2, ss.525-541, 2020 (TRDizin)
2020
202026. Optimization of cryoprotectant formulation to enhance the viability of Lactobacillus brevis ED25: Determination of storage stability and acidification kinetics in sourdough
Gul L. B., GÜL O., Yilmaz M. T., DERTLİ E., Çon A. H.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, sa.4, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202027. Spectroscopic, structural characterization and magnetic studies of Cu(II)-sulfathiazole complex with 1,10-Phenanthroline and N-(2-hydroxyethyl)-Ethylenediamine ligands
Öztürk F., AYCAN T., Çon A. H.
JOURNAL OF MOLECULAR STRUCTURE
, cilt.1202, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202028. Storage Stability of Probiotic Weisella Cibaria N9 in Freeze-dried Form
Gul L. B., Gul O., DERTLİ E., Çon A. H.
JOURNAL OF CLINICAL GASTROENTEROLOGY
, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202029. Assessment of Phenolic Content, Antioxidant Properties and Antimicrobial Activity of Flower and Leaf Extracts from Some Hypericum Species Affected by Wild Habitat Altitude
Özdemir N., Uzun F., Gul L. B., GÜL O., Çon A. H.
ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES
, sa.1, 2020 (ESCI, TRDizin)
2019
201930. Technological properties of some lactic acid bacteria and interactions with Saccharomyces cerevisiae PFC121 in tarhana dough during fermentation
GÜL L. B., ÇON A. H.
Journal of Bioscience and Biotechnology , cilt.8, sa.1, ss.7-16, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201931. The effect of fermentation time on the volatile aromatic profile of tarhana dough
Özdemir N., ŞİMŞEK Ö., Temiz H., Çon A. H.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
, cilt.25, sa.3, ss.212-222, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201932. The Effect Of Different Drying Methods On Antioxidant And Antimicrobial Properties Of Stinging Nettles (Urtica Dioica), Umuravumba (İboza Riparia), Celery (Apium Graveolens), Red Onions (Allium Cepa) And Ginger (Zingiber Officinale)
Ndisanze M., ÇON A. H.
Academia Journal of Medicinal Plants , cilt.7, sa.3, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201933. Technological properties of some lactic acid bacteria and interactions with Saccharomyces cerevisiae PFC121 in tarhana dough during fermentation
GÜL L. B., ÇON A. H.
Journal of BioScience and Biotechnology , cilt.8, sa.1, ss.7-16, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
201834. The effect of lactic acid bacteria and yeast usage on aroma development during tarhana fermentation
Özdemir N., Yazıcı G., Şimşek Ö., Özkal S. G., Çon A. H.
Food Bioscience
, cilt.26, ss.30-37, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201835. Aromatic and functional aspects of kefir produced using soya milk and Bifidobacterium species
Karacali R., Özdemir N., Çon A. H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.71, sa.4, ss.921-933, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201836. Effect of gamma irradiation on microbiological and pest load of natural hazelnut kernels
Güler S., Bostan S., Çon A. H., Turanli F.
Stratum Plus
, sa.5, ss.359-364, 2018 (Scopus)
2017
201737. Microbial diversity of traditional kefir grains and their role on kefir aroma
DERTLİ E., Çon A. H.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.85, ss.151-157, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201738. Effects of gamma irradiation treatments and storage durations on fatty acid composition of natural hazelnut kernels
KOÇ GÜLER S., BOSTAN S. Z., ÇON A. H., ŞEN F.
Akademik Ziraat Dergisi
, cilt.6, sa.2, ss.95-100, 2017 (TRDizin)
2017
201739. Comparison of lactic acid bacteria diversity during the fermentation of Tarhana produced at home and on a commercial scale
ŞİMŞEK Ö., Ozel S., Çon A. H.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.26, sa.1, ss.181-187, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201740. Effects of gamma irradiation on chemical and sensory characteristics of natural hazelnut kernels
GÜLER S. K., BOSTAN S. Z., Çon A. H.
POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY
, cilt.123, ss.12-21, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201741. Kombucha and Health
ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
JOURNAL OF HEALTH SCIENCE , cilt.5, ss.244-250, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201642. Functionalization of cotton fabric with nanosized TiO2 coating for self-cleaning and antibacterial property enhancement
Doganli G., YÜZER B., AYDIN M. İ., Gultekin T., Çon A. H., Selcuk H., et al.
JOURNAL OF COATINGS TECHNOLOGY AND RESEARCH
, cilt.13, sa.2, ss.257-265, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201543. Diversity and Stability of Yeast Species During the Fermentation of Tarhana
Ozel S., Sabanoglu S., Çon A. H., ŞİMŞEK Ö.
FOOD BIOTECHNOLOGY
, cilt.29, sa.1, ss.117-129, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201444. Survival of Bifidobacterium longum and its effect on physicochemical properties and sensorial attributes of white brined cheese
GÜRSOY O., GÖKÇE R., Çon A. H., KINIK Ö.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION
, cilt.65, sa.7, ss.816-820, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201445. Farklı Gıdalardan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Endüstriyel ve Probiyotik Özellikleri
ERTEKİN Ö., ÇON A. H.
Akademik Gıda
, cilt.12, sa.4, ss.6-16, 2014 (TRDizin)
2014
201446. The Effect of Tween-80 on the Differentiation of Trichophyton mentagrophytes and Trichophyton rubrum Strains with FT-IR Spectroscopy
ERGİN Ç., İLKİT M. M., GÖK Y., Çon A. H., Ozel M. Z., KABAY N., et al.
MIKROBIYOLOJI BULTENI
, cilt.48, sa.3, ss.449-460, 2014 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2014
201447. Use of different lactic starter cultures in the production of tarhana
Herken E. N., Çon A. H.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.38, sa.1, ss.59-67, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201348. Fourier transform infrared spectral evaluation for the differentiation of clinically relevant Trichophyton species
Ergin Ç., Ilkit M., Gök Y., Özel M. Z., Çon A. H., Kabay N., et al.
Journal of Microbiological Methods
, cilt.93, sa.3, ss.218-223, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201349. Immobilization of nisin producer Lactococcus lactis strains to chitin with surface-displayed chitin-binding domain
ŞİMŞEK Ö., Sabanoglu S., Çon A. H., Karasu N., AKÇELİK M., Saris P. E. J.
APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.97, sa.10, ss.4577-4587, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201250. Taze ve Depolanmış Kastamonu Yaş Tarhanasının Mikrobiyolojik Kalitesi Microbiological Quality of Fresh and Stored Kastamonu Wet Tarhana
ÖZDEMİR N., ALKAN L. B., ÇON A. H.
ALINTERİ ZİRAİ BİLİMLER DERGİSİ , cilt.23, sa.2, ss.35-40, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201251. Taze ve Depolanmış Kastamonu Yaş Tarhanasının Mikrobiyolojik Kalitesi
ÖZDEMİR N., ALKAN L. B., ÇON A. H.
Alınteri , cilt.23, ss.35-40, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201252. Ev ve İşletme Tipi Uşak Tarhanası Hamurlarında Fermantasyon Sürecine Ait Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerin Karşılaştırılması
ŞİMŞEK Ö., ÖZEL S., ÇON A. H.
Gıda
, cilt.37, sa.6, ss.341-348, 2012 (TRDizin)
2012
201253. Taze ve Depolanmış Kastamonu Yaş Tarhanasının Mikrobiyolojik Kalitesi (Microbiological Quality of Fresh and Stored Kastamonu Wet Tarhana)
ÖZDEMİR N., ALKAN L. B., ÇON A. H.
Alınteri Journal of Agriculture Science , cilt.23, sa.2, ss.35-40, 2012 (Hakemli Dergi)
2011
201154. Bioconversion of linoleic acid into conjugated linoleic acid by lactic acid bacteria isolated from cheese
Gursoy O., Yilmaz Y., Ozel S., Çon A. H.
Milchwissenschaft
, cilt.66, sa.3, ss.297-299, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201155. Properties and quality verification of biodiesel produced from tobacco seed oil
Usta N., Aydoǧan B., On A. H., Uǧuzdǒan E., Özkal S.
Energy Conversion and Management
, cilt.52, sa.5, ss.2031-2039, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201156. [Evaluation of Malassezia species by Fourier transform infrared (FT-IR) spectroscopy]. Fourier Dönüşümlü Kizilötesi (FT-IR) Spektroskopisi ile Malassezia Türlerinin Deǧerlendirilmesi.
Ergin C., Vuran M. E., Gök Y., Ozdemir D., Karaarslan A., Kaleli I., et al.
Mikrobiyoloji bülteni
, cilt.45, sa.4, ss.707-715, 2011 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2011
201157. Kolesterol Seviyesinin in Vitro ve in Vivo Koşullarda Düşürülmesinde Probiyotik Mikroorganizmaların Etkisi
GÜRSOY O., ÖZEL S., ÖZBAŞ H., ÇON A. H.
Akademik Gıda , cilt.9, sa.3, ss.37-45, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
201158. Numerical Taxonomy of Lactic Acid Bacteria Isolated from Fermented Foods
ERTEKİN Ö., ÇON A. H.
AKADEMIK GIDA , cilt.9, sa.5, ss.11-20, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
201159. Nisin Üretim Genlerinin Yapısı Fonksiyonu ve Biyoteknolojik Uygulamaları
ŞİMŞEK Ö., SABANOĞLU S., ÇON A. H., AKÇELİK M.
AKADEMIK GIDA , cilt.9, sa.4, ss.42-50, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
201160. Innovative self-cleaning and antibacterial cotton textile: No water and no detergent for cleaning
Palamutcu S., Acar G., Çon A. H., Gültekin T., Aktan B., SELÇUK H.
Desalination and Water Treatment
, cilt.26, sa.1-3, ss.178-184, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201061. Technological and probiotic characteristics of Lactobacillus plantarum strains isolated from traditionally produced fermented vegetables
Karasu N., Şimşek Ö., Çon A. H.
Annals of Microbiology
, cilt.60, sa.2, ss.227-234, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201062. Gıda ve Yemlerde Önemli Mikotoksinler Sitrinin Sitreoviridin ve Sterigmatosistin
NİZAMLIOĞLU N. M., ÇON A. H.
Akademik Gıda , cilt.8, sa.5, ss.29-36, 2010 (Hakemli Dergi)
2009
200963. Thermal resistance of alicyclobacillus acidoterrestris spores in different heating media
Ceviz G., Tulek Y., Çon A. H.
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.44, sa.9, ss.1770-1777, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200964. Continuous nisin production with bioengineered Lactococcus lactis strains
Şimşek Ö., AKÇELİK N., Çon A. H., Özçelik F., Saris P., AKÇELİK M.
Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology
, cilt.36, sa.6, ss.863-871, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200965. Influence of growth conditions on the nisin production of bioengineered Lactococcus lactis strains
Şimşek Ö., Çon A. H., AKÇELİK N., Saris P., AKÇELİK M.
Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology
, cilt.36, sa.4, ss.481-490, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200966. Determination of antagonistic starter cultures for pickle and olive fermentation processes
Çon A. H., Karasu N.
Czech Journal of Food Sciences
, cilt.27, sa.3, ss.185-193, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200767. A study on the occurrence of aflatoxin in raw milk due to feeds
Ayar A., Sert D., Çon A. H.
Journal of Food Safety
, cilt.27, sa.2, ss.199-207, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200768. Endüstriyel Nisin Üretiminde Etkili Faktörler ve Model Sistemler
ŞİMŞEK Ö., ÇON A. H., AKÇELİK M.
Pamukkale Mühendislik Bilimleri
, cilt.13, sa.1, ss.57-67, 2007 (TRDizin)
2006
200669. Isolating lactic starter cultures with antimicrobial activity for sourdough processes
Şimsek Ö., Çon A. H., Tulumoǧlu Ş.
Food Control
, cilt.17, sa.4, ss.263-270, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200570. Combustion of bioDiesel fuel produced from hazelnut soapstock/waste sunflower oil mixture in a Diesel engine
Usta N., Öztürk E., Can Ö., Conkur E., Nas S., Çon A. H., et al.
Energy Conversion and Management
, cilt.46, sa.5, ss.741-755, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200471. Determination of microbiological contamination sources during ice cream production in Denizli, Turkey
Kanbakan U., Çon A. H., Ayar A.
Food Control
, cilt.15, sa.6, ss.463-470, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200372. Fermente Et Ürünlerinde Proteoliz Reaksiyonları
ERCOŞKUN H., ÇON A. H.
OMU Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.18, sa.1, ss.77-82, 2003 (Hakemli Dergi)
2003
200373. Ekşi Hamur Laktik Asit Bakterileri ve Ekmeğin Teknolojik Özellikleri Üzerine Etkisi
ŞİMŞEK Ö., ÇON A. H.
Unlu Mamuller Dergisi , cilt.12, sa.58, ss.44-56, 2003 (Hakemli Dergi)
2003
200374. Fermente Et Ürünlerinde Gerçekleşen Lipoliz Olayları ve Aromaya Etkileri
ERCOŞKUN H., ÇON A. H.
OMU Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.18, sa.2, ss.65-70, 2003 (Hakemli Dergi)
2001
200175. Antagonistic effect on Listeria monocytogenes and L. innocua of a bacteriocin-like metabolite produced by lactic acid bacteria isolated from sucuk
Çon A. H., Gökalp H. Y., KAYA M.
Meat Science
, cilt.59, sa.4, ss.437-441, 2001 (SCI-Expanded, Scopus)
2001
200176. The Effects of Casing Material and Ripening Period on Some Microbiological Properties of Tulum Cheese
ŞENGÜL M., TÜRKOĞLU H., ÇAKMAKÇI S., ÇON A. H.
PAKISTAN JOURNAL OF BIOLOGICAL SCIENCES , cilt.4, sa.7, ss.854-857, 2001 (Hakemli Dergi)
2001
200177. Denizli de Yaz ve Kış Mevsimlerinde Üretilen Torba Yogurtların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması
GÖKÇE R., ÇON A. H., GÜRSOY O.
Pamukkale Mühendislik Bilimleri Dergisi , cilt.7, sa.1, ss.81-86, 2001 (Hakemli Dergi)
2000
200078. Laktik Asit Bakterilerinin Antimikrobiyal Metabolitleri ve Etki Şekilleri
ÇON A. H., GÖKALP H. Y.
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi , cilt.30, sa.3-4, ss.180-190, 2000 (Hakemli Dergi)
2000
200079. Production of bacteriocin-like metabolites by lactic acid cultures isolated from sucuk samples
Çon A. H., Gökalp H. Y.
Meat Science
, cilt.55, sa.1, ss.89-96, 2000 (SCI-Expanded, Scopus)
1999
199980. Fermente Süt Ürünlerinde Bifidobakteriler ve Sağlıkla İlişkisi
GÜRSOY O., ÇON A. H., GÖKÇE R., GÖKALP H. Y.
OMU Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.14, sa.2, ss.173-183, 1999 (Hakemli Dergi)
1998
199881. Türkiye Pazarındaki Sucukların Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Nitelikleri
ÇON A. H., GÖKALP H. Y.
Gıda
, cilt.23, sa.5, ss.347-355, 1998 (TRDizin)
1998
199882. Fermente Et Ürünlerinde Bazı Biyokimyasal Reaksiyonlar ve Aroma Üzerine Etkileri
GÖKALP H. Y., ERCOŞKUN H., ÇON A. H.
Pamukkale Mühendislik Bilimleri , cilt.4, sa.3, ss.805-811, 1998 (Hakemli Dergi)
1998
199883. Some characteristics of lactic acid bacteria present in commercial sucuk samples
Yaman A., Gökalp H. Y., Çon A. H.
Meat Science
, cilt.49, sa.4, ss.387-397, 1998 (SCI-Expanded, Scopus)
1998
199884. Bazı Baharat Uçucu Yağlarının Çeşitli Bakterilere Karşı Antimikrobiyal Etkisi
ÇON A. H., AYAR A., GÖKALP H. Y.
Gıda
, cilt.23, sa.3, ss.171-175, 1998 (TRDizin)
1996
199685. Effects of different fruits and storage periods on microbiological qualities of fruit-flavored yogurt produced in Turkey
Çon A. H., ÇAKMAKÇI S., ÇAĞLAR A. E., Gökalp H.
Journal of Food Protection
, cilt.59, sa.4, ss.402-406, 1996 (Scopus)
1993
199386. Van ve Yöresinde İmal Edilen Kurutlar Üzerinde Bir Araştırma
AKYÜZ N., COŞKUN H., BAKIRCI İ., ÇON A. H.
Gıda , cilt.18, sa.4, ss.253-257, 1993 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. GIDALARDA BİYOJEN AMİN VARLIĞINI AZALTMAYA YÖNELİKYÖNTEMLER
KILIÇ TOSUN Ö., ÇON A. H.
ICONFOOD'24 3RD INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2024, ss.293-303, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. CRISPR-CAS SİSTEMİ VE GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ
KILIÇ TOSUN Ö., ÇON A. H.
Biotechnology Ecosystem for a Sustainable Life, İstanbul, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Özet Bildiri)
2020
20203. Farklı Bölgelerden İzole Edilen Bakterilerin Gıda Endüstrisinde Önemli Olan Bazı Enzimleri Üretim Potansiyellerinin Taranması
KARABACAK E. G., SAYGIN H., ŞAHİN N., ÇON A. H.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, ss.317, (Özet Bildiri)
2020
20204. EKŞİ HAMUR ÜRETİMİNDE LACTOBACILLUS BREVIS ED25 İÇİN OPTİMUM FERMANTASYON KOŞULLARININ BELİRLENMESİ
GÜL L. B., GÜL O., ÇON A. H.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.393, (Özet Bildiri)
2020
20205. Enzim Saflaştırmada Kromatografik Yöntemler
ÇON A. H., KARABACAK E. G.
Second International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Gaziantep, Türkiye, 07 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
20206. Possible Effect of Nutrition on Covid-19 or Other Viral Infections
Mohammed s., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
II. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Turkey, 1-3 September, 2020 (E-AGBIOL 2020), Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2020, cilt.1, ss.507, (Özet Bildiri)
2020
20207. Technological and Functional Features of Some Lactobacillus sp. and Lactococcus sp. Strains
ÖZDEMİR N., Enkhtur B., AYDIN A., MOHAMMED S., ÇON A. H.
II. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Turkey, 1-3 September, 2020 (E-AGBIOL 2020), Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2020, ss.506, (Özet Bildiri)
2020
20208. Investigation of fermentation conditions for sourdough by Lactobacillus curvatus N19: An optimization study
GÜL L. B., GÜL O., ÇON A. H.
3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 19 - 20 Mart 2020, (Özet Bildiri)
2020
20209. Response surface optimization of cryoprotectant formulation for Lactobacillus curvatus N19 during freeze-drying and determination of storage stability
GÜL L. B., ÇON A. H.
3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 19 - 20 Mart 2020, (Özet Bildiri)
2019
201910. Aromatic Characterization of Moldy Civil Cheese, a Traditional Turkish Cheese
ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
2nd International Conference on Agriculture, Technology, Engineering and Sciences (ICATES 2019), Lviv, Ukrayna, 18 Eylül 2019, cilt.1, ss.125-138, (Tam Metin Bildiri)
2019
201911. Production of Volatile Aromatic Compounds for Bakery with Some Yeast Species
ŞİMŞEK Ö., NİÇİN R., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
The 35th International Specialized Symposium on Yeasts (ISSY 35, 2019), Antalya, Türkiye, 21 - 25 Ekim 2019, cilt.1, ss.96, (Özet Bildiri)
2019
201912. Storage Stability of Probiotic Weissella cibaria N9 in Freeze Dried Form
ALKAN L. B., GÜL O., DERTLİ E., ÇON A. H.
0th Probiotics, Prebiotics New Foods, Nutraceuticals and Botanicals for Nutrition Human and Microbiota Health, 8 - 10 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
2019
201913. Storage Stability of Probiotic Weisella cibaria N9 in Freeze-Dried Form
GÜL L. B., GÜL O., DERTLİ E., ÇON A. H.
10th Probiotics, Prebiotics New Foods, Nutraceuticals and Botanicals for Nutrition Human and Microbiota Health, Roma, İtalya, 8 - 10 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
2019
201914. Effect of Cryoprotectant on the Viability of Lactobacillus brevis ED25 during Freezing and Freeze Drying and Stability of Freeze Dried Cells under Accelerated Storage Conditions
ALKAN L. B., GÜL O., YILMAZ M. T., DERTLİ E., ÇON A. H.
2nd International Congress on Engineering and Life Science, 11 - 14 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2018
201815. The effect of drying methods on antioxidant and antimicrobial properties of stinging nettles (Urtica dioica), umuravumba (Iboza riparia) and ginger (Zingiber officinale)
Ndisanze M., ÇON A. H.
4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, 2 - 04 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
201816. Understanding the Tarhana Fermentation
ŞİMŞEK Ö., ÇON A. H.
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, ss.53, (Özet Bildiri)
2018
201817. The effect of drying methods on antioxidant and antimicrobial properties of celery and red onion
NDISANZE M. A., ÇON A. H.
International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201818. Çakallı Menemen (A Traditional Turkish Dish)
ALKAN L. B., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201819. Çakallı Menemen (A Traditional Turkish Dish)
GÜL L. B., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, ss.145, (Özet Bildiri)
2018
201820. Folate-Producing Lactic Acid Bacteria Isolated From Foods
ÖZDEMİR N., AYDIN A., Enkhtur B., ÇON A. H.
The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.1, ss.319, (Özet Bildiri)
2018
201821. Nilgün Özdemir, N., Aydın, A., Enkhtor, B., Çon, A.H. 2018. Folate-Producing Lactic Acid Bacteria Isolated From Foods
ÖZDEMİR N., AYDIN A., ENKHTUR B., ÇON A. H.
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, ss.319, (Özet Bildiri)
2018
201822. Çakallı Menemen (A Ttaditional Turkish Dish)
GÜL L. B., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.1, ss.145, (Özet Bildiri)
2017
201723. Determination Organic Acid Profiles of Tarhana Dough Samples Produced with Starter Culture
GÜL L. B., ÇON A. H.
II. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201724. Determination Organic Acid Profiles of Tarhana Dough Samples Produced with Starter Culture
ALKAN L. B., ÇON A. H.
International Conference on Advanced Engineering TechnologiesYıl:2017, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201725. Effect of Gamma Irradiation on Microbiological and Pest Load of natural Hazelnut Kernels
KOÇ GÜLER S., BOSTAN S. Z., ÇON A. H., TURANLI F.
IX. International Congress on Hazelnut, 15 - 19 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)
2017
201726. Microbial Content and Volatile Aroma Compounds of Kefir Supplemented Soymilk and Bifidobacterium spp.
Karaçalı R., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201727. Kombucha and Health
ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences and Technologies (ICAFOF 2017 Cappadocia / Turkey), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, cilt.1, ss.757, (Özet Bildiri)
2017
201728. Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Greowing Wild in Black Sea Region of Turkey
GÜL L. B., ÖZDEMİR N., GÜL O., ÇIRAK C., ÇON A. H.
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life", 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201729. Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Growing Wild in Black Sea Region of Turkey
ALKAN L. B., ÖZDEMİR N., GÜL O., ÇIRAK C., ÇON A. H.
International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201730. Therapeutic Properties and Use of Oleaster (Elaeagnus Angustıfolıa L.) in Folk Medicine.
ÇOMAK B., ÇON A. H.
1st International Congress on Medicinal And Aromatic Plants –Natural and Healthy Life, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201731. Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Growing Wild in Black Sea Region of Turkey
GÜL L. B., ÖZDEMİR N., GÜL O., ÇIRAK C., ÇON A. H.
1st INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS "Natural and Healthy Life" (Konya, Türkiye), Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, cilt.1, ss.1310, (Özet Bildiri)
2017
201732. Antifungal Activity of Lactic Acid Bacteria Isolated from Tarhana Dough against Some Molds
ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
INTERNATIONAL DNA DAY AND GENOME CONGRESS (IDDGC'17) AHİ EVRAN UNIVERSITY KIRŞEHİR / TURKEY, Kırşehir, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2017, cilt.1, ss.197, (Özet Bildiri)
2017
201733. Exopolysaccharide Production of Lactic Acid Bacteria Isolated from Sourdough
ÖZDEMİR N., Enkhtur B., ÇON A. H.
INTERNATIONAL DNA DAY AND GENOME CONGRESS (IDDGC'17) AHİ EVRAN UNIVERSITY KIRŞEHİR / TURKEY, Kırşehir, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2017, cilt.1, ss.196, (Özet Bildiri)
2017
201734. THE FLORA OF LACTIC ACID BACTERIA IN TRABZON (VAKFIKEBİR) BREAD SOURDOUGH
YURTTAŞ M., ŞAHİN N., ÇON A. H.
International dna day and genome congress (IDDGC' 17), 24 - 28 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2017
201735. The Flora of Lactic Acid Bacteria in Trabzon (Vakfıkebir) Bread Sourdough
YURTTAŞ M., ŞAHİN N., ÇON A. H.
International Dna Day and Genome Congress, Kırşehir, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2017, ss.240, (Özet Bildiri)
2016
201636. Turist Beslenmesinde Probiyotiklerin Önemi
BİRCAN M., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği, 21 - 23 Mayıs 2016
2016
201637. The Importance of ProbIotics for Traveler s Nutrition
BİRCAN M., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, cilt.1, ss.36, (Özet Bildiri)
2016
201638. EPR Study of Hazelnut Species Irradiated with UV and Gamma Rays
ÇELİK Y., KARABULUT B., KOÇ GÜLER S., ÖZDEMİR N., BOSTAN S. Z., ÇON A. H.
2nd International Conference on Computational and Experimental Science and Engineering, 14 - 19 Ekim 2016, ss.76, (Özet Bildiri)
2015
201539. The Volatile Profile at the Fermentation of Uşak Tarhana Dough and Relation with Microbial Diversity
ŞİMŞEK Ö., ÖZDEMİR N., TEMİZ H., ÖZKAL S. G., ÇON A. H.
VIth Sourdough Symposium, Nantes, Fransa, 30 Eylül - 02 Ekim 2015, ss.90, (Özet Bildiri)
2015
201540. Some Properties of Yayla Tea
GÜL L. B., ÖZDEMİR N., GÜL O., ÇON A. H.
The 3rd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.584, (Özet Bildiri)
2015
201541. Bafra's Creamy Delight
ÖZDEMİR N., BİRCAN M., ÇON A. H.
The 3rd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic To Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.415, (Özet Bildiri)
2015
201542. SOME PROPERTIES OF YAYLA TEA
ALKAN L. B., ÖZDEMİR N., GÜL O., ÇON A. H.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, SARAY BOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201543. The Organic Acid Amount and Profile of Uşak Tarhana Dough During The Fermentation
ÇON A. H., ŞİMŞEK Ö., KAYA H. İ., ÖZDEMİR N.
The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.91, (Özet Bildiri)
2015
201544. Çay Üretiminde Ozon Kullanımı
ÖZDEMİR N., YURTTAŞ M., ÇON A. H.
III. Pamukkale Gıda Sempozyumu " Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, cilt.1, ss.183, (Özet Bildiri)
2015
201545. Güvenli Gıda ve Ozon
ÖZDEMİR N., OĞUZ G., ÇON A. H.
5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, cilt.1, ss.146-147, (Özet Bildiri)
2015
201546. Ekşihamur Laktik Asit Bakterilerinin Fitik Asit Üzerine Etkisi
YURTTAŞ M., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi 28-30 Nisan, 2015, Nevşehir, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, cilt.1, ss.10, (Özet Bildiri)
2014
201447. Et ürünlerini kürlemede ultrases kullanımı
TURHAN S., SARICAOĞLU F. T., TURAL S., ÇON A. H.
3. Et Ürünleri Çalıştayı “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon”, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014
2014
201448. Geleneksel Fermente Gıdalardan İzole edilen Asetik Asit Bakterilerinin Sağlık Üzerine Etkisi
ÖZDEMİR N., YURTTAŞ M., ÇON A. H.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.292, (Özet Bildiri)
2013
201349. Twisted Amasya Bun (Burmalı Amasya Çöreği)
YURTTAŞ M., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.221, (Özet Bildiri)
2013
201350. SOME CHARACTERISTICS OF TARHANA DOUGH PRODUCED BY DIFFERENT LACTIC STARTER CULTURES
ALKAN L. B., ÇON A. H.
THE 2. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ”TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS”, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201351. Use Of Bacteriocin Producer Lactic Acid Bacteria At The Production of Tarhana
KAYA H. İ., KÖRDİKANLIOĞLU B., ŞİMŞEK Ö., ÇON A. H.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.211
2013
201352. Burmalı Amasya Çöreği Twisted Amasya Bun
BİRCAN M., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.221
2013
201353. Some Characteristics Of Tarhana Dough Produced By Different Lactic Starter Cultures
ALKAN L. B., ÇON A. H.
The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.219
2013
201354. Biodiversity and Stability of Lactic Acid Bacterial Community at Tarhana Dough Fermentation a Sourdough Included Fermented Food
ŞİMŞEK Ö., Özel S., ÇON A. H.
The V International Symposium on Sourdough - Cereal Fermentation for Future Foods, Helsinki, Finlandiya, 10 - 12 Ekim 2013
2012
201255. Kastamonu Yaş Tarhanasının Muhafaza Kalitesi
ÖZDEMİR N., ALKAN L. B., ÇON A. H.
KASTAMONU’NUN DOĞAL ZENGİNLİKLERİ SEMPOZYUMU, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201256. Farklı Gıda Ekosistemlerinde Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Arasındaki İnteraksiyonlar
GÜL L. B., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
Türkiye 11, Gıda Kongresi 10-12 Ekimi 2012, Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.30, (Özet Bildiri)
2012
201257. FARKLI GIDA EKOSİSTEMLERİNDE LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ VE MAYALAR ARASINDAKİ İNTERAKSİYONLAR
ALKAN L. B., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.
TÜRKİYE 11. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. THE STRATEGIES OF LACTIC ACID BACTERIA ON ACRYLAMIDE MITIGATION - A REVIEW
ÖZDEMİR N., MOHAMMED S., ÇON A. H.
RECENT RESEARCHES AND PRACTICES IN ENGINEERING SCIENCES, KURT Halil İbrahim, KILIÇER Ali, Editör, Livre de Lyon, ss.121-147, 2022
2022
20222. BASIC CONCEPTS OF FOOD MICROBIOLOGY
DEMİRGÜL F., ŞİMŞEK Ö., ÇON A. H.
FOOD SCIENCE TECHNOLOGY AND ENGINEERING, ANLI ERTAN, ŞANLIBABA PINAR, Editör, NOBEL, Ankara, ss.37-64, 2022
2021
20213. ESANS YAĞLARIN GIDA KORUYUCUSU OLARAK KULLANIMI
KARABACAK E. G., ÇON A. H.
Esans Yağlar, Ergin Öztürk, Ahmet Tekeli, Editör, İksad, Ankara, ss.405-444, 2021
2020
20204. Probiyotik Kültürlerin Tanımlanması ve Güvenilirlik Kriterleri
ŞİMŞEK Ö., GÜRSOY O., ÇON A. H.
Probiyotik Yüzyılı, Mustafa AKÇELİK, Pınar ŞANLIBABA, Nefise AKÇELİK, Başar UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.99-124, 2020
2020
20205. Probiyotik Mikroorganizmaların Seçiminde Kullanılan Kriterler
GÜRSOY O., ŞİMŞEK Ö., ÇON A. H.
Probiyotik Yüzyılı, Mustafa AKÇELİK, Pınar ŞANLIBABA, Nefise AKÇELİK, Başar UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.125-180, 2020
2020
20206. TARHANA ÜRETİMİ
ÖZDEMİR N., ŞİMŞEK Ö., ÇON A. H.
FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ VE MİKROBİYOLOJİSİ, Erkmen Osman, Erten Hüseyin, Sağlam Hidayet, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.531-560, 2020
2020
20207. Tarhana üretimi
ÖZDEMİR N., ŞİMŞEK Ö., ÇON A. H.
Fermente ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Hüseyin Erten, hidayet Sağlam, Editör, Nobel, ss.531, 2020
Desteklenen Projeler
2024 - 2025
2024 - 2025Kızılcık tohumu kullanarak nanopartikül sentezi ve karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Çon A. H. (Yürütücü), DÖNMEZ H. P.
2020 - 2022
2020 - 2022Fermente Gıdalardan İzole Edilen Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Bakteriyosinlerin Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Çon A. H. (Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Samsun Bölgesindeki Bazı Fermente Süt Ürünlerinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Ekzopolisakkaritlerin Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Çon A. H. (Yürütücü)
2019 - 2021
2019 - 2021Geleneksel Peynirlerden Probiyotik Özellikteki Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Çon A. H. (Yürütücü)
2017 - 2020
2017 - 2020Laktik Starter Kültürlerin Liyofilizasyon ve Depolama Stabilitesinin Modellenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Yılmaz M. T., Gül O., Çon A. H. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Microbial diversity of traditional kefir grains and their role on kefir aroma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Çon A. H. (Yürütücü)
2016 - 2019
2016 - 2019
Öğretim Üyelerinin Araştırma Amaçlı Teknolojik Donanımlarının Geliştirilmesi Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çon A. H. (Yürütücü), Atay Ş.
2018 - 2018
2018 - 2018The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Çon A. H. (Yürütücü)
2016 - 2016
2016 - 2016The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Çon A. H. (Yürütücü)
2015 - 2015
2015 - 20153 rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Çon A. H. (Yürütücü)
2012 - 2014
2012 - 2014