Yayınlar & Eserler

Makaleler 53
Tümü (53)
SCI-E, SSCI, AHCI (27)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (28)
ESCI (1)
Scopus (27)
TRDizin (8)
Diğer Yayınlar (19)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 78

1. OAT MİLK AS A FUNCTİONAL FOOD

4. INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 24 Aralık 2022, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

2. GELENEKSEL GIDALAR VE GIDA ETİĞİ

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (24-26 Kasım 2022), Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)

3. Bafra Şırası

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (24-26 Kasım 2022), Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)

4. INVESTIGATION OF THE PRINTABILITY OF THREE-DIMENSIONAL POTATO PUREE PRINTING BY IMAGE PROCESSING METHOD

2. International Anatolian Scientific Research Congress October 25, 2022 / Sanliurfa, Türkiye, Şanlıurfa, Türkiye, 25 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

5. PRODUCTION OF ENRICHED AND SPREADABLE LOR (TURKISH WHEY CHEESE), AMINO ACID COMPOSITION AND INVESTIGATION OF THE RHEOLOGICAL PROPERTIES

2. International Anatolian Scientific Research Congress October 25, 2022 / Sanliurfa, Türkiye, Şanlıurfa, Türkiye, 25 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

6. TIGERNUT MILK AS A FUNCTIONAL FOOD

INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 15 - 16 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

7. Kurut, Forgotten Traditional Product

2nd international congress Engineering and Life Science, 11 - 14 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

8. Yemeye Hazır Salataların Mikrobiyolojik Kalitesi

4th International AnatolianAgriculture, Food, Environment andBiology Congress, 20 - 22 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

9. Yenilebilir Film Kaplamalarda Antimikrobiyel Kullanımının Etkileri

4th International AnatolianAgriculture, Food, Environment andBiology Congress, 20 - 22 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

10. Biyolojik Detoksifikasyon

4th International AnatolianAgriculture, Food, Environment andBiology Congress, 20 - 22 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

11. Samsun İl Merkezinde Toplu Tüketim Yerlerinde Servise Sunulan Sebze Salatalarının Bazı Kalite Özellikleri

4th International AnatolianAgriculture, Food, Environment andBiology Congress, 20 - 22 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

12. Et ve Et Ürünlerinde Biyoaktif Bileşenler

4th International AnatolianAgriculture, Food, Environment andBiology Congress, 20 - 22 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

13. B Galaktosidazın transgalaktosilasyon yönü ve galaktooligosakkarit sentezi

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 Mayıs 2008 - 23 Mayıs 2018, ss.1003, (Özet Bildiri)

14. Probiotic microorganisms in traditional fermented dairy products

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

15. SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

16. Biologically Active Peptides Derived From Various Food Sources: Releasing Methods And Processes

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

17. Biologically Active Peptides Derived from Royal Jelly

45th APIMONDIA ULUSLARARASI ARICILIK KONGRESİ, 29 Eylül - 04 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

18. Effect of microbial transglutaminase on textural properties of probiotic yoghurts fortification with soymilk

International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

19. Pomegranate peel extract: Potantial uses and applications in food safety and quality.

I. International Congress on medicimal and Aromatic Plants “Natural and healthy Life”. TABKON’17, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

20. The use of ST. John’s wort extract in production of probiotic ayran

I. International Congress on medicimal and Aromatic Plants “Natural and healthy Life”. TABKON’17, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

21. Karayemiş Laurocerasus officinalis ilaveli Tarhananın Ucucu AromatikBileşenleri Kompozisyonu

5th International Vocational Schools Symposium – Prizren, 18 - 20 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)

22. Geographical Indication Turkish Traditional Food Cheeses

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

23. Mineral contents of yogurts fortified with different fruit marmalades

The 3th International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.188, (Tam Metin Bildiri)

24. Probiotic Bacteria in Traditional Fermented Milk Products

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

25. Kahramanmaras Tarhana Production

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

26. Microbiological Characteristics of Çökelek and Lor Cheese

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

27. Some physicochemical and sensory properties of ice cream used at different rates mulberry pekmez

The 3th International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, ss.187, (Özet Bildiri)

28. Pathogen Threat in Fermented Products

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

29. Effect of Fermentation in Turkish Type Sausage

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

31. Mikrobiyel kaynaklı antioksidanlar

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

32. Gıda ambalajlamada nanoteknoloji uygulamaları

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

33. Mikroenkapsülasyon yöntemlerinin gıdalarda uygulanması

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

34. Hayvansal ürünlerde saksitoksin ve önemi

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

35. Alfa amilaz enzimi üretiminde rekombinant DNA teknolojisinin kullanımı

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

36. Fermente gıdalarda bulunan laktik asit bakterilerinin tanımlanmasında kullanılan yöntemler

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

37. Traditional Sourdough Bread Production

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 Ekim - 04 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

38. Balık Antifriz Proteinleri: yapıları, fonksiyonları ve gıdalarda kullanım potansiyeller.

5. Doğu Anadolu Bölgesi Su Ürünleri Sempozymu, Türkiye, 31 Mayıs - 02 Haziran 2014, (Özet Bildiri)

39. Balık antifriz proteinleri Yapıları fonksiyonları ve gıdalarda kullanım potansiyelleri

5. Doğu Anadolu Bölgesi Su Ürünleri Sempozyumu, Elazığ, Türkiye, 31 Mayıs - 02 Haziran 2014

40. Karagün dostu kurut

Gelenksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.941, (Özet Bildiri)

41. Some physical, chemical and microbial properties of Aho cheese

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

42. Effects of fat replacers on physicochemical, microbial and sensory properties of kefir made using mix of cow and goat’s milk.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

43. Probiotic dairy products: Kefir and Koumiss

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

44. Alternatif gıda işleme yöntemlerinin enzimler üzerine etkileri

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2012, ss.388, (Özet Bildiri)

45. Ultrasonik tuzlamanın Beyaz peynirde tuz geçişine etkisi

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 Ekim - 12 Aralık 2012, ss.295, (Özet Bildiri)

47. Alternatif gıda işleme yöntemlerinin enzimler üzerine etkisi

Türkiye 11. Gıda Kongresi Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

48. Aho peyniri

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.649-651, (Tam Metin Bildiri)

49. AHO PEYNİRİ

III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU KONYA, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.649-651, (Tam Metin Bildiri)

50. The effect of heavy industry emissions on heavy metal concentrations of raw milk collected from Tekkeköy, Samsun city

Internatıonal Food Congress Novel Approaches In Food Industry, Çeşme - İzmir, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

51. Fat replacers get quality and health together.

Internatıonal Food Congress Novel Approaches In Food Industry, Çeşme - İzmir, Turkey, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

52. Kefir and its mystery

Internatıonal Food Congress Novel Approaches In Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

53. Effect of bluberry addition on microflora of yoghurt

International Conferance on Food Innovation. Valencia, Spain, 25 - 29 Ekim 2010, (Özet Bildiri)

54. Konsantre Yoğurtların Makro ve Mikro Mineral İçerikleri Üzerine Yapraklı Sebzelerin Etkisi

The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

55. Keş Peyniri Üzerine Yapılan Araştırmalar ve Üretim Metodları

The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

56. Bez sucukların bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi

The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

57. Bez Sucukların Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin İncelenmesi

The First International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, 15 - 17 Nisan 2010, ss.422-424, (Tam Metin Bildiri)

59. Peynirin Salamura Tuzlamasında Farklı Yöntemler

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.96-97, (Özet Bildiri)

60. Farklı Baharat Otlarının İlavesiyle Üretilen Konsantre Yoğurtları Depolanmasıyla Meydana Gelen Değişiklikler

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.45, (Özet Bildiri)

61. Farklı Baharat Otlarının İlavesiyle Üretilen Konsantre Yoğurtların Depolanmasıyla Meydana Gelen Değişiklikler

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, 21-23 Mayıs Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

62. Dondurmanın Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Kayısı Pekmezinin Etkisi

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu. Denizli, Türkiye, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

64. A traditional Turkish dairy product : Kes cheese

3 rd International Conference of Food Science and Nutrition National Research, 3 - 05 Kasım 2008, (Özet Bildiri)

65. Minerals in Turkish Cheeses.

3 rd International Conference of Food Science and Nutrition National Research, 3 - 05 Kasım 2008, (Özet Bildiri)

66. Süt ve Süt Ürünlerinde Mikroorganizmaları Azaltmada Alternatif Yöntemler

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.777, (Özet Bildiri)

67. β- galaktosidaz’ın transglaktosilasyon yönü ve galaktooligosakkarit sentezi

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)

68. Süt ve süt ürünlerinde mikroorganizmaları azaltmalternatif yönlemler

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)

69. Gıda ve kanser

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)

71. survey on some fatty acids concentration and some chemical values of herby cheese (otlu peynir), a traditional Turkish cheese

10th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, Cairo, Mısır, 19 - 21 Kasım 2007, ss.68, (Özet Bildiri)

74. Soya Sütünün Puding Yapımında Kullanımı

2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, (Tam Metin Bildiri)

75. Soya Sütünün Beslenme Yönünden Önemi

Karadeniz Bölgesi Tarımsal Üretim ve Pazarlama Sempozyumu, Samsun, Türkiye, 15 - 16 Ekim 1999, (Özet Bildiri)

76. Süt ve Soya Sütü Karışımının Pıhtılaşma Özellikleri

Gıda Mühendisliği Kongre ve Sergisi, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Eylül 1998, (Tam Metin Bildiri)

77. Külek Peynirinin Duyusal Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri.

V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, (Tam Metin Bildiri)

78. Pervaporasyon ile Aroma Eldesi

Türkiye 9. Gıda Kongresi, 24-26 Mayıs, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 1996, (Özet Bildiri)
Metrikler

Yayın

131

Yayın (WoS)

28

Yayın (Scopus)

27

Atıf (WoS)

389

H-İndeks (WoS)

12

Atıf (Scopus)

281

H-İndeks (Scopus)

12

Atıf (Scholar)

596

H-İndeks (Scholar)

14

Atıf (TrDizin)

9

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

15

Proje

36

Tez Danışmanlığı

26

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları