Prof. Dr. Ahmet Hilmi Çon


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Bilimleri Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)


Avesis Araştırma Alanları: Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Çon Ahmet H., ÇON Ahmet Hilmi, Ahmet Hilmi ÇON, çon ah, On A.H.

Metrikler

Yayın

154

Yayın (WoS)

50

Yayın (Scopus)

54

Atıf (WoS)

1086

H-İndeks (WoS)

19

Atıf (Scopus)

1176

H-İndeks (Scopus)

19

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

30

H-İndeks (Sobiad)

2

Proje

42

Tez Danışmanlığı

23

Açık Erişim

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1991 - 1995

1991 - 1995

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

1988 - 1990

1988 - 1990

Yüksek Lisans

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1984 - 1988

1984 - 1988

Lisans

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ürünleri Teknolojisi Pr., Türkiye

Yaptığı Tezler

1995

1995

Doktora

Sucuktan bakteriosin benzeri antimikrobiyal metabolit üreten laktik asit bakterilerinin izolasyon ve identifikasyonu ve çeşitli gıda zararlısı ve/veya gıda kaynaklı projen bakterilere karşı antagonistik aktivite araştırı

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

1990

1990

Yüksek Lisans

Samsun Piyasasında Satışa Sunulan Tereyağlarının Bazı Özellikleri Üzerine Bir Araştırma

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2008 - 2011

2008 - 2011

Prof. Dr.

Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2002 - 2008

2002 - 2008

Doç. Dr.

Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1996 - 2002

1996 - 2002

Yrd. Doç. Dr.

Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1995 - 1996

1995 - 1996

Araştırma Görevlisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1991 - 1995

1991 - 1995

Araştırma Görevlisi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1990 - 1991

1990 - 1991

Araştırma Görevlisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1989 - 1990

1989 - 1990

Araştırma Görevlisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Yönetimsel Görevler

2012 - Devam Ediyor

2012 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

2015 - 2018

2015 - 2018

Bölüm Başkanı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

2003 - 2011

2003 - 2011

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Pamukkale Üniversitesi

2004 - 2008

2004 - 2008

Bölüm Başkan Yardımcısı

Pamukkale Üniversitesi

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

ASETİK ASİT VE LAKTİK ASİT FERMANTASYONLARI

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE MİKROBİYOLOJİK LABORATUVAR TEKNİKLERİ

GIDA MİKOLOJİSİ VE MİKOTOKSİKOLOJİSİ

Lisans

Lisans

GIDA MİKROBİYOLOJİ

MODERN BİYOTEKNOLOJİ

GIDA ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ

GENEL MİKROBİYOLOJİ

Yönetilen Tezler

1999

1999

Yüksek Lisans

Dondurma üretiminde mikrobiyal bulaşma kaynaklarının belirlenmesi

Ahmet Hilmi Ç. (Danışman)

Ü.KANBAKAN(Öğrenci)

Verdiği Kurs ve Eğitimler

2019 - 2019

2019 - 2019

Fen-Mühendislik Bilimleri TUBITAK 1001 proje çağrılarına etkin proje yazma eğitimi

Teknoloji Transfer Ofisi - Eğitim

Çon A. H., Balkaya A., Çelik H., Şimşek Ö., Dertli E.

Makaleler

Tümü (86)
SCI-E, SSCI, AHCI (47)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (50)
ESCI (3)
Scopus (53)
TRDizin (16)
Diğer Yayınlar (22)

2017

2017

41. Kombucha and Health

ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

JOURNAL OF HEALTH SCIENCE , cilt.5, ss.244-250, 2017 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. GIDALARDA BİYOJEN AMİN VARLIĞINI AZALTMAYA YÖNELİKYÖNTEMLER

KILIÇ TOSUN Ö., ÇON A. H.

ICONFOOD'24 3RD INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2024, ss.293-303, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. CRISPR-CAS SİSTEMİ VE GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ

KILIÇ TOSUN Ö., ÇON A. H.

Biotechnology Ecosystem for a Sustainable Life, İstanbul, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

4. EKŞİ HAMUR ÜRETİMİNDE LACTOBACILLUS BREVIS ED25 İÇİN OPTİMUM FERMANTASYON KOŞULLARININ BELİRLENMESİ

GÜL L. B., GÜL O., ÇON A. H.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.393, (Özet Bildiri)

2020

2020

5. Enzim Saflaştırmada Kromatografik Yöntemler

ÇON A. H., KARABACAK E. G.

Second International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Gaziantep, Türkiye, 07 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

6. Possible Effect of Nutrition on Covid-19 or Other Viral Infections

Mohammed s., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

II. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Turkey, 1-3 September, 2020 (E-AGBIOL 2020), Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2020, cilt.1, ss.507, (Özet Bildiri)

2020

2020

7. Technological and Functional Features of Some Lactobacillus sp. and Lactococcus sp. Strains

ÖZDEMİR N., Enkhtur B., AYDIN A., MOHAMMED S., ÇON A. H.

II. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Turkey, 1-3 September, 2020 (E-AGBIOL 2020), Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2020, ss.506, (Özet Bildiri)

2020

2020

8. Investigation of fermentation conditions for sourdough by Lactobacillus curvatus N19: An optimization study

GÜL L. B., GÜL O., ÇON A. H.

3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 19 - 20 Mart 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

9. Response surface optimization of cryoprotectant formulation for Lactobacillus curvatus N19 during freeze-drying and determination of storage stability

GÜL L. B., ÇON A. H.

3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 19 - 20 Mart 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

10. Aromatic Characterization of Moldy Civil Cheese, a Traditional Turkish Cheese

ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

2nd International Conference on Agriculture, Technology, Engineering and Sciences (ICATES 2019), Lviv, Ukrayna, 18 Eylül 2019, cilt.1, ss.125-138, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

11. Production of Volatile Aromatic Compounds for Bakery with Some Yeast Species

ŞİMŞEK Ö., NİÇİN R., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

The 35th International Specialized Symposium on Yeasts (ISSY 35, 2019), Antalya, Türkiye, 21 - 25 Ekim 2019, cilt.1, ss.96, (Özet Bildiri)

2019

2019

12. Storage Stability of Probiotic Weissella cibaria N9 in Freeze Dried Form

ALKAN L. B., GÜL O., DERTLİ E., ÇON A. H.

0th Probiotics, Prebiotics New Foods, Nutraceuticals and Botanicals for Nutrition Human and Microbiota Health, 8 - 10 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

13. Storage Stability of Probiotic Weisella cibaria N9 in Freeze-Dried Form

GÜL L. B., GÜL O., DERTLİ E., ÇON A. H.

10th Probiotics, Prebiotics New Foods, Nutraceuticals and Botanicals for Nutrition Human and Microbiota Health, Roma, İtalya, 8 - 10 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

16. Understanding the Tarhana Fermentation

ŞİMŞEK Ö., ÇON A. H.

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, ss.53, (Özet Bildiri)

2018

2018

17. The effect of drying methods on antioxidant and antimicrobial properties of celery and red onion

NDISANZE M. A., ÇON A. H.

International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

18. Çakallı Menemen (A Traditional Turkish Dish)

ALKAN L. B., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

19. Çakallı Menemen (A Traditional Turkish Dish)

GÜL L. B., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, ss.145, (Özet Bildiri)

2018

2018

20. Folate-Producing Lactic Acid Bacteria Isolated From Foods

ÖZDEMİR N., AYDIN A., Enkhtur B., ÇON A. H.

The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.1, ss.319, (Özet Bildiri)

2018

2018

21. Nilgün Özdemir, N., Aydın, A., Enkhtor, B., Çon, A.H. 2018. Folate-Producing Lactic Acid Bacteria Isolated From Foods

ÖZDEMİR N., AYDIN A., ENKHTUR B., ÇON A. H.

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, ss.319, (Özet Bildiri)

2018

2018

22. Çakallı Menemen (A Ttaditional Turkish Dish)

GÜL L. B., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.1, ss.145, (Özet Bildiri)

2017

2017

23. Determination Organic Acid Profiles of Tarhana Dough Samples Produced with Starter Culture

GÜL L. B., ÇON A. H.

II. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

24. Determination Organic Acid Profiles of Tarhana Dough Samples Produced with Starter Culture

ALKAN L. B., ÇON A. H.

International Conference on Advanced Engineering TechnologiesYıl:2017, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

26. Microbial Content and Volatile Aroma Compounds of Kefir Supplemented Soymilk and Bifidobacterium spp.

Karaçalı R., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

27. Kombucha and Health

ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences and Technologies (ICAFOF 2017 Cappadocia / Turkey), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, cilt.1, ss.757, (Özet Bildiri)

2017

2017

28. Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Greowing Wild in Black Sea Region of Turkey

GÜL L. B., ÖZDEMİR N., GÜL O., ÇIRAK C., ÇON A. H.

I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life", 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

29. Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Growing Wild in Black Sea Region of Turkey

ALKAN L. B., ÖZDEMİR N., GÜL O., ÇIRAK C., ÇON A. H.

International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

30. Therapeutic Properties and Use of Oleaster (Elaeagnus Angustıfolıa L.) in Folk Medicine.

ÇOMAK B., ÇON A. H.

1st International Congress on Medicinal And Aromatic Plants –Natural and Healthy Life, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

31. Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Growing Wild in Black Sea Region of Turkey

GÜL L. B., ÖZDEMİR N., GÜL O., ÇIRAK C., ÇON A. H.

1st INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS "Natural and Healthy Life" (Konya, Türkiye), Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, cilt.1, ss.1310, (Özet Bildiri)

2017

2017

32. Antifungal Activity of Lactic Acid Bacteria Isolated from Tarhana Dough against Some Molds

ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

INTERNATIONAL DNA DAY AND GENOME CONGRESS (IDDGC'17) AHİ EVRAN UNIVERSITY KIRŞEHİR / TURKEY, Kırşehir, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2017, cilt.1, ss.197, (Özet Bildiri)

2017

2017

33. Exopolysaccharide Production of Lactic Acid Bacteria Isolated from Sourdough

ÖZDEMİR N., Enkhtur B., ÇON A. H.

INTERNATIONAL DNA DAY AND GENOME CONGRESS (IDDGC'17) AHİ EVRAN UNIVERSITY KIRŞEHİR / TURKEY, Kırşehir, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2017, cilt.1, ss.196, (Özet Bildiri)

2017

2017

34. THE FLORA OF LACTIC ACID BACTERIA IN TRABZON (VAKFIKEBİR) BREAD SOURDOUGH

YURTTAŞ M., ŞAHİN N., ÇON A. H.

International dna day and genome congress (IDDGC' 17), 24 - 28 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

35. The Flora of Lactic Acid Bacteria in Trabzon (Vakfıkebir) Bread Sourdough

YURTTAŞ M., ŞAHİN N., ÇON A. H.

International Dna Day and Genome Congress, Kırşehir, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2017, ss.240, (Özet Bildiri)

2016

2016

36. Turist Beslenmesinde Probiyotiklerin Önemi

BİRCAN M., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği, 21 - 23 Mayıs 2016

2016

2016

37. The Importance of ProbIotics for Traveler s Nutrition

BİRCAN M., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, cilt.1, ss.36, (Özet Bildiri)

2016

2016

38. EPR Study of Hazelnut Species Irradiated with UV and Gamma Rays

ÇELİK Y., KARABULUT B., KOÇ GÜLER S., ÖZDEMİR N., BOSTAN S. Z., ÇON A. H.

2nd International Conference on Computational and Experimental Science and Engineering, 14 - 19 Ekim 2016, ss.76, (Özet Bildiri)

2015

2015

40. Some Properties of Yayla Tea

GÜL L. B., ÖZDEMİR N., GÜL O., ÇON A. H.

The 3rd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.584, (Özet Bildiri)

2015

2015

41. Bafra's Creamy Delight

ÖZDEMİR N., BİRCAN M., ÇON A. H.

The 3rd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic To Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.415, (Özet Bildiri)

2015

2015

42. SOME PROPERTIES OF YAYLA TEA

ALKAN L. B., ÖZDEMİR N., GÜL O., ÇON A. H.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, SARAY BOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

43. The Organic Acid Amount and Profile of Uşak Tarhana Dough During The Fermentation

ÇON A. H., ŞİMŞEK Ö., KAYA H. İ., ÖZDEMİR N.

The 3rd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.91, (Özet Bildiri)

2015

2015

44. Çay Üretiminde Ozon Kullanımı

ÖZDEMİR N., YURTTAŞ M., ÇON A. H.

III. Pamukkale Gıda Sempozyumu " Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, cilt.1, ss.183, (Özet Bildiri)

2015

2015

45. Güvenli Gıda ve Ozon

ÖZDEMİR N., OĞUZ G., ÇON A. H.

5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, cilt.1, ss.146-147, (Özet Bildiri)

2015

2015

46. Ekşihamur Laktik Asit Bakterilerinin Fitik Asit Üzerine Etkisi

YURTTAŞ M., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi 28-30 Nisan, 2015, Nevşehir, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, cilt.1, ss.10, (Özet Bildiri)

2014

2014

47. Et ürünlerini kürlemede ultrases kullanımı

TURHAN S., SARICAOĞLU F. T., TURAL S., ÇON A. H.

3. Et Ürünleri Çalıştayı “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon”, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014

2014

2014

48. Geleneksel Fermente Gıdalardan İzole edilen Asetik Asit Bakterilerinin Sağlık Üzerine Etkisi

ÖZDEMİR N., YURTTAŞ M., ÇON A. H.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.292, (Özet Bildiri)

2013

2013

49. Twisted Amasya Bun (Burmalı Amasya Çöreği)

YURTTAŞ M., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.221, (Özet Bildiri)

2013

2013

50. SOME CHARACTERISTICS OF TARHANA DOUGH PRODUCED BY DIFFERENT LACTIC STARTER CULTURES

ALKAN L. B., ÇON A. H.

THE 2. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ”TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS”, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

51. Use Of Bacteriocin Producer Lactic Acid Bacteria At The Production of Tarhana

KAYA H. İ., KÖRDİKANLIOĞLU B., ŞİMŞEK Ö., ÇON A. H.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.211

2013

2013

52. Burmalı Amasya Çöreği Twisted Amasya Bun

BİRCAN M., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.221

2013

2013

53. Some Characteristics Of Tarhana Dough Produced By Different Lactic Starter Cultures

ALKAN L. B., ÇON A. H.

The 2nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.219

2013

2013

54. Biodiversity and Stability of Lactic Acid Bacterial Community at Tarhana Dough Fermentation a Sourdough Included Fermented Food

ŞİMŞEK Ö., Özel S., ÇON A. H.

The V International Symposium on Sourdough - Cereal Fermentation for Future Foods, Helsinki, Finlandiya, 10 - 12 Ekim 2013

2012

2012

55. Kastamonu Yaş Tarhanasının Muhafaza Kalitesi

ÖZDEMİR N., ALKAN L. B., ÇON A. H.

KASTAMONU’NUN DOĞAL ZENGİNLİKLERİ SEMPOZYUMU, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

56. Farklı Gıda Ekosistemlerinde Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Arasındaki İnteraksiyonlar

GÜL L. B., ÖZDEMİR N., ÇON A. H.

Türkiye 11, Gıda Kongresi 10-12 Ekimi 2012, Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.30, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. THE STRATEGIES OF LACTIC ACID BACTERIA ON ACRYLAMIDE MITIGATION - A REVIEW

ÖZDEMİR N., MOHAMMED S., ÇON A. H.

RECENT RESEARCHES AND PRACTICES IN ENGINEERING SCIENCES, KURT Halil İbrahim, KILIÇER Ali, Editör, Livre de Lyon, ss.121-147, 2022

2022

2022

2. BASIC CONCEPTS OF FOOD MICROBIOLOGY

DEMİRGÜL F., ŞİMŞEK Ö., ÇON A. H.

FOOD SCIENCE TECHNOLOGY AND ENGINEERING, ANLI ERTAN, ŞANLIBABA PINAR, Editör, NOBEL, Ankara, ss.37-64, 2022

2021

2021

3. ESANS YAĞLARIN GIDA KORUYUCUSU OLARAK KULLANIMI

KARABACAK E. G., ÇON A. H.

Esans Yağlar, Ergin Öztürk, Ahmet Tekeli, Editör, İksad, Ankara, ss.405-444, 2021

2020

2020

4. Probiyotik Kültürlerin Tanımlanması ve Güvenilirlik Kriterleri

ŞİMŞEK Ö., GÜRSOY O., ÇON A. H.

Probiyotik Yüzyılı, Mustafa AKÇELİK, Pınar ŞANLIBABA, Nefise AKÇELİK, Başar UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.99-124, 2020

2020

2020

5. Probiyotik Mikroorganizmaların Seçiminde Kullanılan Kriterler

GÜRSOY O., ŞİMŞEK Ö., ÇON A. H.

Probiyotik Yüzyılı, Mustafa AKÇELİK, Pınar ŞANLIBABA, Nefise AKÇELİK, Başar UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.125-180, 2020

2020

2020

6. TARHANA ÜRETİMİ

ÖZDEMİR N., ŞİMŞEK Ö., ÇON A. H.

FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ VE MİKROBİYOLOJİSİ, Erkmen Osman, Erten Hüseyin, Sağlam Hidayet, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.531-560, 2020

2020

2020

7. Tarhana üretimi

ÖZDEMİR N., ŞİMŞEK Ö., ÇON A. H.

Fermente ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Hüseyin Erten, hidayet Sağlam, Editör, Nobel, ss.531, 2020

Desteklenen Projeler

2024 - 2025

2024 - 2025

Kızılcık tohumu kullanarak nanopartikül sentezi ve karakterizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Çon A. H. (Yürütücü), DÖNMEZ H. P.

2020 - 2022

2020 - 2022

Fermente Gıdalardan İzole Edilen Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Bakteriyosinlerin Karakterizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Çon A. H. (Yürütücü)

2019 - 2021

2019 - 2021

Geleneksel Peynirlerden Probiyotik Özellikteki Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve Karakterizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Çon A. H. (Yürütücü)

2017 - 2020

2017 - 2020

Laktik Starter Kültürlerin Liyofilizasyon ve Depolama Stabilitesinin Modellenmesi

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Yılmaz M. T., Gül O., Çon A. H. (Yürütücü)

2018 - 2019

2018 - 2019

Microbial diversity of traditional kefir grains and their role on kefir aroma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Çon A. H. (Yürütücü)

2016 - 2019

2016 - 2019

Öğretim Üyelerinin Araştırma Amaçlı Teknolojik Donanımlarının Geliştirilmesi ProjesiSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Çon A. H. (Yürütücü), Atay Ş.

2018 - 2018

2018 - 2018

The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Çon A. H. (Yürütücü)

2016 - 2016

2016 - 2016

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Çon A. H. (Yürütücü)

2015 - 2015

2015 - 2015

3 rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Çon A. H. (Yürütücü)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 377

h-indeksi (WOS): 12